Ervaren Tsjechisch vertaalbureau

Tsjechië is een populair vakantieland. Daarom doen wij als Tsjechisch vertaalbureau regelmatig zaken met toeristenbureaus en vertalen wij brochures, folders en anderen reclame-uitingen. Daarnaast hebben wij ook ruime ervaring met het vertalen van en naar het Tsjechisch van o.a.:

Bekijk hier de overige vakgebieden.

Tsjechische vertalingen

Bij een goede vertaling kun je woorden niet letterlijk omzetten naar de Tsjechische taal. Een goede vertaler houdt rekening met de cultuur van de doelgroep en schrijft de tekst naar het Tsjechisch, in plaats van deze simpelweg te vertalen. Het gevoel van de tekst komt dan veel beter over en dat komt de boodschap alleen maar ten goede. Mocht het document een technische handleiding zijn of een contract, een document zonder “gevoel”, dan is het uiteraard handiger om het document gewoon te vertalen. Er wordt dan minder nadruk gelegd op de cultuur en meer op de inhoud en begrijpelijkheid. Als Tsjechisch vertaalbureau kunnen wij beide soorten vertalingen verzorgen.

tsjechische vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Tsjechisch vertaalbureau met native speakers

Of je nu een technische, medische of juridische vertaling nodig hebt, al onze vertalingen zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit. Om je deze hoge kwaliteit te kunnen garanderen, zijn wij ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd. Het doel hiervan is het continu verhogen van de klanttevredenheid en de kwaliteit van de vertalingen te waarborgen. Dit waarborgen wij door het reviseren van vertaalde teksten en door uitsluitende met native speakers te werken.

Tsjechisch vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Tsjechisch onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 200 bestanden van en naar het Tsjechisch. Onze Tsjechische vertalers kunnen voor jou van en naar het Tsjechisch vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Tsjechische vertalingen. Laat daarom je documenten door een Tsjechisch vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Tsjechisch – Nederlands, Nederlands – Tsjechisch, Duits – Tsjechisch, Tsjechisch - Duits en Engels – Tsjechisch zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Tsjechische vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse boek vertalen naar het Tsjechisch? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Tsjechische vertalingen

Iedere Tsjechische vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Tsjechische vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Tsjechische vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Tsjechisch

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Tsjechische vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Tsjechische of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Tsjechische vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

tsjechisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Tsjechische vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Tsjechische vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Tsjechische vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Tsjechische vertaling.

Veelgestelde vragen bij Tsjechische vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Tsjechische vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Tsjechische vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Tsjechische vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Tsjechische vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Tsjechische vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Tsjechische vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Tsjechische vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Tsjechische vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Tsjechische vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Tsjechische vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Tsjechische vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.