Secuur een CSV bestand vertalen

Bij Vertaalbureau Perfect hebben wij ruime ervaring met het vertalen van CSV bestanden. Deze bestanden vertalen wij voornamelijk voor bedrijven met vestigingen in het buitenland. CSV staat voor comma-separated values. Een CSV bestand is een database waarin alleen tekstgegevens staan. Zoals de naam al zegt, worden de waarden gescheiden door komma’s.

Nauwkeurig een CSV bestand vertalen

Een CSV bestand wordt gebruikt door bedrijven om onder andere logboeken, gegevens van firewalls en tabellen met transacties op te slaan. Het is daarom uiteraard van belang dat een vertaling uiterst secuur wordt uitgevoerd. De gegevens in een CSV zijn erg gevoelig voor fouten. Laat daarom een CSV bestand vertalen door het erkende en gecertificeerde Vertaalbureau Perfect.

Wij weten wat belangrijk is bij het vertalen van een CSV

Een CSV bestand vertalen doe je niet zomaar. Hoewel er geen mooie zinnen om de woorden heen staan, is de context nog steeds erg belangrijk. De woorden in een CSV bestand kunnen nog steeds meerdere betekenissen hebben en het kiezen van de juiste vertaling is belangrijk. Daarnaast is het van belang om te weten dat Nederlandse spreadsheetprogramma’s een puntkomma gebruiken als scheidingsteken in plaats van een komma.

Dit gebeurt omdat de komma gebruikt wordt als decimaalteken en de punt wordt gebruikt om duizendtallen aan te geven. In Engelse programma’s is een komma juist om duizendtallen aan te geven en punten voor decimalen.

“ Ik heb mij gespecialiseerd in website- en marketingteksten. ”

Linda
Vertaalster
csv bestand vertalen

Op al onze projecten geldt een geheimhoudingsverklaring

De gegevens in jouw CSV bestand zijn vertrouwelijk. Om te garanderen dat wij hier op de juiste manier mee omgaan, rust er op onze vertalingen een geheimhoudingsverklaring. Wij zijn als bureau gebonden aan strikte eisen met betrekking tot geheimhouding. Onze vertalers gaan op een uiterst discrete manier om met jouw documenten en vertalingen. Je kunt hierover meer lezen in onze algemene voorwaarden. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt over de manier waarop wij opdrachten op een vertrouwelijke manier aannemen, uitvoeren en leveren.