Stel, je bent ondernemer. Na een succesvolle introductie van jouw product ben je in Nederland de grenzen van jouw groei tegengekomen. Gelukkig is Nederland lid van de Europese Unie, waarbij vrij handelsverkeer mogelijk is met onze buurlanden. Een van de landen die daarbij het snelst in het oog springt is Duitsland. Met meer dan 80 miljoen inwoners is de markt bij onze oosterburen dan meer dan 5 keer zo groot als de Nederlandse markt. Maar hoe vind je een geschikte agent in Duitsland?

Een valkuil waar vaak onvoldoende rekening mee wordt gehouden zijn de culturele verschillen tussen de Nederlandse zakelijke markt en de Duitse zakelijke markt. De Duitse markt moet door haar omvang bijvoorbeeld vaak in deelmarkten worden opgesplitst. Ook zijn de verhoudingen qua wensen tussen prijs en kwaliteit vaak verschillend, Duitsers stellen vaak andere eisen qua prijs en kwaliteit. Om hierin geen inschattingsfouten te maken kan het handig zijn een Duitse agent in te schakelen. Een Duits tussenpersoon is vertrouwd met de Duitse markt en het juridische systeem. Een goede tussenpersoon weet jouw product of dienst naar iets waardevols voor de Duitse markt te vertalen. Echter is het lastig een goede tussenpersoon te vinden, omdat de beste tussenpersonen nu eenmaal niet als eerste in de zoekmachines terugkomen. Een goede tip is te kijken op de website van beursorganisator AUMA, waar alle vakbeurzen in Duitsland op vermeld staan. Daar staan deze agenten, waar de eerste contacten gelegd kunnen worden.

Ook via de brancheorganisatie CDH kun je in contact komen met deze agenten en kunt u gelijk informatie vinden over contracten en andere juridische zaken rond zaken doen in jouw branche in Duitsland. Verder is er ook een internetplatform om deze tussenpersonen te vinden, via de website van Handelsvertreter.

Vertaalbureau Perfect hoopt dat dit mee kan werken aan een succesvolle introductie van jouw product op de Duitse markt. Wij dragen daar natuurlijk graag een steentje aan bij door het vertalen van jouw website, brochures en ander promotiemateriaal.

Website AUMA: www.auma.de
Website CDH. www.cdh.de
Website Handelsvertreter: www.handelsvertreter.de

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.