Het vroeg leren van de Engelse taal staat later het Duits in de weg. Dit concludeerde wetenschapper Alastair Henry op de universiteit van Göteborg. In Zweden zijn ze al lange tijd gewend op de basisscholen Engelse les te geven. In weinig landen kun je je dan ook zo goed met Engels redden als in de Scandinavische.

Toch is dit nadelig voor andere talen als het Duits geworden. Kinderen worden pas rond hun twaalfde met andere talen geconfronteerd. De motivatie is dan niet groot meer. Volgens Henry is motivatie essentieel voor het leren van een taal.
Er zijn allerlei factoren die deze motivatie drukken. Ten eerste hebben ze na 7 jaar Engels de taal zo goed onder controle dat ze het Duits nooit zo goed onder de knie zullen krijgen als het Engels. Ook zeggen ze: “Als ik in Duitsland of Spanje ben, kan ik altijd nog terugvallen op het Engels. Dus waarom zou ik?”

Dus is er volgens Henry maar een oplossing: Motivatie kweken. “Leerlingen moeten doorkrijgen dat een derde taal als het Duits hen speciaal maakt. Op deze manier is er winst te behalen. Maar die zal niet groot zijn”

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.