boek uitgeven verschillende talenEen boek schrijven is voor veel mensen een grote uitdaging. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe begin je en wat zijn de vervolgstappen (internationaal) op het moment dat je bij een uitgever aanklopt? Met behulp van dit artikel willen we jou graag inzicht geven waar jij op moet letten tijdens het uitgeven van jouw boek in verschillende landen.

Je hebt een goed idee of een leuke ervaring en staat te popelen om jouw ervaring op papier te zetten. Voor iedere schrijver is het een uitdaging om de gedachten om te zetten in een goed lopend verhaal. Een onderdeel waarbij gevoel, interpretatie en inlevingsvermogen van groot belang zijn.

Breng jij de boodschap op de juiste manier over met jouw boek?

Ongeacht of je een roman, humoristisch/satire of een informatief boek schrijft. Het verhaal moet jouw boodschap overbrengen. Een valkuil is het uitbrengen van jouw verhaal in verschillende talen, breng jij de boodschap wel op dezelfde manier over als jouw eigen variant? Een goede vertaler zorgt dat de verhaallijn behouden blijft en zorgt dat er een redactie uitgevoerd wordt op het boek in diverse talen (conform ISO-9001 en ISO-17100).

Wil je graag jouw boek uitbrengen via jezelf of via een uitgever? Schakel dan onze professionele vertalers in voor een vertaling waarbij de verhaallijn op correcte wijze behouden blijft en met de juiste toon geschreven wordt in de andere taal!

De voordelen die jij bij ons ontvangt:

  • Tussentijdse feedback momenten
  • Duidelijke deadline
  • Conform ISO-9001 en ISO-17100 certificeringen
  • Behouden verhaallijn

Zelf een boek uitgeven of toch kiezen voor een uitgeverij?

De publicatie van je boek heb jij volledig in eigen hand. Een uitgeverij maakt het voor jou gemakkelijk en neemt alles voor jou uit handen. Het scheelt je niet alleen veel werk, maar ook veel geld. Via een uitgeverij heb je wellicht minder zorgen, maar heb je ook minder de regie in handen. Als je jouw boek internationaal wilt publiceren dan is een uitgeverij zeker aan te bevelen.

Onze professionele vertalers werken al jaren samen met diverse uitgevers, bedrijven en particulieren. Zoek jij dus een betrouwbare partij die jouw verhaal kan vertalen in de juiste toon? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Neem gerust even contact op voor vragen en overige informatie.

Promoten, een belangrijk onderdeel tijdens het publiceren van je boek!

Veel mensen denken hier vaak veel te eenvoudig over. Het promoten is een belangrijk onderdeel voor het succes van je eigen boek. Een boek publiceren in meerdere talen brengt uiteraard ook meer werk met zich mee omdat je het boek internationaal moet gaan promoten. Welke kanalen zet jij in voor meer publiciteit voor jouw boek? Social media is bijvoorbeeld een uitstekend kanaal. Wil je toch liever dat deze zaken goed geregeld worden, dan kun je kiezen voor een uitgeverij die deze onderdelen voor je uit handen neemt.

Heb jij vragen of wil je graag meer informatie over het vertalen van jouw boek? Dan helpen wij je graag verder! Neem contact op via deze pagina of bel direct naar jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

boek uitgeven verschillende talen waar moet je op letten vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.