Nauwkeurig medisch vertaalbureau

Als medisch vertaalbureau hebben wij ervaring met het vertalen van complexe medische teksten. Onze vertalers hebben ruime ervaring op medisch gebied, omdat wij voor diverse ziekenhuizen vertalen, zoals het AMC, ZGT en UMC. Tevens vertalen wij regelmatig bijsluiters of klinische studies. Wij weten hoe belangrijk het is om de juiste terminologie consequent te gebruiken voor een correcte medische vertaling. Kennis van de medische terminologie is belangrijk om een goed begrijpelijke tekst te formuleren die ook inhoudelijk juist is.

Medisch vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze medische vertalers zijn zelfs regelmatig werkzaam in de medische branche. Sommige vertalers werken bijvoorbeeld in een ziekenhuis en vinden het vertalen een fijne afwisseling om met hun passie voor taal bezig te zijn. Als je toch niet geheel tevreden bent over de gemaakte medische vertaling, dan kun je deze tot 30 dagen na levering kosteloos laten corrigeren of aanpassen aan jouw voorkeuren.

Zodra je een offerte bij ons hebt aangevraagd, krijg je toegang tot het klantenplatform. Hier kun je alle belangrijke gegevens betreffende de vertaling monitoren. Onze in-house vertalers en projectmanagers denken graag met je mee wanneer je toch nog een vraag heeft.

medische vertaling vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare (vertaal)partner."
Kevin Schreuder – Projectmanager

Gecertificeerde medische vertalingen

Vertaalbureau Perfect beschikt over een ISO-9001 en ISO-17100 certificering. Medische vertalingen dienen volgens deze normen vertaald te worden door een vertaler met medische ervaring. Daarna dient de tekst gereviseerd te worden door een revisor om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Een vertaling wordt hierbij gecontroleerd op correcte vertaling, grammatica en het gebruik van de juiste medische terminologie. Mede dankzij dit protocol mogen wij al jaren verschillende farmaceutische bedrijven, overheidsinstellingen en zorginstellingen tot onze klantenkring rekenen.

Wij vertalen regelmatig deze medische documenten:

Productomschrijvingen, bijsluiters, wetenschappelijke artikelen, patiënt-informatie, medische rapporten en/of dossiers, voorlichtingsbrochures, klinische studies en medische protocollen.

Bekijk onze referenties om te zien wat klanten van onze vertaaldienst(en) vinden.

Onze werkwijze voor medische vertalingen

Alle medische vertalingen doorlopen de volgende stappen:
medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

medisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Tarieven medische vertaling

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor medische vertalingen. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor jouw medische vertalingen.

Veelgestelde vragen bij medische vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de medische vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer informatie over de certificering(en) →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer informatie over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een medische vertalingen af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van medische vertalingen per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaaltechnologie bij medische vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

Ons geavanceerde vertaalgeheugen identificeert eerder vertaalde en dubbele teksten, wat zorgt voor consistentie in medische vertalingen en het voorkomen van duplicatie van inspanningen. Alle vertaalde content wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen, waardoor we een klantspecifiek vertaalgeheugen kunnen opbouwen voor medische vertalingen.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

In onze terminologielijst kunnen specifieke vertalingen en medische terminologie worden vastgelegd voor nauwkeurige medische vertalingen. Deze vertalingen worden voorgesteld aan de vertalers, waardoor de consistentie wordt verbeterd en speciale vereisten binnen de medische context nauwkeurig worden toegepast.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de tweede controle door een ervaren medische vertaler passen we ook een automatische kwaliteitscontrole toe op medische vertalingen. Dit omvat het verbeteren van de stijl, spelling en het controleren van de vertalingen. Onze uitgebreide kwaliteitscontrole helpt zowel de vertaler als de revisor bij het identificeren van eventuele fouten, wat resulteert in verbeterde vertalingen en optimale consistentie in de medische content.

Wij vertalen medische teksten voor o.a.

 Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw medische vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.