Bij het internationaal zakendoen kun je voor allerlei verrassingen komen te staan, want elk land heeft zo zijn eigen culturele eigenschappen. Beleefdheid, humor en de manier van antwoord geven kan heel erg verschillen, zelfs als je zaken doet met je buurland.

Nederland is een land van de ‘democratie’, Engeland daarentegen absoluut niet. In Engeland hechten ze meer waarde aan hiërarchie. De Engelse werknemer zal dan ook niet snel op eigen houtje handelen, maar toestemming nodig hebben van zijn of haar meerdere. Tevens heeft hij of zij behoefte aan een heldere omschrijving van de werkzaamheden en de daarbij horende bevoegdheden.

Als we naar de Nederlanders kijken, dan zijn wij over het algemeen vrij onbeleefd. De communicatie is direct en we zeggen vaak meteen waar het op staat. De Engelsen zijn daarentegen heel beleefd in zowel de schriftelijke als de mondelinge communicatie. Engelsen zijn er tevens niet van gediend om over persoonlijke aspecten te praten wanneer ze iemand niet heel goed kennen. De kledingstijl is ook iets waar Engelsen zich mee onderscheiden. Op het werk is de kledingstijl vaak formeel en zakelijk en een kleurrijke stropdas zal je niet snel zien, omdat dit geassocieerd wordt met particuliere scholen.

Iets wat heel populair is onder de Engelsen zijn lunchvergaderingen, hier wordt ook rustig de tijd voor genomen. Een alcoholisch drankje bij het eten is heel normaal.

Engelsen maken bij het communiceren over het algemeen veel gebruik van uitdrukkingen. Gelaatstrekken en de toon waarop iets wordt gezegd zijn bepalend voor wat er wordt bedoeld. Er zijn dus grote verschillen in communiceren in Engeland en andere landen. Bij het vertalen van teksten dient hier ook rekening mee gehouden te worden.

Bij het internationaal zakendoen is er geen plaats voor misverstanden en onduidelijkheden. De vertaling moet professioneel overkomen bij de desbetreffende doelgroep. Voor een goede vertaling bent u bij ons aan het juiste adres, want wij werken met ervaren native speakers die bekend zijn met cultuur van uw doelgroep.

Bent u op zoek naar een goede vertaling van en naar het Engels? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact op met een van onze medewerkers.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >