Op zoek naar internationaal succes met je onderneming? Naast een goed plan, verstand van de markt, professionele vertalingen en voldoende kennis van de taal en cultuur zijn er ook Social Media die je mee kunt nemen in het internationaliseringsproces. De invloed van Social Media heeft inmiddels een behoorlijk vinger in de pap in het bedrijfsleven. Hieronder staan een tiental tips opgesteld door Steven Jongeneel van marketingbureau Social Embassy.

Bezin eer je begint - Een account is snel aangemaakt; kijk echter eerst wat er zoal speelt in jouw branche. Zoek op Twitter wat er over jouw bedrijf of producten gezegd wordt. Probeer een beeld te krijgen wat er zoal leeft onder de mensen.

Meng je in het gesprek - Krijg meer feeling met de doelgroep door je te mengen in het gesprek. Reageer op klachten, beantwoord vragen en laat je expertise gelden. Op deze manier word je online zichtbaar.

Weet wat je wilt – Bedenk wat je wilt bereiken op social media. Wil je werken aan relatiemanagement of ben je enkel op zoek naar nieuwe klanten. Pas je gedrag hier op aan.

Ken je doelgroep – Bedenk goed dat het op Social Media niet gaat om wat jij wilt.

Kies je kanalen – Social Media zijn er in verschillende soorten en maten. Twitter is geschikt voor zogeheten webcare, oftewel het direct reageren op vragen en klachten. Voor marketing is Facebook makkelijk, Youtube voor productinformatie en Linkedin voor recruitment of inhoudelijke discussies. Bekijk van te voren welke social media in het betreffende land is actief.

Maak een plannetje – Maak een duidelijk plan voor de content die je gaat plaatsen op de Social Media. Zo krijgt je bedrijf online een duidelijk gezicht.

Wees geen repelsteeltje – Zonder vrienden en volgers zal het je niet lukken succes te krijgen. Communiceer zo veel mogelijk waar je online te vinden bent. Op deze manier zul je steeds meer volgers en fans krijgen. In een leeg restaurant wil namelijk niemand eten.

Trek de aandacht – Zorg voor content die de doelgroep aanspreekt. Probeer op te vallen door anders dan anderen te doen.

Toon empathie – Opzichtige recelame wordt snel doorheen geprikt door de mensen. Voel mee met de klant, help een oplossing te zoeken zonder er een overduidelijk salesverhaal achter te knopen.

Maak tijd en capaciteit vrij – Het bijhouden van social media-accounts kost veel tijd en moeite. Maak hier tijd en capaciteit voor vrij. Zet er niet zomaar een stagiair op; social media zijn je onlinereceptionist. Pak het zo professioneel mogelijk aan.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

social media inzetten het buitenland vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.