De internationale handel zal in Europa tot een waarde stijgen van 36 miljard. Dit creëert natuurlijk geweldige kansen voor webwinkeliers en wil je een buitenlandse markt gaan betreden. Je bent echter een nieuwe speler en nog onbekend in die markt. Hoe win je dan het vertrouwen van je potentiële klanten en laat je ze voor jou kiezen? We geven je 5 tips.

1. Spreek de doelgroep aan in zijn of haar eigen taal

Internationale handel begint bij het doorbreken van de taalbarrière. Wil je serieus genomen worden, dan zal je tenminste dezelfde taal moeten spreken. Meer uitdagend, maar niet minder belangrijk, is om ook aan te sluiten op de cultuur en gewoontes die bij een bepaalde taal horen.

2. Maak een uitmuntende eerste indruk

Zoals je weet is de eerste indruk heel belangrijk, je hebt geen tweede kans voor een eerste indruk. Om een goede eerste indruk te maken moet je website of webshop tot in de puntjes uitgewerkt zijn, heb je wel een zoekfunctie? Zijn je (product)afbeeldingen van hoge kwaliteit en begeleid de tekst de afbeelding goed? Of nog belangrijker is je website gebruiksvriendelijk en voorzien van een logische navigatie. Denk hiernaast aan het lokaliseren van je website of webshop, bijvoorbeeld valuta, datumnotities of schrijfwijze van dimensies voor productafmetingen.

3. Sluit je aan bij een keurmerk

Vertrouwen kun je niet kopen, een keurmerk wel. Veel internet shoppers hechten waarde aan een webwinkel keurmerk. Elk keurmerk heeft een geschillencommissie, een keurmerk komt vrijwel altijd op voor de belangen van de consument. Een bekend Europees keurmerk is Trusted shops. Zij bieden een kopersbescherming voor jouw klanten, wat een aankoop een stuk laagdrempeliger maakt.

4. Bied achteraf betalingen aan

In meerdere Europese landen is het gebruikelijk om achteraf te betalen, denk bijvoorbeeld aan Zweden of Duitsland. Maar ook Nederland is achteraf betalen in opkomst. Achteraf betalen is hetzelfde als kopen op factuur. Vooral bij nieuwe klanten is achteraf betalen een optie die vertrouwen wekt, aangezien nieuwe klanten nog niet bekend zijn met het product de service. Met het aanbieden van bijvoorbeeld Klarna kun je online vertrouwen winnen.

5. Laat je bestaande klanten spreken

De meeste klanten hechten veel waarde aan klantbeoordelingen en sociale bewijzen. Je kan bijvoorbeeld laten zien hoeveel klanten een bepaald product al hebben gekocht en wat het populairste product is. Om tot goede klantbeoordelingen te kunnen komen zal je service moeten bieden, hele goede service. Een hoge servicestandaard levert logischerwijs goede klantbeoordelingen op. Verder is het ook raadzaam om authentieke klantbeoordelingen te verzamelen, je kunt wel roepen dat je de beste bent, maar als bestaande klanten dit bevestigen komt het veel geloofwaardiger over.

Om het [online] vertrouwen van je buitenlandse klanten te winnen is misschien een lange adem nodig, maar met deze 5 tips kun je vliegende start maken. En zoals we wel vaker afsluiten, het begint met vertalen!

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

vijf manieren om online vertrouwen te winnen op de buitenlandse markt vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.