teksten vertalen

Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst mogelijke kwaliteit gaan, zodat jij er altijd van uit kunt gaan dat wij jouw teksten correct vertalen. Hiervoor zetten wij native vertalers in!

Wat is een native vertaler?

Standaard vertalers zijn veelal gespecialiseerd in meerdere talen. Native vertalers zijn voornamelijk gespecialiseerd in hun eigen moedertaal. Doordat ze gespecialiseerd zijn in hun eigen moedertaal kunnen ze op de juiste manier jouw boodschap overbrengen. Wij leggen je graag het verschil uit en geven jouw inzicht waarom een native vertaler de beste keuze is voor jouw vertalingen.

Nuance, een klein verschil kan een grote impact hebben!

Een kleine aanpassing of misopvatting kan een groot effect hebben op een zin of een betekenis van een stukje tekst. Het mag niet voorkomen dat je tijdens de publicatie van een belangrijk artikel in een magazine of blad een belangrijk element verkeerd vertaald hebt waardoor bepaalde woorden niet op de juiste manier worden opgevat. Onze native vertalers zijn niet alleen inhoudelijk zeer sterk maar weten ook exact hoe zij jouw document het beste kunnen vertalen. Wil je graag meer informatie ontvangen over onze native vertalers? Bekijk dan ons team of neem contact op!

De impact van grapjes, uitdrukkingen en gevoelens

Vaak zie je dat personen die een andere taal spreken het nog als een struikelblok zien om bepaalde situaties toe te passen. Wat wellicht in Nederland een gewoonte is en een duidelijke opvatting heeft, kan in het buitenland het tegenovergestelde effect hebben.

Native vertalers weten exact wat wel goed overkomt en wat niet goed overkomt. Het vertaalwerk gaat hierdoor naar een heel ander niveau dan wanneer je het zou laten vertalen door een ervaren niet native vertaler. Vertalen is namelijk één eis, maar inhoudelijk moet het ook echt goed staan.

teksten laten vertalen

Deze hoogstaande kwaliteit is één van de kenmerken van Vertaalbureau Perfect! Wij gaan enkel voor de hoogst mogelijke kwaliteit, waardoor jij als klant 100% tevreden bent door de door ons opgeleverde documenten.

Het begrijpen van dialecten

Net zoals in Nederland heb je in het buitenland te maken met diverse dialecten. Een native vertaler zal niet direct alle dialecten beheersen, want zeg nou zelf, in Nederland zit er ook een heel groot verschil tussen het dialect in Twente en in Friesland. Een native vertaler begrijpt vaak de verschillen beter tussen de specifieke varianten en hoe je hier op in dient te spelen met jouw vertalingen.

Laat jouw teksten vertalen door onze native vertalers!

Wil je graag meer informatie ontvangen over het laten vertalen van jouw teksten door onze native vertalers! Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

waarom moet je jouw teksten laten vertalen door een native vertaler vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.