internationaal ondernemen

Droom jij er ook van om internationaal te ondernemen? Maar hoe vind jij je weg in het buitenland? Hoe kom jij in aanraking met betrouwbare afnemers? In dit artikel bespreken we graag met jou de belangrijkste punten waar jij op moet letten en wat de valkuilen zijn wanneer je internationaal gaat ondernemen.

Hieronder hebben we een overzicht opgesteld met de grootste valkuilen van ondernemers die de stap naar het buitenland hebben gemaakt:

  • Onvoldoende voorbereiding
    • De belasting
    • Aansprakelijkheid en producteisen
  • Onbetrouwbare leveranciers en afnemers
  • Impact op je bedrijfswebsite en buitenlandse campagne

Onvoldoende voorbereiding om internationaal te ondernemen

Of je nou te maken krijgt met het importeren of exporteren van producten aan B2C of B2B, een ander land vraagt nou eenmaal om een goede voorbereiding. Hoe gaat men om met aansprakelijkheid? Wat zijn de producteisen en hoe is de belasting op detailniveau geregeld voor het specifieke land? Allemaal vragen waar je wel een antwoord op moet hebben.

Stel daarom vooraf een plan op, bekijk fouten van andere ondernemers en zorg dat je vooraf informatie inwint bij betrouwbare instanties zoals de KVK | internationaal ondernemen.

Betrouwbare afnemers en leveranciers waarmee jij internationaal kunt ondernemen!

Je leveranciers en afnemers zijn één van de belangrijkste elementen om succesvol internationaal te ondernemen. Je moet kunnen bouwen op de partijen waar jij mee samenwerkt. Betrouwbaarheid is een belangrijke factor voor bedrijven in het buitenland evenals in Nederland. Het is daarom verstandig om vooraf goed in te calculeren wat het risico is met je buitenlandse afnemers en leveranciers. Hoe gaat men om met ondersteuning? Is het bedrijf financieel gezond en heb je meerdere mogelijkheden?

Je wil nou eenmaal zekerheid en je wilt zeker als exporteur er zeker van zijn dat je partners je betalen voor de geleverde goederen. Je kunt op diverse manieren je risico’s verkleinen, het is echter vooraf verstandig om je hier goed in te verdiepen!

Impact op je bedrijfswebsite en start van je buitenlandse campagne.

Hoe vind jij betrouwbare afnemers en leveranciers? Hoe bereik je particulieren in het buitenland en hoe ga jij jouw diensten aanbieden? Je promotionele campagnes kunnen op meerdere fronten worden uitgevoerd.

Aan de basis van iedere internationale campagne staat je website. Je website is nou eenmaal één van de eerste dingen die een potentiële klant, leverancier of afnemer controleert om een beter beeld van jouw bedrijf te krijgen. Zorg dus dat je website staat als een huis en denk goed na over de te nemen stappen om je website te vertalen.

Onze ervaren SEO-vertalers denken niet alleen met jou mee over de ‘tone of voice’, maar denken ook mee aan de vindbaarheid van je website binnen het specifieke land. Waar zoekt jouw doelgroep op en hoe kun je jouw doelgroep het beste benaderen?

Een veelgemaakte fout is dat men de werkzaamheden voor het omzetten van de website te licht opvat. Er kunnen op het begin veel fouten gemaakt worden die niet zonder consequenties terug te draaien zijn. Laat je daarom goed informeren door onze SEO-vertalers!

Om jou meer houvast te geven hebben wij ook nog aanvullende artikelen omtrent het internationaal ondernemen. Wil je graag jouw bedrijfswebsite laten vertalen? Neem dan contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk daarom ook eens onze andere artikelen:

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

internationaal ondernemen de belangrijkste valkuilen vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.