Heb je een Nederlandse blog en trekt deze dag in dag uit veel bezoekers? Dan kun je besluiten om de volgende stap te zetten en je ook op de rest van de wereld te richten. Omdat niet iedereen de Nederlandse taal onder de knie heeft, moet je jouw blog vertalen. Het is belangrijk om eerste te bepalen in welke taal je jouw blog wilt vertalen. Engels is een logische keuze, omdat dit een wereldtaal is. Wil jij inwoners van een specifiek land aanspreken? Dan kun je er ook voor kiezen om de blog te vertalen in de taal die hier het meest gesproken wordt. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het vertalen van een blog.

Professioneel een blog vertalen

Als je een website hebt, dan wil je dat nieuwe bezoekers je vinden en dat oude bezoekers terug blijven komen. Wanneer jouw site niet steeds nieuwe informatie biedt, dan komen je bezoekers niet terug. Dit kun je oplossen door blogs te schrijven over onderwerpen waar jij veel van weet en die aansluiten op de content van je site. Deze blogs houden jouw site levendig en prikkelen bezoekers om terug te komen.

blog vertalen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare (vertaal)partner."
Kevin Schreuder – Projectmanager

Blog vertalen door native speakers

Alle vertalers van Vertaalbureau Perfect zijn native speakers. Zij kennen de taal door en door en weten een tekst daarom met het juiste gevoel te herschrijven. Daarnaast zijn onze native speakers ook in dat land opgegroeid waardoor ze de cultuur kennen. Met deze combinatie kunnen zij jouw blog met de juiste tone of voice schrijven, waarin zij jouw blog niet letterlijk vertalen maar juist schrijven in de nieuwe taal. Onze blog vertalers hebben daarnaast ook marketingkennis, waardoor jouw blogs zoekmachinevriendelijk worden geschreven.

Lokalisatie bij blogvertalingen

Vertaalbureau Perfect is gespecialiseerd in blog vertalingen. Toch houden wij ons meer bezig met lokalisatie dan met vertaling. Het belangrijkste verschil tussen deze twee termen zit hem in de manier waarop een website vertaald wordt. In het geval van vertaling wordt een blog woord voor woord vertaald in de doeltaal. Lokalisatie is wat dat betreft een meer gespecialiseerd proces. Een website of webshop vertalen gebeurt niet woord voor woord, maar de content wordt aangepast op een specifieke doelgroep. Naast het vertalen van de tekst worden bij lokalisatie ook de kleuren, tijd en valuta aangepast op de culturele voorkeuren van de doelgroep van jouw blog. Vandaar dat lokalisatie over het algemeen een beter resultaat oplevert dan een simpele blogvertaling.

Blog vertalers met vakkennis

Al onze vertalers hebben zich gespecialiseerd in een specifiek vakgebied. Hierdoor hebben zij inhoudelijke kennis over de onderwerpen in jouw blog. Heeft onze vertaler een vraag, dan kan hij deze stellen aan een collega met ervaring in dezelfde branche. Komen ze er samen niet uit, dan stellen ze de vraag aan jou, zodat je een eindproduct terugkrijgt van de hoogste kwaliteit.

Nederlandse blogs vertalen

Wanneer jouw website het in Nederland goed doet en je wilt internationaal gaan, dan kun je niet alleen je website vertalen. Je kunt ook je blog vertalen. Het vertalen van je website doe je een keer. Maar omdat je nieuwe blogs blijft schrijven, moeten deze ook keer op keer omgezet worden in het aantal talen waarin ook je website bestaat. Heb jij geen tijd om de artikeltjes in verschillende talen te schrijven? Of ben je simpelweg niet sterk genoeg in de andere taal om de stukken zelf te vertalen? Laat Vertaalbureau Perfect jou dit werk uit handen nemen.

Veelvoorkomende blog vertalingen

Vertaalbureau Perfect wordt regelmatig ingeschakeld voor het vertalen van blogs in het Engels. Vandaar dat je misschien denkt dat wij een Engels vertaalbureau zijn, maar dat is niet helemaal juist. Wij vertalen namelijk niet alleen blogs in het Engels, maar ook in talloze andere talen. Om je een overzicht te geven van de mogelijkheden, zetten we hieronder een aantal talen op een rijtje waarin wij blogs vertalen.

3 redenen om een blog te vertalen

Een blog vertalen is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch moet je weten dat een blog vertaling de nodige voordelen met zich meebrengt. Om jou hier wat meer inzicht in te geven, zetten we hieronder 3 redenen om een blog te vertalen op een rijtje.

