Als je aan iemand uit Engeland vraagt wat ze vooral opvalt bij Nederlanders dan zullen ze ongetwijfeld zeggen dat Nederlanders altijd overal fietsen en dat ze ontzettend goed zijn in de Engelse taal. Volgens een recent onderzoek van het taalonderwijsbureau Education First zijn Nederlanders daadwerkelijk het best in Engels van alle landen waar Engels niet de moedertaal is. 90% van de respondenten claimde de Engels taal te beheersen.

Klein land, veel kennis van de Engelse taal

Nederland is een klein land van bijna 17 miljoen mensen. Zuid-Amerika en het Midden-Oosten kunnen rekenen op een aanzienlijke Spaanstalige of Arabischsprekende markt om de groei te stimuleren. Wereldwijd zijn er 27 miljoen mensen die Nederlands spreken en 2 miljard mensen die Engels spreken. Aangezien er wereldwijd veel meer mensen Engels spreken dan Nederlanders is het voor de Nederlanders nodig om Engels te leren om de wereldwijde markt te kunnen betreden. Als je de Engelse taal goed beheerst kan dit de kans op de arbeidsmarkt vergroten.

Engelstalige films

Nederlanders kijken veel Engelse tv en films met ondertiteling. Hierdoor weten ze hoe je Engelse woorden moet uitspreken. Zo krijgen Nederlandse kinderen ook al vanaf jongs af aan de Engelse taal te horen. In een land als Duitsland waar ze alle Engelse tv en films nasynchroniseren zijn mensen veel minder goed in het Engels. Door nasynchronisatie krijgen mensen niet het juiste gevoel bij een taal.

Engelse taal belangrijk bij het doen van zaken

De Nederlanders zijn van oudsher ondernemend, zo hebben ze in 1602 de Verenigde Oost-Indische Compagnie opgericht, de eerste multinational die werd opgericht. In hetzelfde jaar werd de eerste moderne beurs opgericht om de internationale handel te vergemakkelijken. Veel grote iconische multinationals zijn gevestigd in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Koninklijke Nederlandse Shell, Unilever, Heineken en IKEA.

De vliegende Hollander

De vliegende Hollander is een Nederlandse legende. Nederlanders hebben een liefde om te reizen. Het taalonderwijs bureau EF ziet een toenemende groei bij Nederlandse studenten die naar het buitenland willen voor een tussenjaar. Niet alleen op de arbeidsmarkt opent Engels de deuren, ook op het gebied van toerisme is het een groot voordeel. Het is dus niet verbazingwekkend dat er belangstelling is voor deze taal onder Nederlanders.

Engels is een Germaanse taal

De Nederlanders kunnen hun taalkundige voorouders bedanken. Zij hebben het maken van een Engelse toets een stuk makkelijker voor ons gemaakt. Nederlands is namelijk net als Engels een Germaanse taal en dat betekent dat veel kenmerken van de talen hetzelfde zijn. Zo lijkt het Nederlandse 'De' op het Engelse 'The', lijkt het Nederlandse woord 'Wafel' op het Engelse 'Waffle' en ook het Nederlandse woord 'Bier' en Engelse 'Beer' lijken sterk op elkaar. De Nederlandse skills in Engels zijn enorm en hier kunnen wij dan ook van profiteren. Zo was ook New York ooit New Amsterdam en is Nederland dus altijd al een land geweest met wereldwijde ambities.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.