Vertaalbureau detailhandel: vertalingen voor de detailhandel

Teksten in de detailhandel kunnen net zo veelzijdig zijn als de sector zelf. Soms gericht aan je klant en op andere momenten bedoeld voor zakelijke partners. Als vertaalbureau handel weten we bij Vertaalbureau Perfect precies hoe we jouw boodschap in de detailhandel branche naadloos laten aansluiten op je doelgroep. Ook zijn onze vertalingen voor de detailhandel precies toegespitst op degene die de tekst leest. Net zoals een verkoper investeert in het contact met zijn klanten op persoonlijk niveau, zijn ook kwalitatief hoogwaardige vertalingen voor de detailhandel een ware investering! Nieuwsgierig naar een voorbeeld? Bekijk dan eens Zalando, voor hen werd o.a. het Zalando-magazine vanuit het Duits vertaald.

Vertalingen voor de detailhandel

Zoals elke branche, kent ook de detailhandel zijn eigen terminologie en vaktermen. Voordat een vertaling voor de detailhandel wordt geschreven, maken we afspraken over welke termen wel en niet worden gebruikt. Op deze manier sluiten we aan bij de doelgroep én waarborgen we dat we schrijven op het juiste niveau. Naast de woordkeuze, maken we ook concrete afspraken over de schrijfstijl. Gaan we voor een vlotte tekst? Of mag de toon wat zakelijker? Ook hierin zorgen we dat we altijd schrijven met het doel de uiteindelijke lezer te boeien. Je bent in ieder geval verzekerd van een hoogwaardige vertaling voor de handel. Overigens kun je bij ons ook terecht voor het vertalen van contracten en algemene voorwaarden, beide documenten komen vaak voor in de detailhandel.

vertalingen voor de detailhandel vertaalbureau perfect
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerde vertaling detailhandel branche

Als vertaalbureau handel zijn wij een van de weinige vertaalbureaus in Nederland die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Dit betekent dat we ons houden aan gestelde eisen die betrekking hebben op onze werkzaamheden. Wist je bijvoorbeeld dat een vertaling voor de detailhandel bij ons twee keer wordt gereviseerd en wel door twee verschillende vertalers? Dit is conform de eisen van de ISO-17100 norm.

Vertaalbureau detailhandel: vraag een proefvertaling aan

Nieuwsgierig naar hoe wij als vertaalbureau voor de detailhandel jouw vertaling voor de detailhandel schrijven en wat we voor jou kunnen betekenen? Laat ons een proefvertaling schrijven zodat je een concreet voorbeeld hebt van de vertalingen die we schrijven. Liever direct je tekst voor detailhandel vertalen? Neem contact op en leg ons je wensen uit óf vraag een vrijblijvende offerte op. We gaan razendsnel voor je aan de slag zodat je meteen een scherpe offerte ontvangt van jouw vertaling voor de detailhandel branche!

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Veelgestelde vragen bij vertalingen voor de detailhandel

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijs van een vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijs van een vertaling per situatie verschilt.

Meer over onze prijzen →

De levertijd van een vertaalopdracht wordt altijd in samenspraak vastgesteld. Als indicatie met betrekking tot levertijd houden wij standaard één werkdag opstarttijd en één werkdag aan voor elke 1.500 tot 2.000 woorden. Spoedvertalingen kunnen tot 2.000 woorden doorgaans binnen één werkdag geleverd worden. Uw projectmanager denkt graag met u mee in het halen van gewenste deadlines.

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Onze vertalers werken het liefst met Microsoft Word. Dit betekent niet dat u geen andere bestandsformaten aan kunt leveren. Mocht u bijvoorbeeld een pdf-bestand hebben, dan kunnen wij deze omzetten. Overige bestandsformaten waar wij het beste mee kunnen werken zijn: Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint, XML en platte tekst bestanden. Heeft u een afwijkend bestandsformaat? Neem dan contact op met een van onze projectmanagers.

Bestanden dienen digitaal aangeleverd te worden. Wij beoordelen aangeleverde documenten op complexiteit en tellen het aantal woorden alvorens een offerte op te stellen. In overleg zijn hier wel uitzonderingen op mogelijk. Juridische documenten en documenten voor een beëdigde vertaling worden vanwege de vertrouwelijkheid ook aangetekend per post toegestuurd.

Het is mogelijk om een terminologielijst mee te sturen, sterker nog, dit adviseren wij de klanten zoveel mogelijk te doen. Dit is vooral essentieel wanneer er veel vertalingen worden afgenomen, zodat de vertalingen consistent blijven.

Ervaren in-house vertalers en revisors

Bij Vertaalbureau Perfect werken voornamelijk ervaren (in-house) vertalers en revisors. Onze vertalers en medewerkers zijn hoogopgeleid en hebben veel ervaring op het gebied van taal en vertalen. Mochten wij een vertaling niet intern op kunnen lossen dan zal het vertaald worden door één van onze honderden ervaren externe vertalers.

Externe vertalers

Vanzelfsprekend werken niet alle vertalers (full- of partime) bij ons op kantoor. Veel (freelance) vertalers werken bijvoorbeeld vanuit huis of wonen helemaal niet in Nederland. Dit is geen probleem gezien het feit dat wij via ons systeem direct in contact staan met deze (externe) vertalers en wij kunnen, ondanks de soms grote fysieke afstand, tóch snel schakelen mocht dit nodig zijn. Met de meeste externe (freelance) vertalers werken wij al jaren samen.

Onze werkwijze bij vertalingen voor de detailhandel

Alle vertalingen voor de detailhandel doorlopen de volgende stappen:
vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Een goede match kunnen we vinden in ons ruime netwerk aan vertalers. We kijken naar ervaring binnen jouw sector of de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

De geselecteerde revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

vertalingen detailhandel vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Tarieven Vertalingen voor de detailhandel

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat je betaalt voor vertalingen voor de detailhandel. Omdat Vertaalbureau Perfect graag zo transparant mogelijk is, zie je in de onderstaande tabel welke kosten (per woord) wij hanteren voor vertalingen voor de detailhandel.
Wij helpen je graag met jouw vertalingen voor de detailhandel Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen voor de detailhandel

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.