Een Italiaans vertaalbureau met veel expertise

Zakendoen met landen waar men de Italiaanse taal spreekt begint vaak met vertalen. Als Italiaans vertaalbureau verzorgen wij professionele vertalingen van hoogwaardige kwaliteit. Of het nu gaat om het vertalen van een contract of een marketing vertaling, Vertaalbureau Perfect heeft kennis over diverse vakgebieden in huis.

De Italiaanse taal

Vaak wordt er gedacht dat er maar één soort Italiaans bestaat. Echter kent Italiaans net als het Nederlands verschillende dialecten. Wat vaak verondersteld wordt, is dat de verschillende dialecten in Italië afgeleid zijn van het zogenaamde ‘standaard-Italiaans’, dit is echter niet zo. Het ‘standaard Italiaans’ is gebaseerd op een dialect dat in Toscane wordt gesproken. Vroeger leverden de verschillende dialecten veel problemen op, maar tegenwoordig is het standaard Italiaans de meest gangbare taal in Italië.

Specialistische Italiaanse vertalers

Onze Italiaanse vertalers zijn opgegroeid met de Italiaanse taal, wat hen zogenaamde ‘native speakers’ maakt. Dit gecombineerd met een academische opleiding en ervaring binnen verschillende vakgebieden, zorgt ervoor dat onze vertalers al jouw vertaalopdrachten met gevoel voor taal en cultuur uit kunnen voeren.

italiaanse vertalingen vertaalbureau perfect
"De Italiaanse taal weerspiegelt de passie van Italianen."
Angela Meesters-Aiello – Vertaalster Italiaans

Gecertificeerd Italiaans vertaalbureau

Vertaalbureau Perfect maakt alleen gebruik van hoogopgeleide native vertalers. Daarnaast zijn wij zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd, waardoor wij aan strikte eisen moeten voldoen. Zo wordt bijvoorbeeld elke Italiaanse vertaling gecontroleerd door een ervaren Italiaanse revisor. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van geavanceerde vertaalsoftware, waardoor er consistent gewerkt kan worden. Naast dit consistent werken levert deze manier van werken ook tijdwinst op. Mede hierdoor kunnen wij je tarieven aanbieden die tot 20% lager liggen dan vertaalbureaus die vergelijkbare kwaliteit leveren.

Wil je ook kwalitatief hoogwaardige vertalingen ontvangen van bijv. Portugese documenten? Wij zijn ook een gecertificeerd Portugees vertaalbureau.

Italiaans vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Italiaans onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 1000 bestanden van en naar het Italiaans. Onze Italiaanse vertalers kunnen voor jou van en naar het Italiaans vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Italiaanse vertalingen. Laat daarom je documenten door een Italiaans vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Italiaans – Nederlands, Nederlands – Italiaans, Duits – Italiaans, Italiaans - Duits en Frans – Italiaans zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Italiaanse vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse documenten vertalen naar het Italiaans? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Italiaanse vertalingen

Iedere Italiaanse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Italiaanse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Italiaanse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Italiaans

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Italiaanse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Italiaanse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Italiaanse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

italiaans vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Italiaanse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Italiaanse vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Italiaanse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Italiaanse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Italiaanse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Italiaanse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Italiaanse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Italiaanse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Italiaanse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Italiaanse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Italiaanse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Italiaanse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Italiaanse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Italiaanse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Italiaanse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Italiaanse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.