Spaans vertaalbureau met ruime ervaring

spaanse vertalingen vertaalbureau perfect
"De Spaanse taal hoort bij mij en deze passie wil ik graag met je delen."
Marjon Pijl - Vertaalster Spaans

Voor het verzorgen van vertalingen van en naar het Spaans ben je bij ons Spaans vertaalbureau aan het juiste adres. Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld. Diverse organisaties helpen wij dagelijks met een nauwkeurig en aansprekende Spaanse vertaling. Een website vertalen vanuit of naar Spaans? Geen probleem!

Het standaard Spaans

Het standaard Spaans bestaat niet. In Spanje worden verschillende talen gesproken die regelmatig voor grote verwarring zorgen. Het Spaans bestaat uit vijf officiële talen, te weten:

- Spaans (Castiliaans)
- Catalaans
- Baskisch
- Galicisch
- Aranees

Spaans (Castiliaans) is de enige officiële nationale taal. De overige vier erkende talen zijn regionale talen.

Native speaker Spaanse vertalers

Onze vertalingen worden uitsluitend uitgevoerd door Spaanse native speakers met een opleiding in de Spaanse taal en cultuur. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je vertaling kwalitatief hoogwaardig is en dat de vertaling volledig is afgestemd op de te bereiken doelgroep.

Spaans vertaalbureau: Spaans vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Spaans onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 800 bestanden van en naar het Spaans. Onze Spaanse vertalers kunnen voor jou van en naar het Spaans vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim 15 jaar kwalitatieve Spaanse vertalingen. Laat daarom je documenten door een Spaans vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Vertaalgeheugen bij Spaanse vertalingen

Bij Spaanse vertalingen maakt Vertaalbureau Perfect gebruik van een vertaalgeheugen. Deze database van woorden, zinsdelen en segmenten ondersteunt onze professionele vertalers bij Spaanse vertalingen. Dankzij het vertaalgeheugen kunnen wij sneller en efficiënter vertalen. Voor het opbouwen van dit hulpmiddel werkt Vertaalbureau Perfect nauw samen met de klant. Eerder vertaalde teksten worden bijvoorbeeld gebruikt als input voor de database.

Voor het bijhouden van het vertaalgeheugen gebruiken wij speciale vertaalsoftware. Als één van onze vertalers aan de slag gaat met een Spaanse vertaling, geeft de software suggesties vanuit het vertaalgeheugen. Wanneer er een match met een eerder vertaalde zin is, kan de vertaler deze zin gebruiken. Hierdoor kost vertalen minder tijd. Onze vertalers nemen suggesties uit het vertaalgeheugen overigens nooit klakkeloos over, maar kijken altijd of het om de beste vertaling gaat.

Veelvoorkomende talencombinaties Spaans

Vertaalbureau Perfect kan jouw teksten zowel van als naar het Spaans vertalen, maar ook van en naar andere talen. Benieuwd wat veelvoorkomende talencombinaties zijn? Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

  • Spaans - Nederlands
  • Nederlands - Spaans
  • Engels – Spaans
  • Spaans – Engels
  • Duits – Spaans
  • Spaans - Duits

Onze werkwijze bij Spaanse vertalingen

Iedere Spaanse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Spaanse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Spaanse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Spaans

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Spaanse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Spaanse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Spaanse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

spaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Spaanse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meer weten over de Spaanse taal

Wil je een tekst van het Spaans naar het Nederlands vertalen? Dan kun je tegen bepaalde problemen aanlopen. De Spaanse taal heeft namelijk behoorlijk wat haken en ogen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om de tekst te laten vertalen door een Spaans vertaalbureau, maar dit hoeft niet. Als je voldoende kennis hebt van de Spaanse taal, kun je namelijk prima zelf een Spaanse tekst vertalen. Kom je er niet uit? Lees dan vooral verder. Op deze pagina vind je namelijk meer informatie over de Spaanse taal. Hierdoor ben je mogelijk toch zelf in staat om van het Nederlands naar het Spaans te vertalen of vice versa.

