Een technisch vertaalbureau met veel ervaring

“Made in Holland” is misschien wel de mooiste vertaling die van toepassing is voor Nederlandse technische bedrijven. Graag ondersteunen wij, als technisch vertaalbureau, Nederlandse maakbedrijven bij hun internationale ambities. De Nederlandse maakindustrie en technische sector groeien en zijn verantwoordelijk voor het gros van de export in Nederland. Vanwege deze ontwikkeling vertalen wij veel voor deze sector.

In-house vertalers met technische kennis

Van productiebeschrijving voor een lab-on-a-chip tot een website vertalen voor brandblussers. Ons in-house team met hoogopgeleide technische vertalers heeft er ervaring mee. Zij waarborgen de kwaliteit volgens onze ISO-9001 en ISO-17100 certificering en kunnen goed meedenken op technisch gebied. Jij kent de eigen organisatie als geen ander.

technische vertalingen vertaalbureau perfect
"Al menig technisch project is geslaagd in het buitenland door mijn vertalingen. Een bijzonder idee toch?"
Malou Wijdeveld - Vertaalster

Mochten wij toch een vraag hebben over een tekst dan nemen wij contact met je op. Dit komt echter zelden voor, want de tekst wordt vertaald door een ervaren native speaker (oftewel moedertaalspreker). Zij kunnen het beste de tekst met de juiste toon vertalen en de technische context behouden.

Technisch vertaalbureau dat afspraken nakomt

Vertaalbureau Perfect heeft ruime ervaring in het vertalen voor technische bedrijven. Wij zijn de vaste vertaalpartner voor organisaties die actief zijn in bijvoorbeeld de metaalindustrie, automotive, elektrotechnische industrie en de maritieme sector. Deze bedrijven kiezen voor ons als vast technisch vertaalbureau vanwege de correcte vertalingen en het nakomen van afspraken. Voor veel van onze klanten is een consistente toepassing van technisch vakjargon zeer belangrijk. Dit bereiken wij door het inzetten van vertaalgeheugens. Een vertaalgeheugen is een applicatie (geen vertaalmachine) die de vertaler faciliteert bij het tonen van eerder vertaalde woorden.

Wij vertalen technische teksten voor o.a.

Vertaaltechnologie bij technische vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

Ons geavanceerde vertaalgeheugen herkent eerder vertaalde en dubbele teksten, waardoor consistentie wordt bevorderd en dubbel werk wordt voorkomen bij technische vertalingen. Alle vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen, zodat we een klantspecifiek vertaalgeheugen kunnen opbouwen voor technische content.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

In onze terminologielijst kunnen specifieke vertalingen en technische terminologie worden vastgelegd om nauwkeurige technische vertalingen te garanderen. Deze vertalingen worden voorgesteld aan de vertalers, waardoor de consistentie wordt verbeterd en speciale vereisten binnen de technische context nauwkeurig worden toegepast.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de tweede controle door een ervaren technisch vertaler passen we ook een automatische kwaliteitscontrole toe op technische vertalingen. Dit omvat stilistische verbeteringen, spellingcontrole en het controleren van de vertalingen. Onze uitgebreide kwaliteitscontrole helpt zowel de vertaler als de revisor bij het detecteren van eventuele fouten, wat resulteert in verbeterde vertalingen en optimale consistentie in de technische content.

 Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw technische vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2023 - Vertaalbureau Perfect B.V.