Het Engels is machtig, het Spaans populair, maar de Duitse taal kent onder de Nederlandse studenten ook weer een stijging. Vorig jaar waren er 2200 aanmeldingen voor cursussen Duits bij het Goethe-instituut. Een stijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder en maar liefst het dubbele van 10 jaar geleden. Ook op het HBO en op de universiteiten neemt het aantal studenten Duits ruim toe. Ruim duizend op het HBO en 330 op de universiteiten in Nederland.

‘Spaans is sexier, maar Duits is harder nodig’, aldus cursuscoördinator Anne Buscha. Studenten krijgen in de gaten dat de Duitse taal een grote invloed kan spelen bij hun loopbaan. Nederlandse piloten kunnen bijvoorbeeld niet aan de slag bij KLM, maar er is ruim voldoende plek bij Lufthansa of Air Berlin.

Duitsland heeft de sterkste economie van Europa. Waar veel landen spreken van een crisis, steeg de Duitse economie in 2011 met 3%. Dat zien ook de studenten uit andere landen in Europa. Deze komen vooral uit Griekenland en Spanje. De Duitse filialen van het Goethe-instituut hebben dan ook nog nooit zo’n sterke instroom gezien.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.