Ondanks dat je op school Engelse les krijgt, heeft lang niet iedereen deze taal onder de knie. Vind je het lastig om de Engelse taal te begrijpen of kun jij jezelf niet goed uiten in het Engels en wil je hier iets aan doen? Dan biedt Engels leren uitkomst. Vertaalbureau Perfect helpt je graag om deze wereldtaal onder de knie te krijgen. Daarom zetten we hier 20 tips om Engels te leren voor je op een rijtje. Hierdoor weet je precies wat je moet doen om beter te worden in Engels.

 1. Durf fouten te maken

  Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Als jij werkt aan het verbeteren van de kennis van de Engelse taal is dit niet anders. Veel mensen zijn bang om fouten te maken, maar dit moet je juist niet zijn als je Engels leert. Er is namelijk niemand die zichzelf een nieuwe taal aan kan leren zonder hierbij fouten te maken. Het is zelfs goed om fouten te maken, want hierdoor ga je de volgende keer niet weer de fout in.
 2. Oefen iedere dag

  Oefening baart kunst. Dit is bij Engels leren niet anders. Wie deze taal onder de knie wil krijgen, doet er goed aan om iedere dag te oefenen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt een lijst met Engelse woorden en hun betekenis opdreunen en proberen om ze te onthouden, maar je kunt ook iemand die goed is in Engels vragen om met jou in deze taal te communiceren. Zo word je langzaam maar zeker steeds beter. Wil je het Engels leren leuk houden? Zorg dan voor afwisseling tijdens het oefenen.
 3. Focus op alle onderdelen: lezen, schrijven, spreken en luisteren

  Wil je Engels leren? Dan kun je aan de slag met lezen, schrijven, spreken en luisteren. Veel mensen focussen zich op één of twee van de hiervoor genoemde onderdelen. In dat geval duurt het vaak langer om de Engelse taal onder de knie te krijgen. Wanneer jij je richt op alle vier de taalvaardigheden, beheers je het Engels doorgaans een stuk sneller. Je hebt de ene taalvaardigheid namelijk nodig voor het ontwikkelen van de andere. Oefen iedere dag daarom een andere taalvaardigheid. Wanneer je aan ieder onderdeel ongeveer evenveel aandacht besteedt, gaat jouw Engels mogelijk met sprongen vooruit.
 4. Zoek naar de beste manier voor jezelf om een taal te leren

  Engels leren kan op talloze manieren. De één vindt het prettig om een lijst met de meestgebruikte Engelse woorden uit zijn hoofd te leren, terwijl de ander liever een Engels boek leest of een Engelse film kijkt. Weet je niet goed wat voor jou het beste werkt? Probeer dan verschillende dingen uit. Je ervaart hierdoor snel genoeg wat je wel en niet prettig vindt. Zodoende heb je voor jezelf snel genoeg de beste manier om Engels te leren gevonden.
 5. Maak kennis met het fonetisch alfabet

  Wie de Engelse taal onder de knie wil krijgen, moet niet alleen weten wat woorden betekenen. De uitspraak is namelijk minstens zo belangrijk. Spreek je een woord verkeerd uit? Dan kan degene met wie je praat je namelijk verkeerd begrijpen. Dit voorkom je door aan de slag te gaan met het fonetisch alfabet. Dankzij zo’n alfabet leer je hoe je bepaalde klanken uitspreekt. Omdat de Engelse taal een aantal aparte klanken heeft, is het goed om het fonetisch alfabet erbij te pakken als je deze taal wilt oefenen.
 6. Probeer de Engelse grammatica te begrijpen

  Ken je de betekenis van een groot aantal Engelse woorden en weet je ook hoe je ze uitspreekt? Denk dan niet dat jij je volledig kunt redden in deze taal. Het is namelijk ook van belang dat je weet hoe je Engelse woorden schrijft. Probeer daarom ook om de Engelse grammatica te begrijpen. Net als in de Nederlandse taal kent de Engelse taal ook verschillende tijden. Het is van belang om deze te herkennen, zodat je weet welke werkwoordsvorm je toe moet passen. Op het internet kom je verschillende oefeningen tegen die je helpen de Engelse grammatica te begrijpen.
 7. Stel doelen

  Voordat je begint met Engels leren doe je er goed aan om doelen te stellen. Je weet op deze manier waar je naartoe wilt en wat je moet doen om ze te bereiken. Bij het stellen van doelen blazen veel mensen (te) hoog van de toren. Het gevolg hiervan is dat een doel mogelijk niet gehaald wordt en dat is zonde. Stel daarom altijd haalbare doelen. De kans dat je een doel haalt is op deze manier een stuk groter, waardoor Engels leren leuk blijft.
 8. Maak gebruik van post-it notities

