AI vertaling met post-editing

Bij Vertaalbureau Perfect bieden we AI-vertalingen met post-editing aan, een innovatieve methode die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om snel en efficiënt vertalingen te genereren, die vervolgens door professionele vertalers worden gecorrigeerd voor nauwkeurigheid en stijl.

AI vertaling met Post-Editing door een vertaler

Bij een AI of machinevertaling hebben onze klanten meestal een negatief beeld omdat dit als een compleet geautomatiseerde vertaling met bijv. Google Translate of ChatGPT wordt gezien. Als innovatief vertaalbureau zien wij juist voordelen in het inzetten van deze (vertaal)dienst op een gecontroleerde / juiste manier.

Een AI vertaling met post-editing is mogelijk als de "human touch" even niet zo belangrijk is. In dat soort gevallen is er niks mis met het vertrouwen op geavanceerde vertaaltechniek en voor een snelle én goedkope oplossing te gaan; een AI-machinevertaling met post-editing!

Wat is Post-editing?

Naast het traditionele vertaalproces, dat wordt uitgevoerd door een professionele vertaler en een revisor, kunnen we op verzoek ook machinaal vertaalde vertalingen leveren. Na voltooiing worden deze vertalingen professioneel gecorrigeerd door (native) vertalers of gespecialiseerde taalkundigen; dit proces wordt "post-editing" genoemd. Dit resulteert meestal in kortere levertijden en lagere vertaalkosten.

Bij welk soort teksten is dit goed toe te passen?

Een machinevertaling gevolgd door een professionele revisie is geschikt voor teksten die niet noodzakelijkerwijs een bepaalde taalstijl vereisen of die vrij vertaald mogen worden. Een marketingtekst waar echt gevoel in moet zitten is bijv. minder geschikt voor post-editing. Post-editing is zeer geschikt voor vertalingen van bijvoorbeeld een productcatalogus met beschrijvingen van artikelen. Wij adviseren je graag of een machinevertaling met post-editing het voor jou gewenste resultaat kan bereiken of niet.

ISO-gecertificeerd voor post-editing

Wij bieden je de zekerheid van een kwalitatieve AI-vertaling met post-editing. Vertaalbureau Perfect is namelijk een van de weinige vertaalbureaus in Nederland met een ISO-certificaat speciaal voor het post-editen van machinevertalingen, namelijk de ISO:18587:2017 norm. Deze kwaliteitsnorm stelt strenge eisen aan de kwaliteit van de post-editing vertaling, maar ook aan ons zelf als vertaalbureau. Daarnaast zullen wij altijd advies geven als de aard van de tekst niet geschikt is voor post-editing.

Wil je meer weten of post-editing of wil je een offerte aanvragen o.b.v. post-editing? Neem dan contact met ons op!

Post-editing offerte aanvragen >

Onze werkwijze voor ai vertaling met post-editing

Alle ai vertaling met post-editing doorlopen de volgende stappen:
ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

ai vertaling met post editing vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Tarieven ai vertaling met post-editing

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor ai vertaling met post-editing. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor jouw ai vertaling met post-editing.

Veelgestelde vragen bij ai vertaling met post-editing

Een gecertificeerde of beëdigde vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de ai vertaling met post-editing te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer informatie over de certificering(en) →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer informatie over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een ai vertaling met post-editing af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van ai vertaling met post-editing per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaaltechnologie bij ai vertaling met post-editing

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de ai vertaling met post-editing en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de ai vertaling met post-editing en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de ai vertaling met post-editing. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

 Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw ai vertaling met post-editing

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.