WooCommerce is één van de meestgebruikte webshop plugins voor WordPress. Deze plugin is niet alleen zeer makkelijk in gebruik, maar je kunt hem ook gratis downloaden en volledig integreren in jouw WordPress website. Ook wanneer je jouw webshop wilt uitbreiden dan heb je hiervoor handige plugins, zoals: pakbon en pdf-factuur integratie, filtering en invulsystemen gebaseerd op postcode.

Voor het vertalen van je WooCommerce webshop heb je ook eenvoudige plugins waarmee jij eenvoudig jouw vertalingen kunt doorvoeren. Wij helpen je graag met het correct vertalen van de teksten en onderdelen van je WooCommerce webshop zodat jij beter vindbaar wordt in het buitenland met jouw shop!

WooCommerce in meerdere talen

Wie een Nederlandse WooCommerce website wil vertalen, kan dit in allerlei verschillende talen doen. Vaak wordt er gekozen voor een vertaling naar het Engels, want dit is een taal die veel mensen spreken. Wil jij uitbreiden naar een specifiek land? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw WooCommerce webshop te vertalen naar de taal die in het betreffende land het meest gesproken wordt. WooCommerce in meerdere talen behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom: je kunt een WooCommerce webshop eigenlijk altijd afstemmen op jouw doelgroep.

Waar je rekening mee moet houden bij het vertalen van je WooCommerce webshop:

Als je nog niet eerder een WooCommerce webshop vertaald hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom kun je vast nog wel wat tips voor het creëren van content voor een meertalige website of webshop gebruiken. Vandaar dat wij hier een aantal zaken op een rijtje hebben gezet om rekening mee te houden bij het vertalen van je WooCommerce webshop.

  • Volledigheid, wees consequent en vertaal alle onderdelen van je webshop. Ga je een blog vertalen? Vertaal dan dus niet alleen de tekst, maar ook de alt-tekst, SEO-titel, meta-omschrijving en andere zaken.
  • Ga je teksten niet zelf vertalen, voorkom spelfouten en kies voor een vertaalbureau!
  • Houd rekening met lokalisatie. Zorg dat zaken als tijd, prijs en valuta aangepast worden aan de doelgroep waarop jij je richt.
  • Maak vooraf altijd een back-up, zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen als er iets misgaat.
  • Vertrouw niet volledig op een vertaalmachine of automatische vertaling. Doe je dit wel? Dan kunnen er fouten in de tekst sluipen.
  • Vermijd onnodig lange teksten en zinnen. Dit maakt het lezen van teksten op jouw WooCommerce webshop er niet makkelijker op.
  • Vertaal zoekwoorden niet letterlijk, maar voer een lokaal zoekwoordenonderzoek uit. Op deze manier is de kans op een hogere positie in de zoekresultaten een stuk groter.

De voor- en nadelen van meertaligheid met een plugin

Er zijn verschillende plugins die je kunt gebruiken voor het vertalen van een website of webshop. Later op deze pagina behandelen we een aantal van deze vertaalplugins. Om te bepalen of het gebruik van een plugin iets voor jou is, zetten we hier alvast de voor- en nadelen van meertaligheid met een plugin op een rijtje.

Voordelen

  • Kost weinig tijd. Na installatie van de plugin kun je direct beginnen met het vertalen van je WooCommerce webshop.
  • Goedkoop. Je maakt alleen kosten voor de vertaalplugin. Sommige vertaalplugins zijn zelfs gratis te gebruiken.
  • Overzichtelijk. Je werkt eigenlijk altijd in dezelfde omgeving.
  • Makkelijker als je een vertaalbureau inschakelt. Een vertaalbureau kan namelijk rechtstreeks in jouw webshop vertalen dankzij de plugin.
  • Taal wordt automatisch herkend door externe koppelingen via de API.

Nadelen

  • Het kan lang duren voordat je precies weet hoe een vertaalplugin werkt. Gelukkig zijn er wel goede handleidingen beschikbaar.
  • Omdat je slechts één database gebruikt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de werking van jouw webshop. Een goede hosting kan je helpen om dit te voorkomen.

De voor- en nadelen van WooCommerce met multisite omgeving

Wie denkt dat hij zijn WooCommerce webshop alleen kan vertalen met behulp van een plugin, heeft het mis. Je kunt namelijk ook kiezen voor een multisite omgeving. Twijfel je of dit iets voor jou is? Hieronder staan de grootste voor- en nadelen van WooCommerce met multisite omgeving onder elkaar.

