Bij het internationaal zakendoen kun je voor allerlei verrassingen komen te staan, want elk land heeft zo zijn eigen culturele eigenschappen. Beleefdheid, humor en de manier van antwoord geven kan heel erg verschillen, zelfs als je zaken doet met je buurland.

Nederland is een land van de ‘democratie’, Engeland daarentegen absoluut niet. In Engeland hechten ze meer waarde aan hiërarchie. De Engelse werknemer zal dan ook niet snel op eigen houtje handelen, maar toestemming nodig hebben van zijn of haar meerdere. Tevens heeft hij of zij behoefte aan een heldere omschrijving van de werkzaamheden en de daarbij horende bevoegdheden.

Als we naar de Nederlanders kijken, dan zijn wij over het algemeen vrij onbeleefd. De communicatie is direct en we zeggen vaak meteen waar het op staat. De Engelsen zijn daarentegen heel beleefd in zowel de schriftelijke als de mondelinge communicatie. Engelsen zijn er tevens niet van gediend om over persoonlijke aspecten te praten wanneer ze iemand niet heel goed kennen. De kledingstijl is ook iets waar Engelsen zich mee onderscheiden. Op het werk is de kledingstijl vaak formeel en zakelijk en een kleurrijke stropdas zal je niet snel zien, omdat dit geassocieerd wordt met particuliere scholen.

Iets wat heel populair is onder de Engelsen zijn lunchvergaderingen, hier wordt ook rustig de tijd voor genomen. Een alcoholisch drankje bij het eten is heel normaal.

Engelsen maken bij het communiceren over het algemeen veel gebruik van uitdrukkingen. Gelaatstrekken en de toon waarop iets wordt gezegd zijn bepalend voor wat er wordt bedoeld. Er zijn dus grote verschillen in communiceren in Engeland en andere landen. Bij het vertalen van teksten dient hier ook rekening mee gehouden te worden.

Bij het internationaal zakendoen is er geen plaats voor misverstanden en onduidelijkheden. De vertaling moet professioneel overkomen bij de desbetreffende doelgroep. Voor een goede vertaling bent u bij ons aan het juiste adres, want wij werken met ervaren native speakers die bekend zijn met cultuur van uw doelgroep.

Bent u op zoek naar een goede vertaling van en naar het Engels? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact op met een van onze medewerkers.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.