Deskundig vertaaladvies? Neem contact op!

Vertaalbureau Perfect is 12e geworden in de:

  1. Vraag een vrijblijvende offerte aan
  2. Ontvang de offerte met gepast advies
  3. Bevestig de offerte en ontvang uw vertalingen en factuur per e-mail

Vraag een offerte aan
offerte binnen 1 werkdag

Chinees vertaalbureau

Als Chinees vertaalbureau kunnen wij u voorzien van een professionele vertaling van en naar het Chinees. Door de immense economische groei in China is de laatste drie jaar het aantal Chinese vertalingen fors gestegen. Dankzij de ervaring van onze Chinese vertalers is ons Chinees vertaalbureau uitstekend in staat uw teksten probleemloos en secuur te vertalen.

Teksten letterlijk vertalen naar het Chinees is nagenoeg onmogelijk, aangezien Chinees uit karakters bestaat die meerdere betekenissen kunnen hebben. Meestal bestaat een woord dan ook uit twee of meer karakters. Als Chinees vertaalbureau werken wij met native speakers (waaronder Yong-Min, zie foto), wat wil zeggen dat onze Chinese vertalers uitsluitend naar hun moedertaal vertalen. Zij zijn opgegroeid met de Chinese taal en cultuur waardoor eventuele cultuurverschillen tussen Nederland en China opgelost kunnen worden.

De verschillende schrijfmethodes

Een vertaling naar het “Chinees” bestaat eigenlijk niet. In overleg met u stellen wij vast naar welke subtaal van het Chinees de tekst vertaald moet worden. De subtalen zijn het standaard mandarijn, Wu, Ke (Hakka),Min, Yue(Kantonees), Xiang, Gan, Jin, Pinghua en het Hui. Er zijn tevens verschillende schrijfmethoden voor Chinese karakters. Dit betreffen het jiantizi (vereenvoudigde karakters), het fantizi (met complexe traditionele karakters) en het Latijnse alfabet. Ook de schrijfwijze kunnen we in overleg met u vaststellen.

Uitdagende vertalingen

vertaler ChineesDoor de complexiteit van de Chinese taal neemt het vertalen naar het Chinees circa 30% meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een vertaling naar het Engels. Er zijn ongeveer 12.000 Chinese karakters. Dit maakt het Chinees een complexe taal om naar toe te vertalen. Echter door een juiste interpretatie en het herschrijven van een tekst in het Chinees zijn wij in staat precies die nuances aan te brengen, waardoor uw boodschap overkomt bij uw doelgroep.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de kwaliteit. Als Chinees vertaalbureau zijn wij namelijk zowel ISO9001:2008 als NEN-EN-15038 gecertificeerd, wat betekent dat onze vertalingen aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Voor u betekent dit de zekerheid van een goed vertaling.

U zoekt een Chinees vertaalbureau? Zoek niet verder en vraag een offerte aan.

Vraag een offerte aan
offerte binnen 1 werkdag
Maak kennis met ons
of vraag een proefvertaling aan