Vertalen met je smartphone, het kan zo simpel zijn. Tekst invoeren met je telefoon en vertalen maar! Echter, hoe goed zijn deze vertalingen en waar zijn de vertaal-apps eigenlijk voor bedoeld? Het gros van de vertaal-apps kan een meervoud van talen aan en geven aan dat zij bedoeld zijn voor dagelijkse vertalingen. Dus als jij met iemand moet communiceren die een vreemde taal spreekt, dan kan een vertaal-app uitkomst bieden. Hiernaast zie je dat de mogelijkheden van een smartphone in combinatie met de vertaal-app volledig benut worden. Zo kunnen de meeste apps zowel ingevoerde tekst als handgeschreven tekst verwerken, kunnen ze tekst herkennen vanaf een foto en kunnen sommige apps de vertalingen zelf uitspreken!

Welke vertaal-app is volgens ons het beste?

1. Google Vertalen *****

Verkrijgbaar in iTunes en in Google Play

Doorbreek taalbarrières met Google Translate. Deze app vertaalt van en naar 80 talen en heeft daarmee verreweg de meeste talen beschikbaar. De app herkent geschreven tekst, teksten in foto’s en zelfs gesproken tekst. Ook biedt de app offline vertalen voor als je onderweg bent en even geen internetverbinding hebt.

2. iTranslate ****

Verkrijgbaar in iTunes en in Google Play

Geduchte concurrent voor de Google app. Biedt eveneens 80 talen en herkent ook gesproken taal. Is nog niet zo lang beschikbaar voor Android telefoons.

3. Jibbigo ****

Helaas is deze software in 2015 niet meer te verkrijgen. Zowel Apple als Google bieden de app niet meer aan in in Itunes en Google Play.

Biedt minder talen dan de vorige twee apps, maar heeft een sterke focus om het herkennen van gesproken tekst. Het herkent zelf verschillende dialecten in gesproken teksten.

Bijzonderheden:

• Facebook heeft vorige jaar Jibbigo overgenomen
• Je schijnt in-app een professionele vertaling aan te kunnen schaffen

Bing

Nu wilde ik eigenlijk nog Bing translator vermelden. Maar aangezien deze app alleen voor een Windows Phone beschikbaar is, is deze niet heel breed beschikbaar en daarmee in onze ogen minder relevant voor deze lijst. Dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de vertaal-app.

Kwaliteit van de vertaling

Vertaal-apps zorgen er voor om de ene persoon te laten communiceren met de andere, ongeacht welke taal ze spreken. Dit zegt echter nog niets over de kwaliteit van de vertaling. De kwaliteit van een vertaling wordt belangrijk(er) als de vertaling bijvoorbeeld gepubliceerd gaat worden in een of andere vorm. De vertaling heeft dus niet meer het doel om twee personen te laten communiceren met elkaar, maar om bijvoorbeeld een merk of bedrijf te laten communiceren met een grote groep ontvangers. Meestal is voor deze communicatie ook een concreet doel gesteld. Wees er dus goed van bewust waar je de vertaal-app voor gaat gebruiken. Is de kwaliteit van de vertaling van belang in de communicatie, schakel dan een professionele vertaler in om je doel te bereiken.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.