In navolging van de knokpartij tussen verschillende Oekraïnse parlementsleden een paar weken terug, is het de Oekraïners weer gelukt om te rellen over dezelfde taalkwestie. Dit keer waren de vuisten niet gericht aan parlementsleden, maar aan de politie.

De kwestie betrof de vraag of in sommige delen Oekraïne het Russisch als officiële taal moet ingevoerd worden. De huidige regering wil dit doorvoeren. Volgens critici kan de wet een bedreiging vormen voor Oekraïne.

Minstens tweeduizend demonstranten hadden zich verzameld  bij een overheidsgebouw in het centrum Kiev om te protesteren tegen deze wet.

Toen de oproerpolitie eenmaal ter plekke was om de betogers te verdrijven veranderde het vreedzame centrum van Kiev al snel in een slagveld. De demonstranten gooiden met flessen en stokken naar de politie, ook wordt door beide partijen pepperspray gebruikt.

 

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...