Voordelen

  • Jouw WooCommerce webshop werkt eigenlijk altijd goed en snel. Dit komt vooral doordat je eigenlijk een extra WooCommerce webshop maakt, maar dan in een andere taal.
  • WooCommerce webshops in meerdere talen zijn koppelbaar. Hierdoor kun je ze allemaal beheren vanuit het dashboard van WooCommerce.
  • Je kunt meertalige WooCommerce webshops afzonderlijk aanpassen. Installeer je een plugin? Dan doe je dat alleen voor een specifieke webshop en niet voor alle meertalige WooCommerce webshops.

Nadelen

  • Je moet alle pagina’s voor elke taal zelf toevoegen. Wil je jouw WooCommerce webshop vertalen in meerdere talen? Dan is dit een tijdrovende klus.
  • Je moet iedere webshop afzonderlijk onderhouden. Hier gaat ook veel tijd in zitten, zeker als je uit blijft breiden.
  • Je moet zelf bedenken hoe je de hreflang tags inregelt. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, want met deze tags laat je een zoekmachine weten dat jouw WooCommerce webshop beschikbaar is in meerdere talen.
  • Je moet voor iedere webshop zelf de taalswitcher aanbrengen.
  • Je moet een pagina in iedere taal aanpassen als je een wijziging doorvoert. Pagina’s zijn namelijk niet gesynchroniseerd met elkaar.

Mogelijkheden om je WooCommerce webshop te vertalen:

Heb je nog niet eerder een WooCommerce webshop vertaald in een andere taal? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit het beste aan kunt pakken. Je kunt jouw WooCommerce webshop woord voor woord vertalen, maar dit kost veel tijd en moeite. Daarbij komt dat er vaak fouten in een tekst sluipen als je deze zelf vertaalt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Wij zetten hier een drietal opties om een WooCommerce webshop te vertalen onder elkaar.

  1. Plugin

    Een WooCommerce webshop kan vertaald worden in allerlei verschillende talen. Er wordt vaak voor een Engelse vertaling gekozen, maar je kunt jouw WooCommerce webshop ook vertalen in het Chinees, Spaans of Pools. Om jouw webshop in meerdere talen aan te bieden, heb je een aanvullende plugin nodig. Voor een WooCommerce webshop zijn verschillende vertaalplugins beschikbaar. Wij hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet:

    → MultilingualPress

    Met de vertaalplugin MultilingualPress kun je jouw WooCommerce webshop vertalen in ongeveer 175 talen. Je kunt verschillende onderdelen van jouw webwinkel vertalen, waaronder producten, berichten, pagina’s, categorieën en tags.

    → WPML

    WPML is een plugin die veel gebruikt wordt voor het vertalen van een webshop. Deze plugin stelt je in staat om jouw hele webwinkel automatisch te vertalen.

    → Polylang

    Wil je de producten, categorieën en tags van jouw WooCommerce webshop makkelijk en snel vertalen? Dat kan met behulp van de plugin Polylang. Deze plugin heeft zowel een gratis als betaalde versie.

    → TranslatePress

    Wie zijn webshop wil vertalen moet zich niet alleen richten tot de producten en productpagina’s. Je moet namelijk alle onderdelen van jouw webwinkel vertalen. TranslatePress maakt dit mogelijk.

    → Loco Translate

    Voor het automatisch vertalen van je webshop kun je ook gebruik maken van Loco Translate. Eén van de grote voordelen van deze plugin is dat je niet over technische kennis hoeft te beschikken.

  2. Zonder plugin

    De zes plugins die we hierboven noemden, worden veelvuldig gebruikt voor het vertalen van WooCommerce webshops. Toch vindt niet iedereen het prettig om een vertaalplugin te gebruiken. Gelukkig hoeft dit ook niet, want er zijn ook andere mogelijkheden om een standaard meertalige WordPress website op te zetten. Je kunt jouw WooCommerce webshop namelijk ook vertalen zonder plugin. Je moet in dat geval wel weten hoe het uploaden van FTP-bestanden in zijn werk gaat. Ben je hier bekend mee? Dan kun je jouw WooCommerce webshop vertalen met het vertaalprogramma Poedit.

  3. In samenwerking met een vertaalbureau

    Vertaalbureau Perfect is de ideale partner voor het uitwerken van jouw internationale webshop. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij van jouw WooCommerce webshop een succes kunnen maken! Krachtige teksten die SEO-geoptimaliseerd zijn, zodat jij ook in het buitenland goed gevonden wordt!

Onze native vertalers kunnen jouw volledige WooCommerce webshop vertalen. Het maakt in dat geval niet uit of je met een plugin werkt of gebruik maakt van Poedit. Bij Vertaalbureau Perfect vertalen we overigens niet alleen teksten en andere belangrijke onderdelen van jouw webshop, maar zorgen er ook voor dat deze zonder problemen geïntegreerd kunnen worden in jouw WooCommerce webshop.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.