Spaanse woordenschat en grammatica

Als je denkt dat Spaanse vertalingen makkelijk zijn, kom je van een koude kermis thuis. Spaans is namelijk een behoorlijk ingewikkelde taal. Wil je een tekst van het Nederlands naar Spaans vertalen? Dan moet je allereerst een grote Spaanse woordenschat hebben. Als je slechts een paar woorden in deze taal kent, weet je mogelijk niet wat de juiste Spaanse vertaling is van Nederlandse woorden. Een uitgebreide woordenschat is overigens niet het enige wat je nodig hebt voor Spaanse vertalingen. Je moet de Spaanse grammatica namelijk ook kennen. Wanneer dit niet het geval is, kun je geen foutloze Spaanse vertaling maken.

Meer over de Spaanse woordenschat en grammatica →

Spaanse uitspraak

Wie in gesprek wil met een Spanjaard, moet behoorlijk wat Spaanse woorden kennen. Hier houdt het niet bij op, want je moet ook weten hoe je zinnen formuleert. Als je dit niet weet, begrijpt een Spanjaard waarschijnlijk niet waar je het over hebt. Daarnaast is het van belang dat je weet hoe je woorden uitspreekt. Reden genoeg om ook aandacht aan je Spaanse uitspraak te besteden. Veel Spaanse letters worden op dezelfde manier uitgesproken als in het Nederlands, maar er zijn ook letters die je totaal anders uitspreekt. Het is handig om te weten wat de juiste Spaanse uitspraak is voordat je met een Spanjaard in gesprek gaat. De kans is dan immers een stuk groter dat je begrepen wordt.

Meer over uitspraak in het Spaans →

Spaans leren

Ga je binnenkort voor langere tijd naar Spanje? Dan is het handig als je de taal kent. Het is namelijk prettig als jij je goed kunt redden als je in dit land bent. Om de taal onder de knie te krijgen, kun je het beste zo snel mogelijk beginnen met Spaans leren. Veel mensen denken dat Spaans een taal is die zij zich snel eigen maken, maar dit is helaas niet het geval. Spaans is namelijk een behoorlijk complexe taal. Zo zijn er bijvoorbeeld behoorlijk wat grammaticale regels waar jij je aan moet houden en bovendien moet je weten wat de juiste uitspraak van Spaanse woorden is. Reden genoeg om op tijd te beginnen met Spaans leren. Alleen dan kun jij je verstaanbaar maken in het Spaans als je straks in Spanje bent.

Meer over Spaans leren →

Communiceren met Spanjaarden: gewoonten, cultuur en weetjes

Als je al eens in Spanje bent geweest, hoeven wij je waarschijnlijk nie meert te vertellen dat communiceren met Spanjaarden niet makkelijk is. Dit wordt alleen nog maar lastiger als je de taal niet machtig bent. Toch is Spaans leren niet het enige wat nodig is om goed te communiceren met Spanjaarden. Je moet namelijk ook rekening houden met gewoonten en de cultuur in dit land. Veel mensen besteden hier echter geen aandacht aan, waardoor zij al snel tegen problemen aanlopen in de communicatie met Spanjaarden. Wil jij je verstaanbaar kunnen maken in het Spaans? Focus je dan niet alleen maar op de woordenschat, grammatica en uitspraak, maar verdiep je ook in de Spaanse gewoonten en cultuur.

Communiceren met Spanjaarden: gewoonten, cultuur en weetjes →

Spaans vertaalbureau inschakelen

Spreek je inmiddels een aardig woordje Spaans? Dan denk je misschien dat jij je ook wel redt met een Spaanse vertaling. Helaas is Spaans vertalen nog een stukje lastiger dan Spaans spreken en schrijven. Voor een foutloze vertaling moet je niet alleen een grote woordenschat hebben, maar moet je ook weten hoe de grammatica in elkaar zit. Als je dit niet of maar gedeeltelijk weet, is de kans groot dat er fouten in een Spaanse vertaling sluipen.

Wil je zeker zijn van een foutloze Spaanse vertaling? Besteed het vertalen van een Spaanse tekst dan uit aan een Spaans vertaalbureau, zoals Vertaalbureau Perfect. Doordat wij werken met native speakers hebben we alle kennis over de Spaanse taal in huis. Hierdoor garanderen wij jou een foutloze Spaanse vertaling. Naast vertalingen van het Nederlands naar het Spaans kun je bij ons overigens ook terecht voor een Spaans-Nederlandse vertaling.

Tarieven Spaans vertalen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Spaanse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Spaanse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Spaanse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Spaanse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Spaanse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Spaanse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Spaanse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Spaanse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Spaanse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Spaanse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Spaanse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Spaanse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Spaanse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Spaanse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.