Accuraat een akte vertalen

Wil je een buitenlandse akte vertalen naar het Nederlands? Of heb je jouw Nederlandse akte nodig in een niet-Nederlands sprekend land? Dan dient deze vertaald te worden. Een akte is een notarieel document dat niet zomaar herschreven kan worden in een andere taal. Van veel juridische documenten is de vertaling pas geldig als deze beëdigd is. Dit betekent dat het document gewaarmerkt is door een vertaler die voor een bepaalde talencombinatie beëdigd is door de rechtbank.

Akte vertalen door ervaren in-house vertalers

Voor het vertalen van een akte kun je het beste kiezen voor een juridische vertaler met ervaring in de juiste talencombinatie. Niet alleen zijn zij gespecialiseerd in de juiste terminologie, stijl en schrijfwijze van juridische documenten, zij kennen de nuances die van belang zijn bij zowel de brontaal als de doeltaal. Bij een té letterlijke vertaling bestaat er een grote kans dat er verkeerde woorden worden gebruikt.

Het gevolg daarvan is dat de tekst verkeerd geïnterpreteerd wordt. Daarom werken onze ervaren juridische medewerkers zorgvuldig en nauwkeurig.

“Always give people more than what they expect to get.”

Thomas
Projectmanager
akte vertalen

Alle soorten aktes laten vertalen

Het maakt bij ons niet uit wat voor akte je nodig hebt. Onze vertalers hebben ruime ervaring met alle mogelijke aktesoorten. Wij hebben ervaring met onder andere fusieaktes, schenkingsaktes, koopaktes, aktes van overdracht en oprichtingsaktes. Wij kunnen dit ook in de meeste uiteenlopende talen.

Perfecte akte vertalingen

Een akte vertalen moet zo exact dient te gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je dit laat doen door een betrouwbaar vertaalbureau. Om te garanderen dat wij betrouwbaar zijn en zorgvuldig werken, zijn wij ISO gecertificeerd. De twee certificeringen die wij hebben, eisen onder andere dat wij met hoogopgeleide vertalers werken zodat de kwaliteit van onze projecten gewaarborgd wordt. Vervolgens worden de vertalingen gecontroleerd door ervaren juridische revisors. Bij Vertaalbureau Perfect garanderen wij dat jouw akte door ervaren vertalers nauwkeurig en zorgvuldig wordt behandeld.

Wij helpen je graag met jouw akte vertalen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 505 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >