Niemand houdt ervan als iets wat ze gezegd hebben uit z’n verband wordt gerukt. Als vertaalbureau vinden wij het ook niet prettig om enkele zinnen of losse woorden te vertalen zonder enig inzicht in de context waarbinnen de vertalingen gebruikt gaan worden. Neem bijvoorbeeld een websitevertaling. We vertalen losse termen gebruikt in websitenavigatie, bannerteksten, een stukje webtekst hier en daar, zonder dat we het complete plaatje te zien krijgen. En als we de vertaling opleveren is het altijd maar hopen dat de vertaling aansluit op de context.

Support?

Een mooi voorbeeld is de vertaling van het woord ‘support’ bij een website vertaling. Op een commerciële of informatieve website kan dit een link zijn naar de klantenservice of technische ondersteuning voor hulp bij het gebruik van de website of een applicatie. Ondersteuning…. binnen de context van een webshop voor ondergoed, kan ondersteuning een heel andere invulling krijgen en binnen een medische context kan het misschien duiden op hulp bij een mentale of fysieke aandoening.

Deze toepassingen van het woord ‘support’ vergen elk een andere vertaling. De Franse vertaling van ‘support’ biedt bijvoorbeeld de woorden soutien, support, appui, soutènement, subvention… en nog meer! Zonder context moet een vertaler gokken naar de juiste vertaling met alle gevolgen van dien.

Context is niet alleen belangrijk voor de juiste toepassing van vertaalde woorden, maar ook noodzakelijk voor een juiste presentatie en behoud van lay-out. Als teksten vertaald worden, worden ze langer en nemen ze meer ruimte in beslag. Een zin van vijf woorden in het Engels kan bijvoorbeeld vertaald worden naar een zin van vijf woorden in het Duits, maar het aantal letters is dan wel verdubbeld. Dit kan funest zijn voor een prachtig opgemaakte pagina of ervoor zorgen dat een tekst net buiten een plaatje valt. Als een vertaler context heeft voor hetgeen hij aan het vertalen is, kan dit voorkomen worden door bijvoorbeeld net iets andere woorden te gebruiken die minder lang zijn.

Communicatie is de sleutel

Om tot een juiste vertaling te kunnen komen is communicatie tussen opdrachtgever en vertaler komen en als vertaalbureau faciliteren en stimuleren wij dit elke dag. Opdrachtgevers kunnen via ons zelf ontwikkelde platform vragen stellen aan onze vertalers en vice versa natuurlijk. Wil een opdrachtgever bijvoorbeeld extra context meegeven voor een vertaling of twijfelt een vertaler over de context van een vertaling, dan stelt het platform beide in staat om contact op te nemen en antwoorden te verkrijgen.

Hiernaast spelen onze projectmanagers een belangrijke rol in het volledig krijgen van een vertaalopdracht. Denk hierbij aan het verkrijgen van screenshots van een website of applicatie voor inzicht in context of het verkrijgen van begrippenlijsten voor uitleg over technische begrippen of merknamen die niet vertaald hoeven worden.

Vertalen is mensenwerk en om tot een kwalitatieve vertaling te kunnen komen is communicatie nodig, daar zijn mensen toch goed in?

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

communicatie de sleutel voor een juiste vertaling vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.