Gecertificeerd Zweeds vertaalbureau

Als Zweeds vertaalbureau verzorgen wij regelmatig vertalingen voor Nederlandse organisaties vanuit en naar het Zweeds. Door de stabiele economie en de toenemende importgroei wordt zakendoen met Zweedse bedrijven steeds aantrekkelijker voor Nederlandse ondernemingen. Het is essentieel dat de boodschap op de juiste wijze wordt overgebracht naar de beoogde doelgroep. Met onze expertise en jarenlange ervaring als Zweeds vertaalbureau zijn wij in staat om de taalbarrières voor jou te doorbreken.

Onze Zweedse vertaaldienst

Regelmatig krijgen wij de vraag om Zweedse teksten te vertalen naar een andere taal en omgekeerd. Het gaat hierbij voornamelijk om juridische, marketing- of technische teksten. Door de jarenlange ervaring met Zweedse vertalingen is Vertaalbureau Perfect het aangewezen vertaalbureau om jouw teksten te laten vertalen. Naast het verzorgen van vertalingen, redigeren wij ook vaak vertaalde teksten. Wij zorgen er niet alleen voor dat eventuele onvolkomenheden uit de tekst worden verwijderd, maar wij kunnen desgewenst ook advies geven over mogelijk verbeteringen in de formulering. Op deze manier kan je de tekst nog beter afstemmen op de doelgroep.

zweedse vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Zweeds vertaalbureau met in-house vertalers

Al onze vertalingen zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit. Dit komt doordat wij door het KIWA zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Een van de voordelen van die certificering is dat wij uitsluitend werken met ervaren hoogopgeleide vertalers. Daarnaast zijn deze vertalers ook allemaal native speakers waardoor zij niet alleen de taal, maar ook de cultuur van het land goed kennen. Na het vertaalproces wordt elke tekst nog gecontroleerd door een van onze gespecialiseerde revisors.

Naast vertalingen van en naar het Zweeds zijn wij ook gespecialiseerd in het Deens, Noors en Fins. Kortom: een gecertificeerd Scandinavisch vertaalbureau.

Een vertaalgeheugen voor Zweedse vertalingen

Bij Vertaalbureau Perfect staat efficiënt werken hoog in het vaandel. Dit doen we door bijvoorbeeld gebruik te maken van een database die reeds vertaalde woorden en zinsdelen opslaat. Onze vertalers gebruiken deze vertaalsuggesties vervolgens bij toekomstige vertalingen van en naar het Zweeds. Om de kwaliteit van onze Zweedse vertalingen te waarborgen, wordt voor elke klant een specifiek vertaalgeheugen opgebouwd. Op die manier ben je er altijd van verzekerd, dat jouw boodschap zich onderscheidt ten opzichte van jouw directe concurrenten. Uiteraard zorgt een vertaalgeheugen er ook voor, dat in alle teksten dezelfde tone-of-voice toegepast wordt. En dat niet alleen. Vertaalgeheugens zijn zelfs kostenbesparend, omdat woordherhalingen niet in de prijs berekend worden. Kortom, alleen maar voordelen voor ons en voor onze klanten.

Zweeds vertaalbureau: van en naar het Zweeds vertalen

Door onze jarenlange ervaring met Zweedse vertalingen en diverse branches kunnen wij als Zweeds vertaalbureau onze klanten vrijwel altijd van dienst zijn. Wij vertalen elk jaar ruim 300 bestanden naar het Zweeds en vice versa. Onze Zweedse vertalers zijn dagelijks bezig met het vertalen van bijvoorbeeld jaarverslagen, handleidingen, contracten en misschien binnenkort ook wel met jouw documenten. Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor jouw Zweedse vertaling te bespreken.

Veelvoorkomende talencombinaties

Dit zijn de meest gangbare talencombinaties die onze Zweedse vertalers dagelijks tegenkomen:

  • Zweeds – Nederlands
  • Nederlands – Zweeds
  • Duits – Zweeds
  • Zweeds – Duits
  • Engels – Zweeds

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse documenten vertalen naar het Zweeds? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Onze werkwijze bij Zweedse vertalingen

Iedere Zweedse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Zweedse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Zweedse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Zweeds

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Zweedse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Zweedse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Zweedse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

zweeds vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Zweedse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meer weten over de Zweedse taal?

Heb jij je altijd al afgevraagd welke bijzonderheden deze fascinerende cultuur met zich meebrengt? Hier zit je goed! Wij weten als geen ander hoe de Zweedse etiquette in elkaar steekt, hoe je het beste met een Zweed zakendoet en welke regels er op het gebied van spelling en grammatica zijn.

