Fransen staan algemeen bekend als een erg trots volk. En dan met name met betrekking tot hun taal, het Frans. Dan denk je misschien, dit is ook niet zo vreemd, aangezien Fransen in hun land van alles voorzien zijn en dus niet zo veel te doen hebben met andere landen. Maar dit is niet de enige oorzaak van hun chauvinistische gedrag. Er zijn een aantal dieper liggende oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

Een aantal Franse taal zaken

Een opsomming van een aantal zaken die je misschien nog niet wist over de Franse taal. Hieronder volgen een aantal redenen waarom Fransen ook best trots mogen zijn op hun taal. Het Frans heeft namelijk een rijke geschiedenis, en is nog steeds een belangrijke taal.

In de periode van de 17e tot en met de 19e eeuw was het Frans de taal voor internationale communicatie. Hedendaags is de taal voor internationale communicatie overgenomen door het Engels. Het Franse alfabet ziet er hetzelfde uit als het Nederlandse, echter wordt de W in principe niet gebruikt in de Franse taal. Enkele uitzonderingen daargelaten.
Frans is de officiële voertaal binnen de UN, het Rode Kruis, de NATO en het Internationaal Olympisch Comité.
De Académie de Française is in Frankrijk het officiële orgaan voor vocabulaire en grammatica. Zij nemen liever geen Engelstalige woorden in het woordenboek op. Hieruit blijkt maar weer hoe trots men op de eigen taal is, en hoe sceptisch men tegenover andere talen is.
Frans is wereldwijd de meest onderwezen vreemde taal, naast het Engels.
Er spreken meer mensen het Frans als tweede taal, dan mensen die het Frans als moedertaal hebben.
De Franse taal wordt in veel landen als de taal der liefde beschouwd. Echter heeft dit, ondanks de zwoele klanken, weinig met de taal zelf te maken. Het Frans stamt namelijk af van het Latijn, een Romaanse taal. Het Romaans is afgeleid van het woord romantiek, vandaar dat de Franse taal hiermee in verband wordt gebracht.
Een nieuwe manier om Frans te leren die erg populair is is om Frans te leren op vakantie in Frankrijk zelf. Op het internet zijn er zelfs al zogenaamde ‘taalreizen’ te vinden.
Het Frans wordt in veel landen ook als tweede taal gesproken. Onder andere in Cambodja, Vietnam en Algerije wordt het Frans als tweede taal gehanteerd.
De Franse taal is, naast in Frankrijk, Haïti en Luxemburg ook in veel Afrikaanse landen de moedertaal. In maar liefst 15 Afrikaanse landen is Frans de moedertaal. Dit is natuurlijk nog een overblijfsel van het kolonietijdperk.

Het Frans heeft, zoals u kunt lezen, een erg rijke geschiedenis. Het is ook een omvangrijke taal. Het is dus begrijpelijk dat men in Frankrijk erg trots is op de taal. En dat zij dus enigszins tegen het Engels zijn is dan ook niet zo gek, zeker niet gezien de huidige ‘verengelsing’ van de wereld.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >