Accuraat een akte vertalen

Wil je een buitenlandse akte vertalen naar het Nederlands? Of heb je jouw Nederlandse akte nodig in een niet-Nederlands sprekend land? Dan dient deze vertaald te worden. Een akte is een notarieel document dat niet zomaar herschreven kan worden in een andere taal. Van veel juridische documenten is de vertaling pas geldig als deze beëdigd is. Dit betekent dat het document gewaarmerkt is door een vertaler die voor een bepaalde talencombinatie beëdigd is door de rechtbank.

Akte vertalen door ervaren in-house vertalers

Voor het vertalen van een akte kun je het beste kiezen voor een juridische vertaler met ervaring in de juiste talencombinatie. Niet alleen zijn zij gespecialiseerd in de juiste terminologie, stijl en schrijfwijze van juridische documenten, zij kennen de nuances die van belang zijn bij zowel de brontaal als de doeltaal. Bij een té letterlijke vertaling bestaat er een grote kans dat er verkeerde woorden worden gebruikt. 

Het gevolg daarvan is dat de tekst verkeerd geïnterpreteerd wordt. Daarom werken onze ervaren juridische medewerkers zorgvuldig en nauwkeurig.

“Always give people more than what they expect to get.”

Thomas
Projectmanager
akte vertalen

Alle soorten aktes laten vertalen

Het maakt bij ons niet uit wat voor akte je nodig hebt. Onze vertalers hebben ruime ervaring met alle mogelijke aktesoorten. Wij hebben ervaring met onder andere fusieaktes, schenkingsaktes, koopaktes, aktes van overdracht en oprichtingsaktes. Wij kunnen dit ook in de meeste uiteenlopende talen.

Perfecte akte vertalingen

Een akte vertalen moet zo exact dient te gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je dit laat doen door een betrouwbaar vertaalbureau. Om te garanderen dat wij betrouwbaar zijn en zorgvuldig werken, zijn wij ISO gecertificeerd. De twee certificeringen die wij hebben, eisen onder andere dat wij met hoogopgeleide vertalers werken zodat de kwaliteit van onze projecten gewaarborgd wordt. Vervolgens worden de vertalingen gecontroleerd door ervaren juridische revisors. Bij Vertaalbureau Perfect garanderen wij dat jouw akte door ervaren vertalers nauwkeurig en zorgvuldig wordt behandeld.