  1. Bereiken van internationale doelgroep

    Heb je een blog opgezet via Wordpress, Joomla, Lightspeed of Magento en weten Nederlanders jouw website goed te vinden? Dan kun je de volgende stap zetten en je op een meer internationale doelgroep richten. Het is in dat geval van belang dat mensen uit andere landen ook begrijpen waar je over schrijft. Vertaal jouw blog daarom in een taal die zij begrijpen. Door jouw blog in de juiste taal te vertalen, trekt jouw blog mogelijk nog veel meer bezoekers dan nu het geval is.

  2. Opbouwen van merkvertrouwen

    Als je in Nederland veel producten of diensten verkoopt, hebben klanten veel vertrouwen in je bedrijf. Dit noemen we ook wel merkvertrouwen. Ben je van plan om uit te breiden naar een ander land? Verwacht dan niet dat de inwoners jouw bedrijf ook direct vertrouwen. Je bent immers een nieuwe speler op de markt, waardoor je eerst merkvertrouwen op moet bouwen. Het vertalen van een blog kan je hierbij helpen. Door een blog te vertalen zorg je ervoor dat de teksten beschikbaar zijn in de moedertaal van inwoners van het ‘nieuwe’ land. Het vertrouwen groeit, waardoor er mogelijk sneller een product of dienst wordt afgenomen.

  3. Het vergroten van organische vindbaarheid

    Een derde en laatste reden om jouw blog te vertalen is omdat je hiermee de organische vindbaarheid in internationale markten vergroot. Verwacht overigens niet dat je standaard goed vindbaar bent door een blog te vertalen. Dit gebeurt namelijk alleen als er sprake is van een SEO-vertaling van topkwaliteit. Hiervoor moet je zoekwoordenonderzoek doen in de taal die ze in het ‘nieuwe’ land spreken. Het zoekgedrag van inwoners kan hier namelijk anders zijn, waardoor je keywords niet één-op-één over kunt nemen. Als je hier bij het vertalen van jouw blog rekening mee houdt, is de kans groot dat de bezoekersaantallen snel toenemen.

Hulp nodig bij het vertalen van je blog?

Spreek je een aardig woordje Engels, Duits of Frans? Dan denk je mogelijk dat je prima zelf een blog kunt vertalen in de betreffende taal. Dit is een optie, maar besef je wel dat schrijven en spreken behoorlijk van elkaar verschillen. Kom je er niet uit? Laat het dan niet voor wat het is, maar doe een beroep op een vertaalbureau. Onze vertalers kunnen jouw blog namelijk vertalen in de gewenste taal. Doordat wij jouw blog laten vertalen door een native speaker, weet je zeker dat het om een kwalitatief hoogwaardige vertaling gaat.

Onze werkwijze voor blog vertalingen

Alle blog vertalingen doorlopen de volgende stappen:
blog vertalen vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

blog vertalen vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

blog vertalen vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

blog vertalen vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

blog vertalen vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

blog vertalen vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

blog vertalen vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Tarieven blog vertalen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor blog vertalingen. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor jouw blog vertalingen.

Veelgestelde vragen bij blog vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de blog vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer informatie over de certificering(en) →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer informatie over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een blog vertalingen af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van blog vertalingen per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Blogvertalingen en vertaaltechnologie

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

Het geavanceerde vertaalgeheugen speelt een cruciale rol bij het vertalen van blogs. Eerder vertaalde en dubbele teksten worden geïdentificeerd, waardoor consistentie wordt versterkt en tijd wordt bespaard. Alle vertaalde tekst wordt opgeslagen, zodat we een klantspecifiek vertaalgeheugen kunnen ontwikkelen voor blogvertalingen.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

In de terminologielijst kunnen specifieke vertalingen en schrijfstijlen worden vastgelegd voor blogvertalingen. Deze lijst dient als gids voor onze vertalers, waardoor de consistentie wordt verhoogd en de unieke toon van de blogs nauwkeurig wordt weergegeven.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Bij blogvertalingen is kwaliteit een topprioriteit. Naast de nauwgezette inzet van ervaren menselijke vertalers, passen we ook een automatische kwaliteitscontrole toe op de vertalingen. Dit omvat grammatica, spelling en consistente vertalingen. Zo kunnen we zorgen voor hoogwaardige blogvertalingen die zowel de boodschap als de stijl effectief behouden.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

 Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw blog vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.