Spanje is het land van zon, zee, strand, flamenco, tapas en paella, maar heeft nog veel meer te bieden.

Het prettige is dat doordat het land enorm uitgestrekt is, er voor iedereen wel wat wils is. Van kleine dorpjes in de bergen tot grote steden aan de kust en van prachtige natuurgebieden tot historische monumenten. Of u nu op avontuurlijke wijze de stap naar Spanje wilt maken en wel kijkt wat er op uw pad komt of dat u uw emigratie naar Spanje tot in de puntjes organiseert, er zijn een aantal zaken die sowieso erg handig zijn om in gedachte te houden. Uiteraard kunt u ook voor kortere tijd op vakantie naar Spanje om uit te proberen of het land bevalt. Een Holtkamper Kyte vouwwagen huren is dan een ludieke wijze om het land te ontdekken.

Als u in Spanje gaat wonen en daar ook wilt gaan werken, dan heeft u een NIE nummer nodig. Dit is een fiscaal nummer. Deze kunt u vaak alleen in grotere steden/provincie hoofdsteden aanvragen.
In het geval dat u uw auto mee naar Spanje wilt nemen dan kunt uw auto uitvoeren (uit Nederland) en invoeren (in Spanje). Zo krijgt uw auto een Spaans kenteken, wat in ieder geval voorheen als voordeel had dat u niet terug naar Nederland hoefde voor de APK keuring. Handig om te weten is dat vanaf 1 oktober op een aantal punten het ook in Spanje mogelijk zal zijn om een auto met Nederlands kenteken APK te laten keuren.

Het is zeker aan te raden om de Spaanse taal te leren, zodat u met de bevolking kunt communiceren. Dat waarderen mensen over het algemeen ook enorm. Indien u de taal (nog) niet volledig beheerst en bijvoorbeeld een website voor uw bedrijf in het Spaans wilt ontwikkelen, dan kan het verstandig zijn om hiervoor een bedrijf in te schakelen. Het zou zonde zijn als u klanten misloopt door een niet professioneel ogende website door spel-, taal- en grammaticale fouten. Door de economische crisis is het over het algemeen erg lastig om een baan te vinden in Spanje, maar er zijn ook weer nieuwe kansen en uitdagingen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer Spanjaarden die hun kennis van de Engelse taal willen verbeteren.

Om een leidraad te hebben voor tijdens uw emigratie kan het handig zijn om een checklist te gebruiken zodat u weinig tot niets over het hoofd ziet.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 714 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

emigreren naar spanje vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.