Het bestaan van een freelance vertaler is er één met veel vrijheid. Een nadeel kan echter zijn dat je het contact met collega’s mist. Zo zou je wellicht graag een keer op een plek werken waar je in contact staat collega-vertalers, zoals bij een vertaalbureau. Stel dat je gebruikmaakt van een desktop PC of je niet telkens je laptop overal heen wil slepen, dan biedt cloud-software een uitstekende oplossing. De achterliggende gedachte van het zogenoemde Het Nieuwe Werken is om overal, vanaf elke computer op elk moment optimaal te kunnen werken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. Om dit te realiseren is het noodzaak dat je gebruik gaat maken van zogeheten cloud-software. De “cloud” is simpelweg een ander woord voor internet. Cloud-software betekent dus software die toegankelijk is via internet. Nu hebben we enkele cloudoplossingen (software toegankelijk via internet) beschikbaar die je nodig hebt om over te gaan op Het Nieuwe Werken:

Online dataopslag

Om je werk altijd beschikbaar te hebben kun je gebruikmaken van een online dataopslag-service. Enkele voorbeelden van dergelijke software zijn Dropbox, Google Drive en Microsoft Skydrive. Al deze software zijn volledig gratis te gebruiken en beschikken allen over minimaal 2 GB opslag.

LastPass

Wat was het wachtwoord ook alweer?… Je kent het wel. Je hebt met tientallen verschillende websites een account geregistreerd maar je weet niet meer welke wachtwoorden erbij horen. Dat kan veel simpeler!

LastPass biedt een online omgeving waar je al je accounts met wachtwoorden kunt opslaan. Je maakt slechts één hoofdaccount met een uniek wachtwoord aan. Door in te loggen op dit masteraccount heb je toegang tot al je accounts.

Moneybird

Ben je (te) veel tijd kwijt met het opstellen en versturen van offertes, facturen en betalingsherinneringen. Moneybird ontneemt je deze zorg. Het platform verstuurt offertes en maakt automatisch facturen aan wanneer de offerte (online) wordt geaccepteerd. Ook worden er automatisch herinneringen verzonden wanneer een betaling nog niet voldaan is.

Daarnaast biedt Moneybird ook andere opties zoals het opstellen van periodieke overzichten en rapportages.

WeTransfer

Je kent ze wel… De Pdf-bestanden met veel opmaak-elementen waardoor het bestand vele MB’s groot wordt. E-mailaccounts hebben vaak een bijlage limiet van enkele MB’s. Om toch grote bestanden digitaal te kunnen verzenden kunt u gebruikmaken van WeTransfer. U uploadt het bestand via de WeTransfer-website en geeft aan naar wie het bestand verstuurd dient te worden. U krijgt vervolgens een bevestiging wanneer het verstuurde bestand gedownload is.

Remember the Milk

Met Remember the Milk kunt u taken opstellen en deze onder te brengen in verschillende categorieën. Op deze manier kunt u een overzichtelijke planning maken.

CAT-tool in de cloud

Een CAT tool is voor veel vertalers een must. Anderen zijn er weer minder enthousiast over en gebruiken liever een simpelere tekst editor als Microsoft Word. In het kader van ‘flexwerken’ zijn wij niet bekend met online CAT tools. Ze bestaan wel; zo zijn wij onder andere Transifex tegengekomen. Binnen Vertaalbureau Perfect zijn we zelf zeer enthousiast over MemoQ en maken hier ook veelvuldig gebruik van.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >