Gecertificeerd Bosnisch vertaalbureau met ervaring

Als Bosnisch vertaalbureau hebben wij veel ervaring met het vertalen van teksten van en naar het Bosnisch. Wij vertalen zakelijke, financiële en juridische teksten met gemak. Wil je over de grens zaken doen in Bosnië, dan is het belangrijk om kennis te hebben van en rekening te houden met het verleden.

Bosnisch verleden

Het Bosnisch is een Servo-Kroatische taal. Ook het Servisch en het Kroatisch zijn Servo-Kroatische talen. Nadat Joegoslavië uiteen viel, zijn Bosnië, Servië en Kroatië onafhankelijk geworden. Elk land heeft vervolgens zijn eigen identiteit ontwikkeld. Ook in de taal werden nuances opgenomen om het verschil te tonen met het taal van de buurlanden.

De talen lijken op elkaar zoals het Britse en het Amerikaanse Engels op elkaar lijken. Wel is het belangrijk te weten dat het drie aparte standaardtalen zijn. Het zijn juist de kleine verschillen die belangrijk zijn bij een vertaling. En deze verschillen kennen en begrijpen wij bij Vertaalbureau Perfect.

Ervaren native Bosnische vertalers

Het vertalen van Bosnische teksten wordt bij ons door native speakers gedaan. Zij weten welke woordkeuze het beste is voor jouw vertaling en weten wat de verschillen zijn tussen de Servo-Kroatische talen. Zij werken dagelijks aan verschillende soorten teksten en blijven daardoor ervaren en scherp.

bosnische vertalingen vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare (vertaal)partner."
Kevin Schreuder – Projectmanager

Kies voor een betrouwbaar Bosnisch vertaalbureau

Vertaalbureau Perfect heeft al jaren ervaring met Bosnische vertalingen. Naast deze ervaring zijn wij ook ISO-9001 en ISO-17100 gecertificeerd. Hierdoor kunnen wij je garanderen dat onze procedures gericht zijn op een hoge klanttevredenheid. Onze Bosnische vertalers zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Als wij je opdracht ontvangen, dan koppelen wij je aan een vertaler met expertise in het vakgebied en de branche van je brondocument. Heb je een website die vertaald moet worden van het Nederlands naar het Bosnisch, dan schakelen wij een marketingvertaler met ervaring met SEO in die de talencombinatie Nederlands – Bosnisch volledig beheerst.

Bosnisch vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Bosnisch onmisbaar is, spreekt voor zich. Jaarlijks vertalen wij meer dan 50 bestanden van en naar het Bosnisch. Onze Bosnische vertalers kunnen voor jou van en naar het Bosnisch vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Bosnische vertalingen. Laat daarom je documenten door een Bosnisch vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Bosnisch – Nederlands, Nederlands – Bosnisch, Duits – Bosnisch, Bosnisch - Duits en Frans – Bosnisch zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Bosnische vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse marketing teksten vertalen naar het Bosnisch? Wij helpen je graag verder!

Onze werkwijze bij Bosnische vertalingen

Iedere Bosnische vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen voor jouw Bosnische vertaling

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

Wij nemen je aanvraag voor de Bosnische vertaling aandachtig door

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler Bosnisch

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte voor jouw Bosnische vertaling

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen van jouw Bosnische of anderstalige teksten

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de Bosnische vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

bosnisch vertaalbureau vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie voor jouw Bosnische vertaling

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Prijzen Bosnische vertalingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor een Bosnische vertaling. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor een Bosnische vertaling.

Veelgestelde vragen bij Bosnische vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Bosnische vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Bosnische vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Bosnische vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Bosnische vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Vertaalgeheugen bij Bosnische vertalingen

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de Bosnische vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de Bosnische vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de Bosnische vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij leveren topkwaliteit Bosnische vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Bosnische vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Bosnische vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.