Gecertificeerd Russisch vertaalbureau

Wij, als Russisch vertaalbureau, vertalen regelmatig voor Nederlandse en internationale organisaties teksten naar het Russisch. Ervaring is belangrijk bij het vertalen naar het Russisch. De Russische taal behoort namelijk tot de familie van Slavische talen en maakt gebruik van een variant van het cyrillische alfabet. In tegenstelling tot de 26 letters die het Nederlandse alfabet telt, bestaat die van de Russen uit 33 verschillende letters. Mede daarom is het belangrijk om in zee te gaan met een vertaalbureau dat beschikt over Russische vertalers die native speaker zijn.

Onze Russische vertalers zijn native speakers

Vertaalbureau Perfect werkt uitsluitend met native speakers. Native speakers zijn mensen die zijn opgegroeid met een bepaalde taal en cultuur. In dit geval zijn onze vertalers opgegroeid met de Russische taal en cultuur. Dit heeft als groot voordeel dat onze Russische vertalers bekend zijn met de cultuurverschillen tussen Nederland en Rusland. Hierdoor blijft de hoogwaardige kwaliteit die ons vertaalbureau levert te allen tijde gewaarborgd. Tevens houden onze Russische vertalers rekening met de boodschap die jij wilt overbrengen, zoals een boek vertalen, zodat jouw vertaling in het Russisch geen onbedoelde betekenis krijgt.

Russisch vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Om de kwaliteit van onze Russische vertalingen verder te waarborgen zijn wij als één van de weinige vertaalbureaus in Nederland zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd. Door deze certificeringen worden er strenge kwaliteitseisen aan ons bedrijf en onze vertalingen gesteld.

russische vertalingen vertaalbureau perfect
"Ik vind het belangrijk om goed met de klant mee te denken, zodat we samen een optimaal resultaat kunnen bereiken."
Thomas Lubbers – Projectmanager

Doordat wij al deze eisen consequent naleven kunnen wij je vertalingen van hoge kwaliteit bieden, zowel van als naar het Russisch. Op onze vertalingen is daarnaast een kwaliteitsgarantie van toepassing. Mocht de vertaling niet naar wens zijn, dan passen wij deze voor je aan.

Een juridische vertaling vanuit of naar het Russisch is een voorbeeld van één van de vele vertalingen die wij wekelijks uitvoeren. In 2019 vertaalden wij ruim 20.000 teksten en ook jouw tekst vertalen wij graag voor je!

Russisch vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Russisch onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 250 bestanden van en naar het Russisch. Onze Russische vertalers kunnen voor jou van en naar het Russisch vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Russische vertalingen. Laat daarom je documenten door een Russisch vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Russisch – Nederlands, Nederlands – Russisch, Duits – Russisch, Russisch - Duits en Engels – Russisch zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Russische vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse jaarverslag vertalen naar het Russisch? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Russische vertalingen

Iedere Russische vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Russische vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Russische vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Russisch

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Russische vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Russische of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Russische vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

russisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Russische vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Russische vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Russische vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Russische vertaling.

Veelgestelde vragen bij Russische vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Russische vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Russische vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Russische vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Russische vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Russische vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Russische vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Russische vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Russische vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Russische vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Russische vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Russische vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.