Stel, je bent ondernemer. Na een succesvolle introductie van jouw product ben je in Nederland de grenzen van jouw groei tegengekomen. Gelukkig is Nederland lid van de Europese Unie, waarbij vrij handelsverkeer mogelijk is met onze buurlanden. Een van de landen die daarbij het snelst in het oog springt is Duitsland. Met meer dan 80 miljoen inwoners is de markt bij onze oosterburen dan meer dan 5 keer zo groot als de Nederlandse markt. Maar hoe vind je een geschikte agent in Duitsland?

Een valkuil waar vaak onvoldoende rekening mee wordt gehouden zijn de culturele verschillen tussen de Nederlandse zakelijke markt en de Duitse zakelijke markt. De Duitse markt moet door haar omvang bijvoorbeeld vaak in deelmarkten worden opgesplitst. Ook zijn de verhoudingen qua wensen tussen prijs en kwaliteit vaak verschillent, Duitsers stellen vaak andere eisen qua prijs en kwaliteit. Om hierin geen inschattingsfouten te maken kan het handig zijn een Duitse agent in te schakelen. Een Duits tussenpersoon is vertrouwd met de Duitse markt en het juridische systeem. Een goede tussenpersoon weet jouw product of dienst naar iets waardevols voor de Duitse markt te vertalen. Echter is het lastig een goede tussenpersoon te vinden, omdat de beste tussenpersonen nu eenmaal niet als eerste in de zoekmachines terugkomen. Een goede tip is te kijken op de website van beursorganisator AUMA, waar alle vakbeurzen in Duitsland op vermeld staan. Daar staan deze agenten, waar de eerste contacten gelegd kunnen worden.

Ook via de brancheorganisatie CDH kun je in contact komen met deze agenten en kunt u gelijk informatie vinden over contracten en andere juridische zaken rond zaken doen in jouw branche in Duitsland. Verder is er ook een internetplatform om deze tussenpersonen te vinden, via de website van Handelsvertreter.

Vertaalbureau Perfect hoopt dat dit mee kan werken aan een succesvolle introductie van jouw product op de Duitse markt. Wij dragen daar natuurlijk graag een steentje aan bij door het vertalen van jouw website, brochures en ander promotiemateriaal.

Website AUMA: www.auma.de
Website CDH. www.cdh.de
Website Handelsvertreter: www.handelsvertreter.de

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >