Gecertificeerd Japans vertaalbureau

Wij, als Japans vertaalbureau, vertalen regelmatig teksten vanuit de gangbare talen zoals het Nederlands en het Engels naar het Japans. Naast het Japans vertalen wij ook dagelijks naar het Chinees. Bijzondere talencombinaties zoals van het Deens naar het Japans voeren we minder vaak uit, maar toch enkele malen per maand. Om de communicatie met leveranciers en klanten goed te laten verlopen is een juiste vertaling door een Japanse native speaker van groot belang. Onze projectmanagers helpen je graag verder met een gedegen advies.

Japanse vertalingen door native speakers

Het Japans verschilt natuurlijk van de Germaanse talen zoals het Engels en het Nederlands. Het verschil is vooral terug te zien in het Japanse schrift, dat kan worden geschreven met ideogrammen, ofwel karakters. Bij het vertalen van Japanse teksten is het belangrijk dat de vertaling wordt gedaan door een native speaker. Een native speaker is een vertaler die de doeltaal als moedertaal heeft. Japanse native speakers kunnen de vertaalslag maken van bijvoorbeeld de Germaanse talen naar de Japanse taal zonder de inhoud en leesbaarheid van de brontekst tekort te doen. Hierdoor kan de juiste boodschap worden overgebracht en ontstaat er geen miscommunicatie.

japanse vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Japans vertaalbureau

Wij als Japans vertaalbureau bieden je de zekerheid van een kwalitatieve Japanse vertaling. Vertaalbureau Perfect is namelijk ISO-9001 en ISO-17100 gecertificeerd. Deze kwaliteitsnormen stellen strenge eisen aan de kwaliteit van de vertaling, maar ook aan ons als vertaalbureau. Hiernaast heb je bij ons de keuze tussen een volledige of steekproefsgewijze revisie van de vertaling door een ervaren revisor. Wij adviseren altijd een volledige revisie. Echter, als een scherper tarief zwaarder weegt dan de hoogste kwaliteit, dan kan je kiezen voor een steekproefsgewijze controle.

Naast een Japans vertaalbureau zijn wij ook gespecialiseerd in de overige Aziatische talen. Daarnaast zijn wij ook een Russisch vertaalbureau met ervaren Russische vertalers.

Japans vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Japans onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 300 bestanden van en naar het Japans. Onze Japanse vertalers kunnen voor jou van en naar het Japans vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Japanse vertalingen. Laat daarom je documenten door een Japans vertaler vertalen bij een Japans vertaalbureau; Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Japans – Nederlands, Nederlands – Japans, Engels – Japans, Japans - Engels en Duits – Japans zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Japanse vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld een Nederlands contract vertalen naar het Japans? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Japanse vertalingen

Iedere Japanse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Japanse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Japanse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Japans

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Japanse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Japanse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Japanse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

japans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Japanse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Japanse vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Japanse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Japanse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Japanse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Japanse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Japanse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Japanse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Japanse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Japanse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Japanse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Japanse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Japanse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Japanse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Japanse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Japanse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2023 - Vertaalbureau Perfect B.V.