Of het nou gaat om jaarverslagen, contracten of andere juridische documenten, het vertalen van juridische documenten is één van de grootste uitdagingen voor jouw bedrijf. Je wilt dat de informatie in deze documenten klopt, een passende stijl heeft en dat de punten voldoen aan het rechtssysteem van het land waar de doeltaal gesproken wordt. Ons advies? Schakel onze hoogopgeleide juridische vertalers in.

Wat zijn onze grootste uitdagingen?

 1. Terminologie brontaal en doeltaal
  Het op een correcte manier gebruiken van de terminologie is een lastig onderdeel in juridische documenten. De terminologie moet nauwkeurig overgebracht worden in de doeltaal. Er kan namelijk een groot verschil zitten in de terminologie vanuit het Nederlands en de uiteindelijke doeltaal. Gelukkig zijn onze juridische vertalers hiervan uitstekend op de hoogte en kunnen ze jou begeleiden in het gehele traject.

 2. Inzicht in de rechtssystemen
  De vertaler moet continu op de hoogte zijn van beide rechtssystemen en deze vergelijken tijdens het vertalen van de documenten. Ieder vertaalproject is anders en het ene vertaalproject is complexer dan het andere. Wij zetten onze beste beëdigde en juridische vertalers op jouw vertaalproject. Vertalers die niet alleen uitstekend de brontaal en doeltaal begrijpen, maar ook het juridische rechtssysteem van het land.

 3. Extra eisen voor een beëdigde vertaling
  Sommige documenten dienen door de wetsorganen van het land geaccepteerd te worden. Hiervoor moeten de juridische documenten beëdigd worden. Deze beëdigde vertalingen dienen aan extra eisen te voldoen ten opzichte van een standaard juridische vertaling. Denk bijvoorbeeld aan immigratiedocumenten, verklaringen van politie of justitie, papieren voor een scheiding of uittreksels van de burgerlijke stand. Een belangrijke eis is bijvoorbeeld dat de juridische vertaler voor een rechtbank beëdigd is en ingeschreven staan bij het register voor beëdigde vertalers.

juridische documenten vertalen

Zoals je ziet hebben wij bij Vertaalbureau Perfect te maken met verschillende uitdagingen. Gelukkig hebben wij een gespecialiseerd team van juridische vertalers die weten waar ze mee bezig zijn en je van deskundig advies kunnen voorzien tijdens het vertalen van jouw juridische documenten. Bekijk hier een aantal voorbeelden van juridische documenten die wij vaker vertalen:

Voorbeelden van juridische documenten:

Ben jij juist op zoek naar zekerheid en wil je garantie?

Kies dan voor Vertaalbureau Perfect! Bij Vertaalbureau Perfect heb jij de zekerheid dat jouw juridische documenten vertaald worden door hoogopgeleide juridische vertalers. Onze juridische vertalers kunnen jargon met dezelfde finesse toepassen als juristen. Wij zijn ISO 9001 en ISO 17100 gecertificeerd. Hiermee stellen wij strenge eisen aan hoe wij de juridische documenten vertalen en welke procedures wij volgen. Zo is het bij ons verplicht dat iedere juridische vertaling gecontroleerd wordt door een ervaren revisor.

Wat kun je verwachten van onze juridische vertalers?

 1. Uitstekende beheersing en diepgaande kennis van de brontaal en doeltaal
 2. Hebben kennis van het lokale rechtssysteem
 3. Gespecialiseerd in beëdigde en juridische vertalingen
 4. Ervaren tweede revisors
 5. Juridische vertalers werken volgens de ISO 9001 en ISO 17100 protocollen

Op iedere vertaling is een geheimhoudingsplicht van toepassing, echter geven we jou nog meer zekerheid door bijvoorbeeld ons een aanvullende geheimhoudingsverklaring te laten tekenen. Bekijk hieronder meer informatie over onze werkwijze of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

voor welke uitdagingen staan wij tijdens het vertalen van juridische documenten vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.