  Veel mensen hebben post-its in huis. Deze briefjes worden vaak gebruikt om iemand ergens aan te helpen herinneren. Je kunt ze ook gebruiken om Engels te leren. Plak ze op verschillende voorwerpen om je heen en schrijf de Engelse benaming ervan op de post-it. Telkens als je het voorwerp ziet staan, werp je een blik op het briefje met daarop de vertaling. Dit zorgt ervoor dat je jouw Engelse woordenschat na verloop van tijd een stuk uitgebreider is.
 9. Lees Engelse (kinder)boeken of kranten

  Lezen helpt mensen over het algemeen om beter te worden in Engels. Begin altijd makkelijk. Als je nog niet bijzonder goed bent in Engels, kun je eerst een kinderboek in deze taal lezen. Heb je dit boek uit en begrijp je wat je gelezen hebt? Kies dan voor een iets moeilijker boek. Let goed op het onderwerp, want het werkt een stuk beter als je een boek leest dat je interesseert. In plaats van een boek kun je ook eens een Engelse krant lezen. Dit helpt je ook om beter te worden in Engels.
 10. Kijk het nieuws op CNN of de BBC

  Veel Nederlanders kijken regelmatig het journaal. Vaak wordt het journaal op één van de Nederlandse zenders gekeken. Doordat het nieuws hier in het Nederlands verteld wordt, is het goed te begrijpen. Wil je jouw Engels verbeteren? Kijk het journaal dan eens op een Engelse zender, zoals CNN of BBC. Het nieuws wordt hier verteld in het Engels en er is geen ondertiteling aanwezig. Je moet jezelf dus dwingen om goed te luisteren als je het nieuws wilt begrijpen.
 11. Plan een examen in

  Sommige mensen hebben geen stok achter de deur nodig om Engels leren tot een succes te maken, maar voor anderen is dit wel nodig. Behoor jij tot de laatste groep? Overweeg dan een Engels examen in te plannen. Doordat zo’n examen op een bepaalde datum plaatsvindt, heb je iets om naartoe te werken. Waarschijnlijk besteed je een groot deel van jouw vrije tijd aan Engels leren, zodat je geen modderfiguur slaat op het examen.
 12. Luister naar een Engels luisterboek

  Het voordeel van luisterboeken is dat je zelf niet hoeft te lezen. Het verhaal wordt namelijk voorgelezen, waardoor jij alleen maar hoeft te luisteren. Jij kunt ook met zowel lees- als luisterboeken aan de slag gaan. Je leert zo niet alleen hoe Engelse woorden geschreven worden, maar ook hoe je ze uitspreekt.
 13. Maak gebruik van apps

  Nagenoeg iedere Nederlander is tegenwoordig in het bezit van een smartphone. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat dit apparaat hen kan helpen bij Engels leren. In de Playstore en Appstore kun je namelijk allerlei apps downloaden om te oefenen met Engels. Het grote voordeel hiervan is dat oefenen een stuk leuker wordt. Je leert namelijk spelenderwijs en wordt constant uitgedaagd. Hierdoor ga je mogelijk vanzelf aan de slag met Engels oefenen zonder dat je gemotiveerd hoeft te worden.
 14. Kijk naar Engelstalige films of series zonder ondertiteling

  Iedereen kijkt wel eens een Engelse film of serie. Vaak wordt een film of serie in de Engelse taal gekeken met Nederlandse ondertiteling. Hierdoor is het namelijk een stuk makkelijker om te begrijpen waar de film of serie over gaat. Wil je Engels leren? Kijk een Engelse film of serie dan eens zonder ondertiteling. Je wordt hierdoor gedwongen om extra goed te luisteren naar wat er gezegd wordt. Bovendien moet je de tekst voor jezelf vertalen om te begrijpen waar een film of serie over gaat. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een film te kijken met Engelse ondertiteling. In dat geval kun je ook de schrijfwijze meelezen.
 15. Zoek een taalbuddy

  De één heeft geen enkele moeite om zelf aan de slag te gaan met Engels leren, terwijl de ander zich hier niet toe kan zetten. Reken jij jezelf tot de laatste groep? Dan kun jij jezelf waarschijnlijk maar moeilijk zetten tot Engels leren. Overweeg in dat geval eens om een taalbuddy te zoeken. Dit is iemand met wie je samen aan de slag gaat met Engels. Het grote voordeel van een taalbuddy is dat jullie elkaar kunnen motiveren. Bovendien is samen Engels leren een stuk leuker dan alleen.
 16. Maak recepten van Engelstalige websites

