Aansprekend websites vertalen

Wij vertalen dagelijks websites en online content voor diverse organisaties. Van pure online spelers zoals Zalando tot een blogbericht voor YoungCapital. Wij weten uit ervaring dat, naast het goed vertalen van de tekst, vaak de SEO en de juiste tone-of-voice minstens zo belangrijk zijn voor het slagen van het online project. Wij zijn specialisten in website vertalingen voor o.a. Magento, WordPress en Drupal websites. Onze in-house vertalers zijn specialisten in het verhogen van jouw conversies en hebben jaren ervaring in SEO, SEA en webshop optimalisatie. Onze vertalers zijn native speakers. Zij kunnen de juiste nuances aanbrengen als zij een website vertalen. Erg belangrijk, want vaak heeft je organisatie minder naamsbekendheid in het buitenland. Daarom moeten de teksten weten te overtuigen.

Conversiegericht een website vertalen

Een goede websitevertaling draagt bij aan het aantal conversies. Deze conversies kunnen variëren van een aankoop tot het achterlaten van contactgegevens. Het is echter altijd van belang dat de tekst aansprekend en soepel wordt vertaald. Onze vertalers zijn getraind in het conversiegericht vertalen en zorgen ervoor dat de websitevertaling niet alleen kwalitatief hoogwaardig is, maar dat de vertaling ook bijdraagt aan de doelen van de website. Bij het conversiegericht vertalen, nemen wij in overleg ook de zoekmachineoptimalisatie in acht. Er vindt immers geen conversie plaats als er geen bezoekers op de website komen. Een goede SEO vertaling zal zeker bijdragen aan de conversiedoelstellingen die je hebt gesteld voor je website. Naast het vertalen van websites verzorgen wij ook creatieve vertalingen.

Projectmanagement en omgang met diverse bestanden

Een website vertalen kan uitdagend zijn. Bijvoorbeeld om de meertaligheid van de website effectief en efficiënt door te voeren en te beheren. Wij hebben hiermee ruime ervaring vanwege de vele websites die wij hebben vertaald. Wij denken hierin dan ook graag vrijblijvend met je mee. De opties die wij het meest uitvoeren bestaan uit het vertalen in een CMS, een XML-bestand of gewone Word-documenten. Daarnaast kunnen wij natuurlijk overweg met andere gangbare bestandsformaten zoals Excel, Notepad, TXT en HTML-bestanden. Ook adviseren wij regelmatig over het inzetten van een online translation management tool, zoals OneSkyApp, Webtranslate IT of Po Edit, en vertalen wij de teksten daarin. De voordelen hiervan zijn o.a. dat de vertalingen direct weer op de juiste plaats worden gezet door de export, er is minder kopieer- en plakwerk nodig, het is veel overzichtelijker voor alle partijen en bovendien is het aantal woorden (en herhalingen) meteen inzichtelijk. 

Onze vertalers zelf werken veel met tools als Memo Q, Trados of Deja Vu. Veel websites zijn omvangrijk. Daarom is het belangrijk om structuur en overzicht te bewaren. Hiervoor werken wij met ons eigen ontwikkelde projectmanagementsysteem. In dit systeem heb je ook altijd het overzicht van de vertaalde teksten en aanvullende informatie.

Enkele belangrijke bestanden voor website vertalingen

- Word
- Excel
- Powerpoint
- Excel
- Powerpoint
- Notepad
- TXT
- XML
- HTML

Vertaaltools die wij o.a. gebruiken voor website vertalingen

- One Sky App
- Webtranslate IT
- Po Edit

Vertaaltools voor het vertalen van websites (voor vertalers)

- Memo Q
- Trados
- Deja Vu