Het is algemeen bekend dat de Nederlandse handel grotendeels op export is gebaseerd. Hierin speelt Duitsland de belangrijkste rol; 25% van de Nederlandse export verloopt namelijk via Duitsland. De typisch Hollandse producten zoals tulpen, kaas en tomaten zijn de belangrijkste exportgoederen. Zo wordt 40% van de totale Nederlandse kaasproductie hedendaags geleverd aan Duitsland.

Typisch Nederlandse exportproducten

Het bekende typisch Nederlandse meisje ‘Frau Antje’, gekleed in traditionele Hollandse kleding, is al jarenlang het gezicht van de Duitse kaasmarkt.

Ook bloemen, voornamelijk tulpen, zijn belangrijke Nederlandse producten in Duitsland. De Nederlandse export van bloemen naar Duitsland betrof in 2004 een waarde van bijna 1,5 miljard euro. Daarmee is Duitsland de belangrijkste bestemming van Nederlandse bloemen.

Nederland exporteert naar Duitsland verder vooral vlees, groenten en fruit, zuivelproducten en eieren, minerale brandstoffen, chemische producten, kantoor- en elektrische apparaten.

Import vanuit Duitsland

De Nederlandse import vanuit Duitsland betrof in 2010 meer dan 60 miljard euro. Duitsland kan gezien worden als de belangrijkste handelspartner voor Nederland. Nederland importeert vanuit Duitsland voornamelijk auto’s en elektrische huishoudapparatuur.

Mocht je met jouw bedrijf ook over de landgrenzen heen aan het kijken zijn, dan kan Vertaalbureau Perfect je helpen bij jouw vertalingen Duits naar het Nederlands en vice versa (en uiteraard vele andere taalcombinaties).

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.