Gecertificeerd Noors Vertaalbureau

Hoewel er maar 4,6 miljoen mensen Noors spreken vertalen wij regelmatig naar het Noors. De reden hiervoor is dat Noorwegen een welvarend land is, door haar olie- en gasindustrie. Als je zakendoet of wilt doen met een Noors bedrijf of een Noorse zakenpartner dan is het inzetten van een Noors vertaalbureau aan te raden. Bij zakelijke communicatie is de juiste woordkeuze van belang om professioneel over te komen en elkaar goed te begrijpen.

Professionele Noorse vertalingen voor verschillende branches

Als Noors vertaalbureau vertalen wij regelmatig Noorse documenten voor onze klanten. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om perfecte Noorse vertalingen te leveren. Of het nu gaat om vertalen van een juridische tekst of het vertalen van een technische handleiding, bij ons ben je aan het juiste adres. Op onze referentiepagina staat een overzicht van onze referenties.

In-house ervaren Noorse vertalers

Doordat Vertaalbureau Perfect enkel en alleen gebruik maakt van hoogopgeleide vertalers kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Onze Noorse vertalers zijn niet alleen hoogopgeleid maar zijn stuk voor stuk ook nog eens allemaal ‘native speakers’. Dit houdt in dat zij geboren en getogen zijn in Noorwegen en dat Noors hun moedertaal is. Hierdoor kennen zij niet alleen de Noorse taal maar ook de Noorse cultuur. Daarom kunnen zij tijdens het vertalen rekening houden met culturele verschillen of uitdrukkingen.

noorse vertalingen vertaalbureau perfect
"Ik vind het belangrijk om goed met de klant mee te denken, zodat we samen een optimaal resultaat kunnen bereiken."
Thomas Lubbers – Projectmanager

Kies voor een betrouwbaar Noors vertaalbureau

Vertaalbureau Perfect verzorgt al jaren Noorse vertalingen. Naast onze jarenlange ervaring zijn wij tevens ISO 9001 en ISO-17100 gecertificeerd. De ISO certificering hebben wij omdat we veel tijd besteden aan klanttevredenheid. De ISO-17100 certificering verplicht ons om alleen te werken met hoogopgeleide vertalers en de vertaalde teksten te laten reviseren door ervaren revisors. Onze ervaring en certificeringen geven de garantie dat wij je voorzien van de perfecte vertaling.

Naast de Noorse taal zijn ook een ervaren en gespecialiseerd Deens vertaalbureau, Fins vertaalbureau en Zweeds vertaalbureau.

Noors vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Noors onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 170 bestanden van en naar het Noors. Onze Noorse vertalers kunnen voor jou van en naar het Noors vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Noorse vertalingen. Laat daarom je documenten door een Noors vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Noors – Nederlands, Nederlands – Noors, Duits – Noors, Noors - Duits en Frans – Noors zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Noorse vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse webshop vertalen naar het Noors? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Noorse vertalingen

Iedere Noorse vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Noorse vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Noorse vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Noors

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Noorse vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Noorse of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Noorse vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

noors vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Noorse vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Noorse vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Noorse vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Noorse vertaling.

Veelgestelde vragen bij Noorse vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Noorse vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Noorse vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Noorse vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Noorse vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Noorse vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Noorse vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Noorse vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Noorse vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Noorse vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Noorse vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Noorse vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.