Je hebt je website door onze specialisten laten vertalen, alleen kom je nu tot de conclusie dat het verkeer nog niet toeneemt zoals je had gehoopt. Geen stress! Het kost nou eenmaal tijd om goed gevonden te worden via de organische zoekresultaten.

Ook tijdens je internationale vindbaarheid dien je met veel onderdelen rekening te houden. Om op de korte termijn veel verkeer te genereren is internationale targeting via Google Ads de oplossing!

Wij hebben speciaal voor jou in dit artikel een overzicht opgesteld van de belangrijkste tips om een internationale campagne op te zetten voor jouw website of webshop.

Wat is Google Ads?

Mocht je nog geen ervaring hebben met Google Ads dan leggen wij het graag even voor je uit. Google Ads ,voorheen Google Adwords, is een programma om (betaalde) advertenties te tonen binnen Google. Met Google Ads kun je adverteren via tekstadvertenties, producten via Google Shopping en beeldadvertenties via display. Wil je graag meer informatie inwinnen? Bekijk dan ook eens de officiële pagina: https://ads.google.com/home/how-it-works/

Tip #1: Laat je Google Ads-advertenties vertalen door onze professionele vertalers

Net zoals bij de teksten van je webshop of website is het verstandig om je advertenties correct te laten vertalen. Ook wanneer je kiest om samen te werken met een marketingbureau kun je ons vertaalbureau uitstekend inschakelen.

Dankzij onjuist vertaalde advertenties kun je als merk al snel imagoschade oplopen, maar ook voor een MKB ’er komt een verkeerde advertentie zeer slordig over. Je kunt ons inschakelen voor het vertalen van standaard search-advertenties, vertaling van beeldmateriaal voor display-advertenties en handmatige feeds voor Google Shopping met productoptimalisatie (meer informatie over onze SEO-vertalingen).

Wil je meer informatie ontvangen over onze lage tarieven? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

Tip #2: Stel Google Ads-campagnes in op landniveau in combinatie met de specifieke taal

Structuur binnen je internationale Google Ads-campagne is de sleutel tot succes. Het is daarom verstandig om je campagnes op het hoogste niveau direct al los te koppelen aan het land en de specifieke taal.

Als voorbeeld: België » (SC staat voor Search Campagne)

 • [SC] » België | Vlaams
 • [SC] » België | Frans
 • [SC] » België | Duits

Per campagne kun je de exacte locaties vaststellen waar je jouw advertenties (en in welke taal) wilt tonen. Het systeem laat vanzelf de geschikte variant zien aan de hand van het zoekgedrag van de persoon.

Tip #3: Vergeet niet je Google Ads-extensies per taal en per campagne correct door te voeren!

Binnen Google Ads heb jij de mogelijkheid om extensies toe te voegen aan je advertenties. Extensies zijn een uitbreiding van jouw internationale Google Ads-advertenties. Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • Locatie-extensies
 • Highlight-extensies
 • Oproepextensies
 • Berichtextensies
 • Sitelinkextensies
 • Prijsextensies
 • Extensies voor website-informatie
 • App-extensies

Voor meer informatie over deze specifieke extensies, bekijk deze pagina.

Het komt nog wel eens voor dat beheerders deze onderdelen vergeten. Binnen je Google Ads-campagne gaat het er juist om dat je je advertenties van zoveel mogelijk informatie voorziet. Hoe uitgebreider jouw advertenties opgebouwd worden, hoe goedkoper jij kunt gaan adverteren. Het is dus zeker aan te raden om ook deze onderdelen te laten vertalen.

Tip #4: Let ook op de spelling per gebied!

Het vertalen van je advertenties is één van de belangrijkste onderdelen binnen jouw internationale Google Ads-campagnes. Een correcte spelling is zeer belangrijk voor jouw online campagne. Woorden zoals “color” (US) en “colour” (UK) betekenen misschien hetzelfde, echter is het belangrijk dat je de juiste spelling correct doorvoert voor jouw campagnes.

Het is daarom aan te raden om deze vertalingen door native speakers uit te laten voeren! Bekijk ook eens ons team van gespecialiseerde vertalers!

Tip #5: Vergeet je uitsluitingszoekwoorden niet!

Bij een nationale- of internationale Google Ads-campagne is het in veel gevallen verstandig om ook de uitsluitingszoekwoorden in de gaten te houden. Als je een lijst met zoektermen samenstelt waar je op gevonden wilt worden, dan kan het maar zo zijn dat je zoekterm te breed georiënteerd is. Als voorbeeld neem ik een “exporteur in bloemen”.

Als jij je focust op de Duitse doelgroep dan kunnen advertenties gericht op zoektermen zoals “bloemen” in heel veel variaties voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan particulieren die zoeken op “bloemen kopen”, “bloemen versiering” en nog veel meer termen, waar je als exporteur niet op gevonden wilt worden.

Het is daarom niet alleen verstandig om je zoektermen heel specifiek te definiëren, maar ook zoveel mogelijk gebruik te maken van uitsluitingszoekwoorden. Op deze manier weet je zeker dat je advertenties getoond worden binnen je doelgroep.

Wil je ook graag jouw Google Ads-advertenties, uitsluitingszoekwoorden en extensies laten vertalen? Neem dan gerust even contact met ons op!

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

internationale online campagne google ads de 5 belangrijkste tips vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.