Als vertaalbureau worden we steeds weer aan het complexe karakter van menselijke communicatie herinnerd. Het is van belang niet alleen de juiste taal te gebruiken, maar ook de juiste toon, culturele aspecten en visueel gedrag toe te passen. Steeds meer bedrijven gaan internationaal met bijvoorbeeld hun website en/of webshop. Daardoor krijgen steeds meer bedrijven te maken met meertalige klanten en leveranciers.

"Spreek de taal van de klanten, leveranciers, partners en medewerkers."

Goede producten, goede leveranciers en goede zakelijke capaciteiten. Is dit alles wat je nodig hebt om wereldwijd succesvol te worden?

Het antwoord daarop is simpel gezegd: nee. Bedrijven geven steeds vaker aan dat taal steeds meer een handelsbelemmering vormt. Een snelle oplossing als een online vertaaltool heeft natuurlijk de beste bedoelingen, maar deze vertaaloplossing werkt natuurlijk niet voor een bedrijf dat wil internationaliseren.

Een willekeurige native speaker die werkzaam is bij jouw bedrijf vragen of hij de website wil vertalen lijkt wellicht een kostenbesparend idee, maar zonder de (zakelijke) kennis van de te betreden markt zal de website waarschijnlijk niet de juiste boodschap kunnen overbrengen. Het is ook niet de bedoeling dat het eigen personeel wordt belast met het vertalen van documenten. Een internationaal ervaren vertaalbureau met veel native speakers met ruime ervaring in alle branches is de juiste oplossing.

Hoe beheer je momenteel de relatie met zakenpartners in andere talen?

Vaak is het antwoord dat alleen de belangrijkste zakelijke communicatie met zorg en aandacht wordt vertaald en dat de de rest er even snel bij gedaan wordt of de vertalingen hiervan worden simpelweg helemaal achterwege gelaten. Stel je eens voor dat je alleen de meest essentiële dingen met je echtgenoot bespreekt. Geen grapje hier en daar, geen opmerkingen over het weer, niet vragen hoe zijn/haar dag was en geen discussies over toekomstplannen. Er zal dan al snel een gespannen sfeer kunnen ontstaan. Dat wil je thuis niet, maar in het zakenleven ook niet.

Om succesvol te worden in het internationale bedrijfsleven is het belangrijk dat alle niveaus van communicatie worden vertaald. Het lokaliseren van HR-documenten of trainingshandleidingen voor medewerkers in een andere regio lijkt misschien van secundair belang voor bijv. een team dat altijd communiceert in het Engels, maar dit kan echt een verschil maken bij het betrekken van en communiceren met medewerkers die actief zijn in andere gebieden van het bedrijf.

Vertalen en lokaliseren van marketingmateriaal is de meest voorkomende investering van internationaal opererende bedrijven. De klantrelatie kan echter niet functioneren zonder de essentiële communicatie binnen jouw organisatie ook te vertalen naar de gewenste taal.

Hoe je de complexiteit van wereldwijde relaties kan vereenvoudigen? Door niet alleen de taal van de klanten te spreken, maar ook de taal van de leveranciers, partners en medewerkers. Integreer vertalingen in het gehele communicatieproces en je bedrijf kan ook internationaal een succes worden.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

het belang van een vertaling bij internationalisatie vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.