Hoe kies je de juiste vertaaldienst?

Het kiezen van een juiste oplossing voor je vertaling is niet altijd gemakkelijk. Vertaalbureau Perfect heeft op basis van haar marktkennis een zo objectief mogelijke vergelijking gemaakt tussen de verschillende vertaal-alternatieven. Neem contact op met onze projectmanagers voor een uitgebreider advies.

Wanneer kies je voor een vertaalmachine?

Je hebt een tekst heeft waarvan de inhoud enigszins begrijpelijk moet overkomen. Aan grammatica en een goede zinsopbouw hecht je weinig waarde. Als je professioneel wilt overkomen bij de doelgroep, dan is een vertaalmachine niet de juiste optie.

Wanneer kies je voor een budgetvertaalbureau?

Omdat budgetvertaalbureaus met beginnende professionals en/of studenten werken, kunnen zij de prijzen laag houden. Er worden geen ervaren vertalers worden ingeschakeld. Ook is er in de meeste gevallen geen in-house talenkennis aanwezig. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Als je snel een goedkope vertaling wilt en de kans op uitglijders voor lief neemt, dan kan je kiezen voor budget-vertaalbureaus. Een goed alternatief met een betere kwaliteit en service voor dezelfde prijs krijg je bij ons indien je kiest voor onze kwaliteitscontrole steekproefsgewijs.

Wanneer kies je voor een freelancer?

Je wilt niet teveel uitgeven aan een vertaling. Freelancers zijn namelijk vaak voordeliger dan vertaalbureaus. Een goede freelancer levert vaak een uitstekende vertaling. Het vinden en beoordelen van een goede, op dat moment beschikbare vertaler kost echter veel tijd. Daarnaast kunnen er foutjes in de vertaling voorkomen omdat de tekst niet door een andere vertaler wordt gecontroleerd.

Wanneer kies je voor een gecertificeerd vertaalbureau?

Je kunt kiezen voor een gecertificeerd vertaalbureau als je een vertaling van uitstekende kwaliteit wenst. Je bent bereid te investeren in communicatie-uitingen. De levertijd is vaak iets langer dan bij freelance vertalers en budgetvertaalbureaus, dit komt door de kwaliteitscontrole die elke vertaalde tekst ondergaat. Een vertaling met de hoogste kwaliteit en een scherp tarief krijg je bij ons indien je kiest voor kwaliteitscontrole volledig.

Wanneer kies je voor Vertaalbureau Perfect (kwaliteitscontrole steekproefsgewijs)?

Wij adviseren te kiezen voor onze steekproefsgewijze kwaliteitscontrole, indien een scherp tarief zwaarder weegt dan een zeer hoge kwaliteit. De vertaling zal worden uitgevoerd conform de ISO-9001 en de ISO-17100 certificering door hoogopgeleide en ervaren native speakers. In tegenstelling tot een volledige kwaliteitscontrole worden vertalingen bij deze optie steekproefsgewijs gereviseerd.

Wanneer kies je voor Vertaalbureau Perfect (kwaliteitscontrole volledig)?

Wij adviseren je te kiezen voor een volledige kwaliteitscontrole, indien je de hoogste kwaliteit wenst voor de vertaling. Het bijbehorende tarief is iets hoger, omdat er meer tijd besteed wordt aan de kwaliteitscontrole. De vertaling wordt conform de ISO-9001 en de ISO-17100 certificering uitgevoerd door hoogopgeleide en ervaren native speakers. Het verschil met een steekproefsgewijze kwaliteitscontrole, is dat de gehele vertaling nauwkeurig gecontroleerd wordt door een ervaren revisor.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >