Een ervaren Chinees vertaalbureau

chinese vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare (vertaal)partner."
Kevin Schreuder – Projectmanager

Als Chinees vertaalbureau kunnen wij jou voorzien van een professionele vertaling van en naar het Chinees. Voor diverse klanten vertalen wij dagelijks teksten van en naar het Chinees. Naast het Chinees vertalen wij ook dagelijks naar het Japans. Onze projectmanagers geven je graag inzage in onze referenties. Dankzij de ervaring van onze Chinese vertalers is ons Chinees vertaalbureau uitstekend in staat je teksten probleemloos en secuur te vertalen. Onze projectmanagers geven je graag inzage in onze referenties. Dankzij de ervaring van onze Chinese vertalers is ons Chinees vertaalbureau uitstekend in staat je teksten probleemloos en secuur te vertalen.

De verschillende schrijfmethodes

Een vertaling naar het “Chinees” bestaat eigenlijk niet. In overleg stellen wij vast naar welke subtaal van het Chinees de tekst vertaald moet worden. De subtalen zijn het standaard mandarijn, Wu, Ke (Hakka),Min, Yue (Kantonees), Xiang, Gan, Jin, Pinghua en het Hui. Er zijn tevens verschillende schrijfmethoden voor Chinese karakters. Het gaat hierbij om jiantizi (vereenvoudigde karakters), fantizi (met complexe traditionele karakters) en het Latijnse alfabet. Ook de schrijfwijze kunnen we in overleg vaststellen.

Gecertificeerd Chinees vertaalbureau met ervaren vertalers

Teksten letterlijk vertalen naar het Chinees is nagenoeg onmogelijk, aangezien Chinees uit karakters bestaat die meerdere betekenissen kunnen hebben. Meestal bestaat een woord dan ook uit twee of meer karakters. Als Chinees vertaalbureau werken wij met native speakers. Dit betekent dat onze Chinese vertalers uitsluitend naar hun moedertaal vertalen. Zij zijn opgegroeid met de Chinese taal en cultuur, waardoor zij goed kunnen omgaan met de verschillen tussen de verschillende talen en culturen. Als Chinees vertaalbureau zijn wij daarnaast zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd, wat betekent dat onze vertalingen aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een correcte en kwalitatief goede Chinese vertaling. Wij helpen je graag verder met vertalingen zoals: import- of exportdocumenten, officiële beëdigde teksten of handleidingen. Wij zijn thuis in het vertalen van elk vakgebied. Ook met bijvoorbeeld een financiële vertaling vanuit of naar het Chinees helpen wij je graag!

Chinees vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Chinees onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 500 teksten van en naar het Chinees. Onze Chinese vertalers kunnen voor jou van en naar het Chinees vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Chinese vertalingen. Laat daarom je documenten door een Chinees vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Vertaalgeheugen bij Chinese vertalingen

Bij Chinese vertalingen maakt Vertaalbureau Perfect gebruik van een vertaalgeheugen. Deze database van woorden, zinsdelen en segmenten ondersteunt onze professionele vertalers bij Chinese vertalingen. Dankzij het vertaalgeheugen kunnen wij sneller en efficiënter vertalen. Voor het opbouwen van dit hulpmiddel werkt Vertaalbureau Perfect nauw samen met de klant. Eerder vertaalde teksten worden bijvoorbeeld gebruikt als input voor de database.

Voor het bijhouden van het vertaalgeheugen gebruiken wij speciale vertaalsoftware. Als één van onze vertalers aan de slag gaat met een Chinese vertaling, geeft de software suggesties vanuit het vertaalgeheugen. Wanneer er een match met een eerder vertaalde zin is, kan de vertaler deze zin gebruiken. Hierdoor kost vertalen minder tijd. Onze vertalers nemen suggesties uit het vertaalgeheugen overigens nooit klakkeloos over, maar kijken altijd of het om de beste vertaling gaat.

Veelvoorkomende talencombinaties Chinees

Vertaalbureau Perfect kan jouw teksten zowel van als naar het Chinees vertalen, maar ook van en naar andere talen. Benieuwd wat veelvoorkomende talencombinaties zijn? Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

  • Chinees - Nederlands
  • Nederlands - Chinees
  • Engels – Chinees
  • Chinees – Engels
  • Duits – Chinees
  • Chinees - Duits

Onze werkwijze bij Chinese vertalingen

Iedere Chinese vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Chinese vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Chinese vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Chinees

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Chinese vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Chinese of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Chinese vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

chinees vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Chinese vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meer weten over de Chinese taal?

China is één van de grootste landen ter wereld. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat de Chinese taal tot de meest gesproken talen ter wereld behoort. Sterker nog, deze taal staat zelfs op nummer 1 in de top 10 meest gesproken talen ter wereld. Ga je binnenkort op (zaken)reis naar China? Dan is het handig om wat meer over deze taal te weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Vertaalbureau Perfect heeft op deze pagina namelijk de belangrijkste informatie over de Chinese taal samengevat.

Welke taal spreekt men in China?

Wie denkt dat overal in China dezelfde taal gesproken wordt, heeft het mis. Hànyŭ is de officiële taal, maar daarnaast zijn er talloze Chinese dialecten. Vandaag de dag is Mandarijn Chinees het bekendste dialect. Deze taal wordt inmiddels gesproken door ongeveer driekwart van de inwoners van China. Dit dialect is bovendien de officiële taal voor onderwijs, administratie en media. Naast Mandarijn Chinees hebben veel Chinezen het dialect Kantonees onder de knie. Benieuwd welke dialecten er nog meer gesproken worden in China? Vertaalbureau Perfect heeft op de pagina over de Chinese taal vijftien Chinese dialecten voor je op een rijtje gezet.

Meer over de Chinese taal →

Het Chinese alfabet

De meeste mensen die een nieuwe taal willen leren, beginnen met het alfabet. Bij de Chinese taal is dit alleen niet mogelijk, want er is niet zoiets als een Chinees alfabet. Voor schriftelijke communicatie gebruiken Chinezen namelijk karakters in plaats van letters. Sommige woorden worden uitgedrukt met slechts één karakter, maar het kan ook zijn dat er meerdere karakters achter elkaar geschreven worden om een woord uit te drukken. Het gevolg hiervan is dat er meer dan honderdduizend verschillende Chinese karakters zijn. Hierdoor is het geen doen om ze allemaal uit je hoofd te leren. Gelukkig hoeft dit ook niet, want om je te redden in het Chinees heb je over het algemeen voldoende aan 500 tot 750 karakters.

Meer over het Chinese alfabet →

Historie van de Chinese taal

De basis voor de Chinese taal zoals we die tegenwoordig kennen, werd duizenden jaren geleden gelegd. In de beginjaren van het Chinese keizerrijk lieten de keizers zich namelijk bijstaan door waarzeggers. Als zij twijfelden of ze bijvoorbeeld extra troepen in moesten zetten, gingen ze bij een waarzegger langs. Een waarzegger verhitte de punt van zijn pen en drukte deze op het bot van een os of schild van een schildpad. De barsten die hierdoor ontstonden, waren volgens de waarzeggers een teken uit de hemel. Op basis hiervan hielpen zij keizers bij het vinden van een antwoord op hun vraag. Waarzeggers gingen na een tijdje steeds vaker zelf tekens in het bot of schild krassen. Hieruit is het Chinese schrift voortgekomen zoals we dat tegenwoordig nog steeds kennen.

Historie van de Chinese taal →

11 tips om Chinees te leren

Zoek je een taal die je binnen een paar maanden onder de knie hebt? Dan kun je beter niet voor Chinees kiezen. Deze taal is namelijk een stuk lastiger dan de meeste andere talen. Dit komt vooral doordat het Chinees meer dan honderdduizend verschillende karakters kent. Als je ze allemaal wilt leren, ben je zo’n beetje je hele leven bezig. Gelukkig zijn er manieren waarop je de Chinese taal sneller onder de knie kunt krijgen. Benieuwd wat je kunt doen om je deze taal sneller eigen te maken? Vertaalbureau Perfect heeft op de onderstaande pagina een aantal handige tips om Chinees te leren voor je op een rijtje gezet.

Tips om Chinees te leren →

Cultuur en omgangsvormen in China en het Chinese zakenleven (etiquette)

Wie denkt dat de cultuur en omgangsvormen in China hetzelfde zijn als in Nederland, heeft het mis. Beide culturen verschillen namelijk veel van elkaar. Ga je binnenkort naar China? Dan is het belangrijk om je in de Chinese cultuur te verdiepen. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat je argwaan wekt bij Chinezen. Bovendien word je als onbeleefd en asociaal beschouwd als je de Chinese normen en waarden niet kent. Als je voor zaken naar China reist, is het bovendien verstandig om je in de etiquette van het Chinese zakenleven te verdiepen. Op deze manier verklein je de kans dat een Chinees bedrijf geen zaken met je wil doen. Om je kennis te laten maken met de Chinese etiquette, heeft Vertaalbureau Perfect hier een hele pagina aan gewijd.

Etiquette in China →

Tarieven Chinees vertalen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Chinese vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Chinese vertaling.

Veelgestelde vragen bij Chinese vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Chinese vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Chinese vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Chinese vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Chinese vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Chinese vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Chinese vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Chinese vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Chinese vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Chinese vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Chinese vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Chinese vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.