Het Arabisch, het is dé taal van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit lijkt voor buitenstaanders vaak een groot voordeel; men hoeft dan immers slechts één taal te leren om zich verstaanbaar te kunnen maken binnen deze grote regio. Echter wordt vaak vergeten dat het Arabisch geen uniforme taal is. Het Arabisch is de officiële taal in 23 landen, in het overgrote deel van het Midden-Oosten en de Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. Verder valt ook de Hoorn van Afrika, met Soedan, Djibouti en Somalië onder dit gebied. Een aardig groot gebied dus, verspreid over 2 continenten. Al ver voor de tijd van de overbekende Mohammed, grondlegger van de Islam, is het Arabisch ontstaan op het Arabisch schiereiland Saoedi Arabië . Echter is door de verspreiding van de Islam ook de Arabische taal veel verder verspreid. Om wat eenheid in de taal te bewaren werden al in de 8e eeuw onder aanvoering van Al-Khalil en zijn leerling Sibawaihi uit de pre-islamitische poëzie, de oorspronkelijke Koran en de taal van de bedoeïenen taalregels opgesteld die de structuur van de taal moesten bewaken.

Meerdere dialecten

Door de tijd en de wijde verspreiding van de taal, is de taal wat meer versnipperd geraakt, waardoor men nu spreekt van meerdere Arabische dialecten in vergelijking met het standaard Arabisch, wat ook wel het Modern Standaard Arabisch (MSA) wordt genoemd. Men onderscheidt de volgende dialecten: De Meghrijnse dialecten (gebied rond Marokko, Algerije en Tunesië), de Egyptische dialecten, de Syrisch-Libanese dialecten, de dialecten van het Arabisch schiereiland en de Irakese dialecten. Deze dialecten zijn dermate verschillend dat iemand uit het gebied van de Meghrijnse dialecten iemand uit het Irakese gebied vaak niet kan verstaan. Het is een verschil vergelijkbaar tussen het Nederlands en het Deens, waarbij veel woorden op elkaar lijken maar het verstaan ervan erg lastig is. Verder is de kennis van het MSA vaak zo gebrekkig dat men ook daarin qua taal niet nader tot elkaar kan komen. Wie MSA spreekt, wordt in eerste instantie ook vreemd aangekeken aangezien het een erg formele taal is voor de Arabieren. Dat schiet dus allemaal niet op. Ook voor vertaalbureaus is het daardoor moeilijk.

Door de rijke verspreiding van het Arabisch, mede door de handel die de Arabieren al heel vroeg voerden, zijn er ook een aantal woorden beïnvloed van het Nederlands. Dat zijn dan niet woorden die door de afgelopen tijd zijn opgekomen zoals de burqa, halal en jihad, maar ook woorden als koffie, katoen, kabel en magazijn. Ook andere woorden die met ´al´ beginnen, zoals ´algebra´ en ´alcohol´ zijn voor oorsprong arabisch. ´Al´ is in het Arabisch ook een lidwoord.

Het moet gezegd worden dat het Arabisch een complexe taal is, meer een soort taalfamilie. Verschillende dialecten door de geografische verspreiding zorgen ervoor dat wij bij vertalingen vaak moeten navragen voor welk gebied uit de Arabische taalzone de vertaling moet worden gestuurd. De vertaling dient immers wel perfect begrepen te worden.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

arabisch niet zomaar een universele taal vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.