Deskundig vertaaladvies? Neem contact op!

Vertaalbureau Perfect is 12e geworden in de:

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan
  2. Ontvang de offerte
    met gepast advies
  3. Bevestig de offerte en ontvang uw vertalingen en factuur per e-mail
Offerte aanvragen
offerte binnen 1 werkdag

Gecertificeerd Vertaalbureau

Vertaalbureau Perfect behoort tot de weinige vertaalbureaus in Nederland die zowel ISO- als NEN-EN-15038-gecertificeerd zijn.

De ISO 9001 en NEN-EN-15038 certificaten zijn Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus en zijn een initiatief van het Europese normalisatie-instituut CEN en de Europese vereniging van vertaalbureaus EUATC. Door deze norm kunnen vertaalbureaus de kwaliteit van hun dienstverlening laten certificeren door een onafhankelijke controle-instantie. Om een gecertificeerd vertaalbureau te kunnen zijn laten wij ons elk jaar certificeren door KIWA Nederland BV.

ISO 9001 certificering

Gecertificeerd vertaalbureau | Vertaalbureau PerfectVolgens de ISO standaard moet het kwaliteitsbeleid op papier staan en moet dit beleid bekend zijn bij alle medewerkers. Een vertaalbureau moet zorgen voor een verhoging van de klantentevredenheid door te voldoen aan de eisen van klanten, de wet- en regelgeving die van toepassing zijn op het vertaalproduct en de eisen die de organisatie zelf heeft vastgelegd.

Kort gezegd, de nadruk van ISO ligt op klanttevredenheid en de daaruit voortkomende kwaliteitszorg en continue verbetering. Bekijk ons ISO certificaat.

NEN-EN-15038 certificering

Gecertificeerd vertaalbureau | Vertaalbureau PerfectOm het vertaalproces te standaardiseren en een keurmerk voor vertaalbureaus te ontwikkelen heeft het Europees Comité voor Normalisatie deze Europese Norm voor Vertaaldiensten in het leven geroepen. De norm beschrijft aan welke specifieke eisen een vertaalbureau moet voldoen met betrekking tot de inzet van vertalers, kwaliteitszorg, projectbeheer, contracten en dienstverlening.

De norm stelt onder andere strenge eisen aan de revisie (tweede controle) van de vertaalde tekst. Bekijk ons NEN certificaat.

De NEN-EN-15038 norm verplicht onder andere

  • Te werken met hoogopgeleide en ervaren vertalers en revisoren
  • Elke vertaling te reviseren
  • Een duidelijke overeenkomst op te stellen met de afnemer
  • De vertaling volgens de overeenkomst op te leveren

Bekijk de gratis preview van de NEN normPreview NEN norm (de volledige versie is te bestellen via de KIWA website).

Waarom moet een vertaling van hoge kwaliteit zijn?

Vertalingen van marketingteksten zoals brochures en websites vormen vaak een eerste indruk van uw bedrijf. Een slechte vertaling brengt bij de lezer al snel negatieve associaties naar boven. Bij technische, juridische en medische vertalingen kan een slechte vertaling tot een verkeerde interpretatie van de inhoud leiden, met alle gevolgen van dien. Om deze kwaliteit te waarborgen is ons vertaalbureau lid van de diverse invloedrijke organisaties.

Wilt u de kwaliteit van onze vertaaldiensten inzien? Bekijk dan de voorbeeldvertalingen.