Een certificering waar we bijzonder trots op zijn! Met de B Corp-certificering maken wij deel uit van een wereldwijde beweging die de kracht van het bedrijfsleven actief inzet voor een betere wereld. Omdat we meer willen doen dan alleen eersteklas vertalingen leveren, willen we ook bijdragen aan een betere en eerlijkere wereld.

Zegt B Corp je nog niets? Lees dit artikel om meer te weten te komen over wat het betekent om een B Corp te zijn en hoe uw bedrijf ook een B Corp kan worden.

Over B Corp

Net zoals er het FairTrade- of het biologische keurmerk voor diverse voedingsproducten bestaat, onderscheidt de B Corp-certificering bedrijven die duurzaam werken.

De B Corp-certificering is in het leven geroepen om de positieve impact van een organisatie te kunnen bepalen en meten, zodat het voor buitenstaanders meteen duidelijk is dat dit bedrijf niet alleen op winst is gericht, maar zijn kernactiviteiten ook gebruikt om goed te doen.

Hoewel de term B Corp (afkorting van Benefitial Corporation) nog niet bij iedereen in bekend is, neemt het aantal organisaties dat zich bij deze beweging aansluit wereldwijd snel toe. Er zijn momenteel meer dan 3.600 bedrijven in meer dan 70 landen die zich B Corp mogen noemen.

Als bedrijf moet je daarvoor een rigoureus certificeringsproces doorlopen. Dit bestaat onder meer uit een uitgebreide beoordeling en achtergrondonderzoek van de onderneming.

"People using business as a force for good"

B Corps streven naar een wereldwijde cultuurverandering om zakelijk succes opnieuw te definiëren en een meer inclusieve, duurzame economie te creëren. Dit betekent dat zij zich niet alleen op winst richten, maar ook veel aandacht hebben voor mens, milieu en maatschappij. Het motto van B Lab (de organisatie achter de B Corp certificering) is "People using business as a force for good". Wat betekent: Mensen die hun werk en bedrijf gebruiken om goed te doen. Een transparante, duurzame en ethische manier van werken staat dus centraal in de koers van het bedrijf.

"Ik geloof dat organisaties meer impact kunnen maken als ze in harmonie zijn met hun omgeving en zichzelf. B Corp helpt ons hierop te reflecteren en waar nodig actie te ondernemen."

Sam van Gentevoort - Teamcoach Businessdevelopment

Waarom B Corp certificering?

Onze missie als vertaalbureau is de globalisering positief te laten bijdragen op een manier die een positieve invloed heeft op de wereld. De grootste uitdagingen in onze geglobaliseerde wereld zijn het klimaat, de groeiende ongelijkheid en de toenemende negatieve aspecten van individualisering. Als bedrijf willen we laten zien dat het ook anders kan. Onze B Corp certificering helpt ons bij het vervullen van deze missie, maar laat ons ook zien waar we kunnen verbeteren. Om de drie jaar worden we opnieuw geëvalueerd als een B Corp. Dit houdt ons scherp en helpt ons onze middelen toe te wijzen waar dat nodig is. Een certificaat creëert ook bewustzijn en helpt klanten duurzame en geloofwaardige bedrijven te vinden.

Wij willen anderen inspireren en motiveren

Samen met ons Duitse zusterbedrijf Übersetzungsbüro Perfekt zijn wij een van de eerste grote vertaalbureaus in Nederland dat een B Corp-certificaat heeft ontvangen. Dit betekent dat wij tot een snel groeiend aantal bedrijven behoren die zich bij de B Corp-beweging hebben aangesloten en op een zinvolle en purpose-driven manier werken. Wij bevinden ons in goed gezelschap van onder meer Patagonia, Ben & Jerry's, Fairphone, The Body Shop en Triodos Bank. Wij geloven dat wij als bedrijven onze kracht kunnen aanwenden en een deel van de oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen kunnen bieden. Hoe meer bedrijven en organisaties bijdragen en zich bij de beweging aansluiten, hoe sneller en gerichter we samen kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Bekijk de video hieronder voor een korte uitleg van waar B Corp in de kern voor staat.