  De meeste mensen zien de keuken niet als de meest geschikte plek om Engels te leren. Toch is dit een prima ruimte om te werken aan jouw kennis van deze taal. Dit is zeker het geval als je het leuk vindt om verschillende recepten uit te proberen. De kans is groot dat je voornamelijk Nederlandstalige recepten gebruikt, zodat je precies weet wat je moet doen. Wie de Engelse taal beter onder de knie wil krijgen, kan ervoor kiezen om recepten van Engelstalige websites te maken. Dit komt niet alleen jouw kookkunsten ten goede, maar je wordt ook nog eens beter in Engels.
 17. Stel de taal van je telefoon of laptop in op Engels

  Je kunt er ook voor kiezen om de taal van je telefoon of laptop te veranderen van Nederlands naar Engels. Op deze manier word je gedwongen om Engels te oefenen. Aan het begin is het misschien nog wat lastig, maar na verloop van tijd merk je waarschijnlijk dat je steeds beter uit de voeten kunt met de telefoon of laptop in de Engelse taal.
 18. Maak zinnen met de woorden je geleerd hebt

  Sommige mensen denken dat zij Engels leren door de betekenis van woorden in hun hoofd te stampen. Je breidt jouw woordenschat op deze manier inderdaad uit, maar je gebruikt woorden niet alleen individueel. Wanneer je een gesprek met iemand voert in het Engels moet je immers weten hoe je zinnen formuleert. Heb je nieuwe Engelse woorden geleerd? Probeer hier dan eens goedlopende Engelse zinnen mee te maken. Op deze manier is het een stuk makkelijker om een gesprek in het Engels te voeren.
 19. Leer onregelmatige werkwoorden uit je hoofd

  De Engelse taal kent onregelmatige werkwoorden. Deze werkwoorden hebben een afwijkende vorm in de past simple, present perfect en past perfect. Als jij je goed verstaanbaar wilt maken in het Engels, is het belangrijk om te weten wanneer je welke vorm moet gebruiken. Onregelmatige werkwoorden kun je het beste uit je hoofd leren. Oefen je regelmatig met deze werkwoorden? Dan merk je na verloop van tijd dat ze steeds beter blijven hangen.
 20. Neem de tijd om stukjes tekst te vertalen

  Engels leren kan ook door teksten te vertalen van het Engels naar het Nederlands. Als je de taal nog niet helemaal onder de knie hebt, moet je vooral niet te veel hooi op de vork nemen. Begin bijvoorbeeld nooit met een grote lap tekst, maar vertaal eerst kleine stukjes. Neem hier vooral ook de tijd voor. In dat geval is de kans namelijk een stuk groter dat je een tekst op de juiste manier vertaalt. Denk je dat je (inmiddels) redelijk wat kennis hebt van het Engels? Dan kun je eventueel ook proberen om stukjes tekst van het Nederlands naar het Engels te vertalen.

Meer leren of hulp bij vertalen

Hebben de bovenstaande 20 tips om Engels te leren jou niet geholpen? Overweeg dan om een Engelse cursus te volgen. Zo’n cursus helpt je om jouw Engelse taalvaardigheid naar een hoger niveau te tillen. Moet je een Engels document of een Engelse brief vertalen? Dan kun je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen bij het vertalen. Vertaalbureau Perfect vertaalt alle Engelse teksten foutloos voor je.

Veelgestelde vragen omtrent het leren van de Engelse taal

Er zijn verschillende manieren om zelfstandig Engels te leren. Je kunt bijvoorbeeld een Engels boek lezen of een Engelse film of serie zonder ondertiteling kijken. Werp daarnaast eens een blik op het fonetisch alfabet en probeerde Engelse grammatica te begrijpen.

De beste manier om snel Engels te leren is door hier regelmatig mee te oefenen. Focus je niet alleen tot Engels lezen, maar ga ook aan de slag met spreken, luisteren en schrijven. Wanneer je met al deze onderdelen aan de slag gaat, heb je de Engelse taal sneller onder de knie.

Je kunt in jouw eigen omgeving op zoek gaan naar iemand om Engels mee te spreken, maar je kunt ook online op zoek gaan naar mensen. Online zijn er diverse sites te vinden die volledig in het teken staan van het bij elkaar brengen van mensen die een taalbuddy zoeken.

Podcasts zijn een goede manier om de Engelse taal te leren. Voorbeelden van Engelse podcasts die je kunt luisteren zijn: Learn English, 6 Minute English en Espresso English.

Als het je niet lukt om in het Engels te schrijven of te vertalen kun je een cursus Engels volgen. Een andere optie is het inschakelen van een vertaalbureau. Ons bureau vertaalt een Engelse tekst foutloos voor je.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.