Spanje is het land van zon, zee, strand, flamenco, tapas en paella, maar heeft nog veel meer te bieden.

Het prettige is dat doordat het land enorm uitgestrekt is, er voor iedereen wel wat wils is. Van kleine dorpjes in de bergen tot grote steden aan de kust en van prachtige natuurgebieden tot historische monumenten. Of u nu op avontuurlijke wijze de stap naar Spanje wilt maken en wel kijkt wat er op uw pad komt of dat u uw emigratie naar Spanje tot in de puntjes organiseert, er zijn een aantal zaken die sowieso erg handig zijn om in gedachte te houden. Uiteraard kunt u ook voor kortere tijd op vakantie naar Spanje om uit te proberen of het land bevalt. Een Holtkamper Kyte vouwwagen huren is dan een ludieke wijze om het land te ontdekken.

Als u in Spanje gaat wonen en daar ook wilt gaan werken, dan heeft u een NIE nummer nodig. Dit is een fiscaal nummer. Deze kunt u vaak alleen in grotere steden/provincie hoofdsteden aanvragen.
In het geval dat u uw auto mee naar Spanje wilt nemen dan kunt uw auto uitvoeren (uit Nederland) en invoeren (in Spanje). Zo krijgt uw auto een Spaans kenteken, wat in ieder geval voorheen als voordeel had dat u niet terug naar Nederland hoefde voor de APK keuring. Handig om te weten is dat vanaf 1 oktober op een aantal punten het ook in Spanje mogelijk zal zijn om een auto met Nederlands kenteken APK te laten keuren.

Het is zeker aan te raden om de Spaanse taal te leren, zodat u met de bevolking kunt communiceren. Dat waarderen mensen over het algemeen ook enorm. Indien u de taal (nog) niet volledig beheerst en bijvoorbeeld een website voor uw bedrijf in het Spaans wilt ontwikkelen, dan kan het verstandig zijn om hiervoor een bedrijf in te schakelen. Het zou zonde zijn als u klanten misloopt door een niet professioneel ogende website door spel-, taal- en grammaticale fouten. Door de economische crisis is het over het algemeen erg lastig om een baan te vinden in Spanje, maar er zijn ook weer nieuwe kansen en uitdagingen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer Spanjaarden die hun kennis van de Engelse taal willen verbeteren.

Om een leidraad te hebben voor tijdens uw emigratie kan het handig zijn om een checklist te gebruiken zodat u weinig tot niets over het hoofd ziet.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.