Thai vertaalbureau met ruime ervaring

Mocht je veel zaken doen in Thailand, dan zal je vaak teksten van en naar het Thai moeten vertalen. Hierbij is het belangrijk dat de boodschap op de juiste manier wordt overgebracht. Onze kennis en jarenlange ervaring als Thai vertaalbureau zorgt ervoor dat wij voor jou de taalbarrières doorbreken.

Thai vertalingen

De taal heet officieel Thai. Thais, zoals de meeste mensen de taal noemen, is eigenlijk een bijvoeglijk naamwoord en wordt gebruikt om iets te omschrijven dat uit Thailand komt.

De taal verschilt enorm van westerse talen. Het Thai gebruikt geen hoofdletters. Daarnaast worden alle woorden van een zin aan elkaar geschreven. Het eind van de zin wordt gemarkeerd met een spatie. Het verband tussen woorden wordt aangegeven door de volgorde van deze woorden, en niet een vormverandering zoals wij gewend zijn.

Het Thai heeft vijf verschillende vocabulaires;

  • het koninklijk Thai, wat betrekking heeft op het koningshuis;
  • het sacraal Thai, de religieuze vocabulaire;
  • het retorisch Thai, dat bedoeld is voor toespraken;
  • het geschreven Thai, het officiële Thai;
  • het informele, gesproken Thai, zonder beleefdheidsvormen.

Native speaker Thai vertalers

Thai is een ingewikkelde taal. Daarom is het van belang dat jouw documenten door native speakers worden vertaald. Vertalers die rekening houden met je doelgroep, de ingewikkelde taal en de Thaise cultuur.

Onze vertalers zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Ze hebben ervaring in verschillende branches. Wij hebben juridische vertalers voor algemene voorwaarden, marketingvertalers voor websites. Als onze vertalers iets niet helemaal begrijpen in een tekst, dan krijgen zij ondersteuning van hun collega’s. Hierdoor kun je er zeker van zin dat je vertaling kwalitatief hoogwaardig is.

thai vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Thai vertaalbureau

Wij zijn een van de weinige vertaalbureaus met zowel de ISO-9001 als ISO-17100 certificering. Hierdoor voldoen wij aan de hoogste kwaliteitseisen. Jouw vertaling wordt altijd door een ervaren Thai revisor nagekeken, waardoor je verzekerd bent van een vertaling van hoogstaande kwaliteit.

Heb je een vertaling nodig in een andere Aziatische taal? Wij verzorgen naast het Thai ook Japanse, Chinese en Koreaanse vertalingen.

Thai vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Thai onmisbaar is, spreekt voor zich. Onze Thai vertalers kunnen voor jou van en naar het Thai vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Thaise vertalingen. Laat daarom je documenten door een Thai vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Thai – Nederlands, Nederlands – Thai, Duits – Thai, Thai - Duits en Engels – Thai zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Thai vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse akte vertalen naar het Thai? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Thai vertalingen

Iedere Thai vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Thai vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Thai vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Thai

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Thai vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Thai of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Thai vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

thai vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Thai vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Thai vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Thai vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Thai vertaling.

Veelgestelde vragen bij Thai vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Thai vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Thai vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Thai vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Thai vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Thai vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Thai vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Thai vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Thai vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Thai vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Thai vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Thai vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.