De stad Londen is in de Romeinse tijd ontstaan en was in deze tijd al een handelsstad. De stad kende rampspoed, maar daarnaast ook veel voorspoed. De grote brand van 1666 heeft een groot deel van de stad toen in as gelegd. Ook de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog brachten veel schade aan de stad. Ondanks alle tegenslagen is de stad uitgegroeid tot handelscentrum van West-Europa en hoofdstad van Engeland.

Een paar feitjes over de stad Londen

Tegenwoordig wonen er ongeveer 7,5 miljoen mensen en wordt de stad Londen als een van de vier wereldsteden beschouwd. Londen staat op de zesde plaats op de lijst van grootste stadseconomieën van de wereld.
De haven van Londen is een van de grootste havens van Groot-Brittannië. Hier wordt jaarlijks 53 miljoen ton vracht verwerkt.
Het toerisme draagt ook haar steentje bij aan de economie van Londen, want Londen ontvangt jaarlijks ongeveer 15,6 miljoen internationale bezoekers. De stad is daarmee de drukst bezochte stad onder buitenlandse toeristen ter wereld.

Potentieel van Londen

Londen is een stad waar veel gebeurt op het gebied van internationale handel. Alle grote financiële instellingen hebben er hun hoofdkantoor gevestigd. Dat maakt Londen een aantrekkelijke Europese zakenstad. De taal kan bij het zaken doen met Engelse bedrijven of multinationals een barrière vormen. Communiceren in het Engels is doorgaans geen probleem, maar het vertalen van contracten en overeenkomsten vergt een goede Engelse vertaling. Dit is van belang om het risico op misverstanden te minimaliseren. Ook het toepassen van het juiste zakelijke jargon kan het verschil betekenen tussen het slagen of mislukken van een zakendeal. Schakel een professioneel vertaalbureau in als u een zakelijke vertaling nodig heeft. Onderschat het belang van een goede Engelse vertaling niet. Business English is een vak en niet voor iedereen weggelegd, voor onze Engelse vertalers gelukkig wel.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...