Het vroeg leren van de Engelse taal staat later het Duits in de weg. Dit concludeerde wetenschapper Alastair Henry op de universiteit van Göteborg. In Zweden zijn ze al lange tijd gewend op de basisscholen Engelse les te geven. In weinig landen kun je je dan ook zo goed met Engels redden als in de Scandinavische.

Toch is dit nadelig voor andere talen als het Duits geworden. Kinderen worden pas rond hun twaalfde met andere talen geconfronteerd. De motivatie is dan niet groot meer. Volgens Henry is motivatie essentieel voor het leren van een taal.
Er zijn allerlei factoren die deze motivatie drukken. Ten eerste hebben ze na 7 jaar Engels de taal zo goed onder controle dat ze het Duits nooit zo goed onder de knie zullen krijgen als het Engels. Ook zeggen ze: “Als ik in Duitsland of Spanje ben, kan ik altijd nog terugvallen op het Engels. Dus waarom zou ik?”

Dus is er volgens Henry maar een oplossing: Motivatie kweken. “Leerlingen moeten doorkrijgen dat een derde taal als het Duits hen speciaal maakt. Op deze manier is er winst te behalen. Maar die zal niet groot zijn”

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...