Italië is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders, of het nou komt door het heerlijke weer, de typische mediterrane landschappen of de Italiaanse cuisine, het land is erg gewild onder de Nederlanders. Wat vaak vergeten wordt, is dat Italië naast een populair vakantieland ook een belangrijk exportland is. Italië is zelfs het 6e belangrijkste exportland voor Nederland. Het is dus zeker het overwegen waard om je producten of diensten te promoten in Italië.

Uiteraard dien je bij het zakendoen in Italië rekening te houden met taal & cultuur verschillen, maar ook levertermijnen en het zoeken van de juiste contacten zijn dingen om rekening mee te houden. We hebben een aantal tips voor je die je eigenlijk moet lezen voordat je begint met zakendoen in Italië.

Bouw een netwerk op

Dit is van groot belang, door het kennen van de juiste mensen is logisch dat je kans op succes groter wordt. Probeer met zoveel mogelijk mensen een praatje te maken als je eenmaal in Italië bent. Zelfs een praatje met de lokale bakker kan je verder helpen met het ondernemerschap. Des te meer Italianen je leert kennen, des te beter je in kan spelen op hun behoeften.

Koffie: leer en inspireer

Koffie is meer dan een drankje voor Italianen, het is een geniet momentje dat rust creëert op een drukke werkdag. Italianen drinken meestal vaker op een dag een bakje koffie, een cappuccino bijvoorbeeld wordt alleen in de ochtend gedronken en nooit vlak voor of na het eten. Daarnaast is het gebruikelijk om een kleine bak te drinken na het middageten, het liefst een espresso. Probeer eens een Corretto, Italianen zijn er dol op! Leer van deze gewoontes en pas ze toe. Door dit te doen, beschouwen Italianen jouw eerder als ingeburgerd en doen ze sneller zaken met jouw bedrijf.

Wees niet kritisch over Italië

Italianen zijn erg nationalistisch en stellen het zeker niet op prijs als je een kritische opmerking maakt over het land of haar leider, de maffia, religie of andere gerelateerde Italiaanse stereotypen. Italianen vinden het vooral leuk om te praten over zaken als wijn, eten, films, muziek, mode en reizen. Maar ook onderwerpen als voetbal kunnen goed in de smaak vallen.

Voorkom dubieuze debiteuren

Als u eenmaal klanten in Italië heeft gevonden en u gaat ook daadwerkelijk leveren, houd dan van te voren rekening met het opstellen van de juiste betalings- en leveringscondities. Italianen kunnen het op tijd betalen snel aan hun laars lappen, als er niet duidelijk een betalingsvoorwaarde is overeengekomen. Zorg dat u dit schriftelijk vast legt! Kijk voordat u met een partij in zee gaat ook goed naar de kredietwaardigheid van het desbetreffende bedrijf, dit kan u doen d.m.v. referenties of een “visura camerale” dit is een soort van KVK uittreksel.

Tot slot: Laat uw klantcommunicatie vertalen

Het is vanzelfsprekend dat je geen Nederlandse e-mails e.d. stuurt naar je Italiaanse klanten, om een professionele indruk te kunnen maken dien je al je klantcommunicatie laten vertalen naar het Italiaans en indien mogelijk het Engels. Denk bij klantcommunicatie onder andere aan:

  • Standaard E-mails
  • Facturen
  • Je website
  • Algemene voorwaarden
  • Brochures en ander drukwerk

Een ervaren Italiaans vertaalbureau kan je het beste helpen bij het vertalen. Ervaren Italiaanse vertalers opgevoed en wonend in Italië zijn het beste bekend met de Italiaanse taal en cultuur. Het laten vertalen van teksten doorbreekt de taalbarrière tijdens het zakendoen in Italië en zorgt ervoor dat jij en je bedrijf serieus genomen wordt. Zakendoen in Italië is anders dan in Nederland, maar als er rekening wordt gehouden met de genoemde tips dan ben je al een heel eind. Start dit jaar nog met zakendoen in Italië en begin bij het vertalen van je klantcommunicatie!

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >