Professioneel een document vertalen

Het gros van de opdrachten die wij uitvoeren voor onze klanten bestaat uit een document vertalen. Van brochure tot verslag en van handleiding tot contract. Vertaalbureau Perfect verzorgt al ruim 10 jaar vertalingen van dit soort documenten voor zowel organisaties als particulieren. Onze vertalingen voeren wij uit volgens de hoogste kwaliteitsstandaard in de markt. Vertaalbureau Perfect beschikt namelijk over zowel een ISO-9001 als een ISO-17100 certificering. Deze certificeringen mogen als leidend beschouwd worden binnen de vertaalbranche.

Een document vertalen met professionele in-house talenkennis

Je kunt er voor kiezen uw document door een vertaalmachine te laten vertalen. Hiermee kan nooit de kwaliteit geëvenaard worden die een professioneel vertaalbureau je kan bieden. Wij onderscheiden ons van andere vertaalbureaus, omdat er bij ons professionele vertalers op kantoor werkzaam zijn die deze kwaliteit kunnen garanderen. Door deze werkwijze kunnen wij beter met je meedenken en sneller reageren op eventuele vragen over jouw vertaling. Daarnaast werken wij met ervaren native speakers die de juiste toon terug kunnen laten komen in de vertaling en bovendien geen problemen hebben met het werken met verschillende soorten bestandsformaten.

document vertalen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Innovatief documentenbeheer en veelvoorkomende documenten en bestanden

Wanneer je onze offerte hebt ontvangen, heb je ook toegang tot ons online klantenplatform. Hiermee heb je altijd alle belangrijke informatie betreffende de vertaalopdracht binnen handbereik. Je hebt bijvoorbeeld een overzicht van de gemaakte vertalingen, afspraken, deadlines en offertes. Het door ons ontwikkelde online projectmanagementsysteem zorgt ervoor dat een vertaalopdracht van offerteaanvraag tot oplevering zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kan worden. Uiteraard blijven onze projectmanagers en vertalers altijd gewoon bereikbaar indien je vragen hebt. Deze werkwijze, gecombineerd met vertalingen van hoge kwaliteit, heeft ervoor gezorgd dat verschillende gerenommeerde klanten telkens bij ons terugkomen.

Wil je bijvoorbeeld een document naar het Engels laten vertalen? Geen probleem, wij zijn een gecertificeerd Engels vertaalbureau.

Veelvoorkomende soorten documenten en bestanden die wij vertalen
.doc of .docx bestanden.po bestanden
.xls of .xlsx bestanden.indd bestanden (InDesign)
.html bestanden.ppt of .pptx bestanden
.csv bestanden.rtf bestanden
.txt bestanden.xliff bestanden
.xml bestanden.odt bestanden (OpenOffice)

Mocht het bestandsformaat van jouw voorkeur er niet bij staan, neem dan contact op met één van onze projectmanagers. Waarschijnlijk zullen wij wel in staat zijn het document te vertalen, maar moet dit eerst overlegd worden.

Onze werkwijze voor document vertalingen

Alle document vertalingen doorlopen de volgende stappen:
document vertalen vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

document vertalen vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

document vertalen vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

document vertalen vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

document vertalen vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

document vertalen vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

document vertalen vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Tarieven document vertalen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor document vertalingen. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor jouw document vertalingen.

Veelgestelde vragen bij document vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de document vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer informatie over de certificering(en) →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer informatie over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een document vertalingen af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van document vertalingen per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaaltechnologie bij documentvertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

Maak gebruik van onze geavanceerde vertaaltechnologie om eerder vertaalde passages en dubbele tekst in documenten te detecteren. Dit zorgt voor een consistente vertaling en voorkomt onnodige kosten. We slaan alle vertaalde content op in het vertaalgeheugen, waardoor we een op maat gemaakt vertaalgeheugen kunnen creëren voor jouw specifieke documenten.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Leg jouw specifieke vertalingen en gewenste stijl vast in onze terminologielijst voor documentvertalingen. Onze vertalers krijgen deze suggesties, wat de consistentie van de vertalingen verbetert en ervoor zorgt dat jouw speciale wensen accuraat worden toegepast bij het vertalen van jouw documenten.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast een grondige handmatige controle door ervaren vertalers, passen we ook een automatische kwaliteitscontrole toe op documentvertalingen. Dit omvat spelling, grammatica en stilistische verbeteringen, waardoor we hoogwaardige vertalingen leveren die consistent zijn in kwaliteit. Dit draagt bij aan een verbeterde vertaling en optimale consistentie voor jouw documenten.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

 Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw document vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.