Deskundig vertaaladvies? Neem contact op!

Vertaalbureau Perfect is 12e geworden in de:

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan
  2. Ontvang de offerte
    met gepast advies
  3. Bevestig de offerte en ontvang uw vertalingen en factuur per e-mail
Offerte aanvragen
offerte binnen 1 werkdag

Algemene voorwaarden vertalen

algemene voorwaarden vertalen - Vertaalbureau PerfectZaken doen in het buitenland betekent overeenkomsten sluiten in het buitenland. Een overeenkomst is rechtsgeldig als een klant de algemene voorwaarden accepteert, dan is het wel zo fijn dat de algemene voorwaarden beschikbaar zijn in de taal die de klant spreekt. Het is dus belangrijk om uw algemene voorwaarden te laten vertalen. Op deze manier kunnen uw klanten volledig op de hoogte zijn van uw algemene voorwaarden en is de drempel lager voor de klant om akkoord te gaan. Algemene voorwaarden vertalen kent echter wel enige uitdagingen. Algemene voorwaarden staan vol met juridisch jargon en zijn daardoor moeilijker te begrijpen. Onze ervaren juridische vertalers begrijpen dit en zorgen voor een begrijpbare vertaling.

Algemene voorwaarden moeten begrijpelijk vertaald worden

Ondanks dat er in vele landen geen echte eisen zijn qua taal van de algemene voorwaarden moet een wederpartij de tekst kunnen begrijpen. Wanneer u bijvoorbeeld de Portugese markt betreed, heeft u indien uw doelgroep geen Nederlands kan een vertaling van de algemene voorwaarden nodig. Beide partijen zijn dan op de hoogte van alle rechten en plichten zodat problemen voorkomen kunnen worden.

U kunt er simpel weg voor kiezen om uw algemene voorwaarden alleen in het Engels te laten vertalen. Echter moet u er dan zeker van zijn dat uw gehele doelgroep de Engelse taal begrijpt. Wanneer een partij de algemene voorwaarden niet begrijpt omdat hij/zij niet over kennis van de Engelse taal beschikt, is de overeenkomst niet rechtsgeldig. Houd dus altijd rekening met de taalbeheersing van uw wederpartij!

Het zijn uw voorwaarden die vertaald moeten worden!

Het zijn uw voorwaarden en dus niet de algemene voorwaarden van het des betreffende land. Het is daarom erg belangrijk om in uw voorwaarden duidelijk aan te geven welk recht van toepassing is en welke rechter of eventuele geschillencommissie u inschakelt bij geschillen. Verder is het erg belangrijk dat de klant verwezen word naar de algemene voorwaarden. Indien dit niet gebeurt is de overeenkomst niet rechtsgeldig!

Laat uw algemene voorwaarden vertalen door Vertaalbureau Perfect. Vraag nu een offerte aan.

Vraag een offerte aan
offerte binnen 1 werkdag
Maak kennis met ons
of vraag een proefvertaling aan