Hoe word je een B Corp?

B Lab - de non-profitorganisatie achter de B Corp-certificering - heeft als duidelijk doel zakelijk succes opnieuw te definiëren, zodat organisaties werken voor het welzijn van de wereld en niet alleen voor volle bankrekeningen.

Aan de hand van een certificeringsproces dat verder gaat dan het product- of dienstenniveau, wordt de impact van een bedrijf op zijn werknemers, klanten, het milieu en de samenleving geëvalueerd. Voordat je jouw bedrijf als B Corp kunt bestempelen, worden de sociale en milieuwaarden alsmede jouw bedrijfsverantwoordelijkheid en transparantie nauwkeurig onderzocht en geëvalueerd.

Online beoordeling

Een uitgebreide online beoordeling bekijkt hoe je bedrijfsactiviteiten en -model van invloed zijn op jouw werknemers, de maatschappij, het milieu en je klanten. Om B Corp gecertificeerd te worden, moet je minimaal 80 punten halen op een totaal van 200 beschikbare punten. De BIA (B Impact Assessment) neemt enkele weken tot maanden in beslag. De B-effectbeoordeling is gratis. Voor een daaropvolgend lidmaatschap na certificering moet dan een vergoeding worden betaald.

Evaluatie van de beoordeling

Nadat de beoordeling is voltooid en alle vereiste documenten naar B Lab zijn gestuurd, vindt een beoordelingsevaluatie plaats. Dit gebeurt in een dialoog tussen de beoordelingsinstantie en de onderneming, die alle gestelde vragen moet beantwoorden. Daartoe heb je telefonische of online vergaderingen met een zogenaamde B Lab Standards Analyst. Tijdens deze bijeenkomsten worden de verschillende punten van de beoordeling in detail besproken en wordt uw score bekeken om te bepalen of je de vereiste 80 punten hebt gehaald. Bovendien zal een uitgebreid antecedentenonderzoek van jouw bedrijf worden uitgevoerd en zal je worden gevraagd de kernthema's mens, milieu en maatschappij in jouw handvest op te nemen.

Wanneer je dit proces hebt doorlopen en aan de gestelde criteria hebt voldaan, wordt je het B Corp-certificaat toegekend. Alle leden van het B-Corps moeten de audit om de drie jaar herhalen om na te gaan of zij nog steeds aan de gestelde eisen voldoen.

Wij hopen dat wij op deze manier met ons bedrijf een verschil kunnen maken in de wereld. Maak je al deel uit van de beweging en kunnen wij je helpen met jouw duurzame communicatie met professionele vertalingen? Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden tot samenwerking kunnen bespreken.

B the Change - een globale beweging Vertaalbureau Perfect

B the Change - een globale beweging

Wij denken dat de B Corp-beweging een goed voorbeeld is van hoe globalisering een positieve bijdrage kan leveren. Sinds 2021 zijn wij officieel een B Corp. B Corps streven naar een wereldwijde cultuurverandering om succes in het bedrijfsleven opnieuw te definiëren en een duurzame economie te creëren. Wij dragen daar graag aan bij.

Lees meer over B Corp
Sv G Connect

Sam van Gentevoort
Teamcoach Strategy

Ik geloof dat organisaties meer impact kunnen maken als ze in harmonie zijn met hun omgeving en zichzelf. B Corp helpt ons hierop te reflecteren en waar nodig actie te ondernemen.

Wat is een B Corp?

Om een B Corp te worden dient een uitgebreide audit behaald te worden op het gebied van bedrijfsvoering, milieu, medewerkers, klanten en community. Wereldwijd zijn er ruim 3600 B Corps in meer dan 65 landen. Voorbeelden zijn Patagonia, Ben & Jerry's, The Body Shop, Dopper en Triodos Bank. Met de B Corp status laat een bedrijf zien commerciële, sociale en duurzame doeleinden succesvol te kunnen combineren. Door niet alleen winst, maar ook de mens en milieu voorop te zetten. “Using business as a force for good".

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

vertaalbureau perfect is nu een b corp vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.