Portugees vertaalbureau met ruime ervaring

Als je regelmatig actief bent op de Portugese of Braziliaanse markt of communiceert met Portugees sprekende doelgroepen, zal je vaak teksten van en naar het Portugees moeten vertalen. Wij doen dit dagelijks omdat diverse vaste klanten van ons actief zijn in Brazilië en Portugal. Voor Portugese vertalingen kan een Portugees vertaalbureau uitkomst bieden.

De Portugese taal en Brazilië

Portugees wordt door circa 250 miljoen mensen wereldwijd gesproken, waarvan er ongeveer 210 miljoen native speakers zijn. Portugees is een officiële taal in de Europese unie en wordt gesproken in de landen die samen de Gemeenschap van Portugees-sprekende landen vormen. Brazilië is een van die landen waar Portugees wordt gesproken, maar het Portugees in Brazilië wijkt af van het Portugees dat gesproken wordt in andere landen. De Braziliaanse variant op Portugees wordt Braziliaans-Portugees genoemd en het Portugees dat in Portugal gesproken wordt is voor Brazilianen moeilijk te verstaan. De spelling van de Portugese taal wordt in alle Portugeessprekende landen hetzelfde toegepast, hoewel men hier in Portugal soms van afwijkt.

Native Portugese vertalers

Portugees en Braziliaans(-Portugees) zijn dus twee verschillende talen en als Portugees vertaalbureau kunnen wij jou voorzien van zowel Portugese als Braziliaans-Portugese vertalingen. Vertaalbureau Perfect laat vertalingen uitsluitend uitvoeren door ervaren native vertalers die hoog zijn opgeleid in de Portugese taal en cultuur. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten Portugese vertalingen, van een simpel document tot een complexe technische vertaling.

portugese vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Portugees vertaalbureau

Vertaalbureau Perfect is als één van de weinige vertaalbureaus in Nederland waar je achteraf kunt betalen zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd. Dit betekent dat alle vertalingen nauwkeurig worden gecontroleerd door ervaren revisors en voldoen aan strenge kwaliteitseisen conform de ISO kwaliteitsrichtlijnen. De ISO-9001 norm is erop gericht om onze klanttevredenheid continu te verhogen. De ISO-17100 norm stelt meer eisen aan het vertaalproces en het ervaringsniveau van onze vertalers. Je bent daarom bij ons verzekerd van kwalitatief hoogwaardige vertalingen en van vertalingen met gevoel voor de Portugese of Braziliaanse cultuur.

Wij zijn tevens een gecertificeerd Spaans vertaalbureau, dus ook voor Spaanse vertalingen ben je bij ons aan het juiste adres!

Portugees vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Portugees onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 450 bestanden van en naar het Portugees. Onze Portugese vertalers kunnen voor jou van en naar het Portugees vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim 10 jaar kwalitatieve Portugese vertalingen. Laat daarom je documenten door een Portugees vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Portugees – Nederlands, Nederlands – Portugees, Duits – Portugees, Portugees - Duits en Frans – Portugees zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Portugese vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse marketing teksten vertalen naar het Portugees? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Portugese vertalingen

Iedere Portugese vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Portugese vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Portugese vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Portugees

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Portugese vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Portugese of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Portugese vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

portugees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Portugese vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Portugese vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Portugese vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Portugese vertaling.

Veelgestelde vragen bij Portugese vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Portugese vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Portugese vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Portugese vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Portugese vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Portugese vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Portugese vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Portugese vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Portugese vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Portugese vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Portugese vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Portugese vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2023 - Vertaalbureau Perfect B.V.