Bijzonderheden in de Zweedse taal

De Zweedse taal maakt gebruik van het Latijnse alfabet en heeft 29 letters, inclusief drie extra letters die niet in het Engels voorkomen: å, ä en ö. Deze klinkers worden anders uitgesproken dan in het Nederlands. Bijvoorbeeld, de Zweedse "ö" klinkt als de "eu" in het Frans "peur". De "å", die klinkt als de "o" in "oor", en de "ä", die klinkt als de "a" in "cat". Daarnaast zijn er enkele specifieke klanken die niet in andere talen voorkomen. Een voorbeeld hiervan is de "sj"-klank, die wordt uitgesproken als een sisklank gevolgd door een j-klank. Om deze reden kan het voor sprekers van andere talen lastig zijn om deze klank correct uit te spreken. De uitspraak van het Zweeds is over het algemeen fonetisch, wat betekent dat de spelling overeenkomt met de uitspraak. Naast het Zweeds hebben veel Zweedse regio's hun eigen dialecten, zoals het Skånska, dat in de regio Skåne wordt gesproken.

Talen zoals Duits, Engels en Frans hebben invloed gehad op het Zweeds, maar het heeft ook veel oude woorden die uniek zijn. Het Zweeds heeft ook een complex systeem van woordvorming, waardoor nieuwe woorden gemakkelijk kunnen worden gevormd door bestaande Zweedse woorden te combineren. Uiteraard zijn er een aantal leenwoorden uit het Frans en het Duits, zoals het woord "choklad" (chocolade) en "lägenhet" (appartement). Echter heeft het Zweeds zelf ook veel invloed gehad op andere talen, met name op het Engels. Veel Engelse woorden hebben hun oorsprong in het Zweeds, zoals "ombudsman", "smorgasbord" en "sauna".

De Zweedse grammatica

Zweeds heeft een aantal grammaticale kenmerken die het onderscheiden van andere Germaanse talen, zoals drie geslachten (mannelijk, vrouwelijk en onzijdig) en het gebruik van verschillende werkwoordstijden. Bijzonder is het gebruik van "en" en "ett" om het geslacht van zelfstandige naamwoorden aan te geven. Voor alle persoonsvormen gebruik je in het Zweeds dezelfde vervoegingen: ik woon, jij woon, zij woon enzovoort. Dat houdt alleen wel in dat je altijd moet aangeven over wie het gaat. In de afgelopen jaren is ook de u-vorm steeds meer uit het Zweeds verdwenen. Iedereen, ongeacht de relatie, wordt aangesproken met je (du).

Samengestelde woorden

In de Zweedse taal komen samengestelde woorden veel voor, waarbij de betekenis verandert door elementen te combineren. Een illustratief voorbeeld hiervan is het gebruik van het woord "barn" wat "kind" betekent. Bekijk hieronder de constructie van zulke samengestelde woorden.

barn = kind
barnbarn = kleinkind
far = vader
farfar = grootvader-van-vaders-kant
morfar = grootvader-van-moeders-kant

Zweedse etiquette

Of je nu in Zweden op vakantie bent, een zakenreis gepland hebt of zelfs in dit mooie land gaat wonen, er zijn een aantal ongeschreven regels die binnen deze cultuur gewaardeerd worden. Als je bij iemand thuis te gast bent wordt het op prijs gesteld als je je schoenen uittrekt. Bij een begroeting is het in Zweden ongebruikelijk om elkaar te zoenen als je elkaar al langer kent. Schud bij een eerste ontmoeting elkaar een hand. Bij bevriende relaties is een omhelzing vaak een gepaste begroeting. Wel belangrijk is het om oogcontact met je gesprekspartner te hebben. Wegkijken wordt namelijk gezien als onzekerheid of onbetrouwbaarheid. Na een diner bij iemand thuis zegt men netjes "Tack för maten". Dit is een Zweedse uitdrukking die letterlijk vertaald kan worden als "dank je voor het eten". Het is een beleefde manier om dankbaarheid te tonen voor de aangeboden maaltijd.

Handige woorden in het Zweeds

Om je een beetje op weg te helpen als je de volgende keer in Zweden bent, hebben wij een handige lijst met woorden voor je samengesteld. Ontdek hoe je iemand in deze fascinerende taal kunt begroeten en bedanken.

NederlandsZweeds
HalloHej!
Dag! (bij afscheid)/ tot ziens!Hej då!
Alsjeblieft (vragend)Tack
Alsjeblieft (aandringend)Snälla
Alsjeblieft (aanbiedend)Varsågod
Dank jeTack
Geen dankIngen orsak
Hoe gaat het?Hur står det till?
GoedBra
SlechtDåligt
Waar kom je vandaan?Varifrån kommer du?
Ik kom uit Nederland/BelgiëJag kommer från Nederländerna/Belgien
Ja
NeeNej/neej
ProostSkål! /skool

Tarieven Zweeds vertalen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Zweedse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Zweedse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Zweedse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Zweedse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Zweedse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Zweedse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Zweedse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Zweedse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Zweedse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Zweedse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Zweedse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Zweedse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Zweedse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Zweedse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.